Βαφτίσια με κολυμπήθρα το Ταίναρο, καλοκαιρινά μυστήρια στη Μάνη (εικόνες + βίντεο)

Τα βαφτίσια στη Μάνη έχουν άρωμα καλοκαιριού, κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο διασκεδαστική και ευχάριστη όχι μόνο για τον παπά και τους καλεσμένους αλλά και για το ίδιο το παιδί.

Με κολυμπήθρα το ακρωτήριο Ταίναρο, ο παπα-Γιώργος, ιερέας της περιοχής έχει κάνει περισσότερες από 100 βαφτίσεις στη θάλασσα τα τελευταία 20 χρόνια.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα τα Νέα, οι θαλασσινές βαφτίσεις δεν αποτελούν περαστική μόδα, αλλά για αναβίωση των εθίμων της περιοχής: «Επειδή παλιά υπήρχαν οι βεντέτες, ο κόσμος δεν παντρευόταν και δεν βαφτιζόταν σε εκκλησίες. Προτιμούσαν να το κάνουν σπίτι τους, μακριά από την εκκλησία του χωριού από φόβο» εξηγεί.

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι παρά τις αντιδράσεις, χαίρεται ιδιαίτερα αυτή τη διαδικασία: «Βαφτίζω στη θάλασσα τα τελευταία 20 χρόνια. Παρ’ όλο που κάποιοι μητροπολίτες το καταδικάζουν, ως ιερέας βλέπω μεγαλύτερη κατάνυξη στη φύση. Πιο πολύ μου αρέσει να ακούω τα κύματα από τη βαβούρα μέσα στο ναό. Στο κάτω κάτω ούτε αφαιρώ ούτε προσθέτω κομμάτια από τα ιερά κείμενα. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση.»

Οσο για τις αντιδράσεις των μωρών, φαίνεται πώς και αυτά το διασκεδάζουν ιδιαίτερα: «Τα μωρά χαίρονται, νομίζουν ότι κάνουν μπάνιο. Εγώ γίνομαι μούσκεμα αλλά λίγο με ενδιαφέρει. Μπαίνω στη θάλασσα με τα ράσα. Ετσι κι αλλιώς δεν ξεβάφω.»

 post-429-1314947201_thumb

πηγη: iefimerida.gr