Βόμβα στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό, «Ετοιμάζει παραίτηση από την καγκελαρία η Μέρκελ»

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα περιμένει μία εκλογική ήττα να καθορίσει το μέλλον της… Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η καγκελάριος προσανατολίζεται στο να γίνει η πρώτη επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από το 1949 που θα αποχωρήσει οικειοθελώς…» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επικαλούμενο πηγές μέσα από την Καγκελαρία. 

Η Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ανανεώσει τη θητεία της στη γερμανική καγκελαρία, αλλά σκέφτεται το ενδεχόμενο της οικειοθελούς αποχώρησης και μάλιστα λίαν συντόμως. Μάλιστα σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Spiegel η Μέρκελ θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να κλείσει την πολιτική της καριέρα με μία εσωκομματική – παρασκηνιακή ήττα. 

Επιπλέον, το Spiegel αναφέρει πως η σιδηρά κυρία της Γερμανίας θα επιχειρήσει να διεκδικήσει κάποιο διεθνές αξίωμα σε επίπεδο ΟΗΕ ή ΕΕ, όπου δημιουργούνται «κενά» το 2016 και 2017. . Και τα δύο αυτά αξιώματα θα «χηρέψουν» στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, οπότε εκτιμάται ότι η Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της. 

Ως πιθανότερη διάδοχός της από το Spiegel θεωρείται η νυν υπουργός Άμυνας της χώρας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

πηγή: newsbeast.gr