Ο δεκάλογος της αποψινής βραδιάς, τέσσερα χρόνια την περιμέναμε

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τι πρέπει να περιλαμβάνει η αποψινή βραδιά για να χαρακτηριστεί ιδανική. Άλλωστε τέσσερα ολόκληρα χρόνια περιμέναμε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουμε όλα να είναι στην εντέλεια.

 

Για 32 ημέρες ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινήθηκε στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με τον τελικό Γερμανία-Αργεντινή ολοκληρώνεται απόψε η μεγάλη γιορτή της μπάλας. Κι επειδή τελικό Μουντιάλ θα έχουμε ξανά σε τέσσερα χρόνια από τώρα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 tips που θεωρούνται απαραίτητα, ώστε να θεωρηθεί άκρως επιτυχημένη η σημερινή βραδιά.

Να μην καθυστερήσει η πίτσα ή τα σουβλάκια

Το ματς είναι στις 10, οπότε φροντίστε να παραγγείλετε εγκαίρως, αφού απόψε τα delivery θα πάρουν… φωτιά. Ιδανικό θα είναι το φαγητό να έρθει στο ημίχρονο, ώστε να μη χάσουμε δευτερόλεπτο από τον τελικό και φυσικά μη τυχόν και πάθουμε ότι στον ημιτελικό Βραζιλία-Γερμανία. Που ήρθε το φαγητό στο 0-1 και μέχρι να το βγάλουμε στο τραπέζι, το ματς είχε γίνει 0-5.

Οι μπύρες να είναι παγωμένες

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από το συνδυασμό πίτσα/σουβλάκι με παγωμένη μπύρα. Γι’ αυτό φροντίστε να βάλετε στο φουλ το ψυγείο μέχρι το βράδυ. Και φυσικά να αγοράσετε μπόλικες μπύρες, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα.

Στην παρέα να μην υπάρχουν γυναίκες

Νομίζω δε χρειάζεται ερώτημα σε αυτό. Η αποψινή βραδιά είναι αποκλειστικά για άνδρες. Μια ακόμη ημέρα «ελευθερίας» μας έμεινε, αφήστε μας να την απολαύσουμε όπως θέλουμε. Με τα φιλαράκια μας και βλέποντας μπάλα. Από αύριο επιστρέφουμε στη δική σας, σκληρή, πραγματικότητα. Γιατί ποιος ξέρει τι απωθημένα θα έχετε μαζί μας μετά από ένα μήνα Μουντιάλ.

Απαγορεύονται οι ερωτήσεις ή «άλλαξε κανάλι»

Άντε και κάποιοι δεν τα καταφέρνουν να «ξεφορτωθούν» τη γυναίκα από το σπίτι, γιατί τώρα της έκατσε να δει κι εκείνη τον τελικό του Μουντιάλ (ανάθεμα κι αν ξέρει έστω τον Μέσι). Απαγορεύονται… δια ροπάλου εκφράσεις του τύπου «ποιος είναι αυτός που έπεσε κάτω» ή «εξήγησε μου σε παρακαλώ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΣΑΪΝΤ». Όπως επίσης απαγορεύεται έστω και η απόπειρα αλλαγής καναλιού, ακόμη και στο ημίχρονο. Κορίτσια, ένα μήνα υπομονή κάνατε, δε θα πάθετε τίποτα για λίγη ώρα ακόμα.

Να μην έρθει η παρέα μετά την έναρξη του αγώνα

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να περιμένετε παρέα στο σπίτι και εκείνη να έρχεται αφότου έχει ξεκινήσει το ματς; Γιατί κάτι… έτυχε! Απόψε απαγορεύεται να τύχει το οτιδήποτε, η προσέλευση στον «ιερό» χώρο του σαλονιού ή του μπαλκονιού είναι υποχρεωτική μια ώρα πριν. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να παραγγείλουμε κιόλας!

Κατάλληλη παρέα, χωρίς σχολιασμό λείπει το… αλατοπίπερο

Απαγορεύονται οι «άμπαλοι» στην παρέα απόψε. Αυτοί που θα δουν τον τελικό γιατί απλά δεν έχει κάποια καλή ταινία στην τηλεόραση. Φροντίστε να δείτε το ματς με ανθρώπους που το κατέχουν το τόπι και όχι με όσους δεν ξέρουν αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Γιατί το «αλατοπίπερο» σε τέτοιους αγώνες είναι ο σχολιασμός κάθε φάσης. Και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.

Να μην υποστηρίζουμε όλοι την ίδια ομάδα

Γερμανία-Αργεντινή. Δεν είναι «ξενέρα» αν όλοι είναι με τα «πάντσερ» ή όλοι με την «αλμπισελέστε»; Γι’ αυτό το ιδανικό θα είναι να είμαστε μοιρασμένοι στην παρέα. Έτσι, για να υπάρχει και η ανάλογη καζούρα και το σχετικό πείραγμα στους… απέναντι ανάλογα με την εξέλιξη του τελικού.

Να είναι θεαματικός ο τελικός

Καλό θα είναι να κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζουμε, αλλά επειδή στον τελικό δεν παίζει και η Ελλάδα, προτιμότερο θα είναι να παρακολουθήσουμε έναν συναρπαστικό τελικό και όχι ένα ματς… ύπνου. Αν δε, μπουν αρκετά γκολ και – γιατί όχι – ο αγώνας κριθεί σε παράταση ή πέναλτι, θα είναι το ιδανικό φινάλε σε μια διοργάνωση που μας πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις.

Ένα στοιχηματάκι… για το καλό

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν υποστηρίζουν καμία ομάδα (ενδεχομένως οι «Βραζιλιάνοι»). Γι’ αυτό, λοιπόν, ένα μικρό ποντάρισμα θα τους βάλει κι αυτούς στο παιχνίδι και θα δουν το ματς με μεγαλύτερη αγωνία. Αν υπάρχει μια έμπνευση για το ποιος παίκτης θα σκοράρει, πόσα γκολ θα μπουν ή ποια ομάδα θα νικήσει, δε θα ήταν άσχημο ένα στοιχηματάκι. Έτσι… για το καλό, για να υπάρχει σασπένς.

Μια καλή πρόταση για μετά

Τι κι αν είναι Κυριακή, καλοκαιράκι έχουμε. Το ματς θα τελειώσει γύρω στις 12 (αν κριθεί στην κανονική διάρκεια) ή γύρω στη 1 (αν πάει παράταση ή πέναλτι), οπότε τι καλύτερο για ένα βραδινό ποτάκι μετά; Και φυσικά κερνάνε οι νικητές ή οποίος έχει κερδίσει το στοίχημα!


πηγη: gazzetta.gr