Kράμερ προς Ριτσόλι, «Είναι αυτός ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου;»

Ο Νίκολα Ριτσόλι αποκαλύπτει την επική ατάκα του Κριστόφ Κράμερ προς τον ίδιο, μετά τη σύγκρουση με τον Γκαράι, και λίγο προτού αντικατασταθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ότι ο Κριστόφ Κράμερ ήταν εκτός τόπου και χρόνου μετά τη σύγκρουση με τον Εζεκιέλ Γκαράι έγινε άμεσα αντιληπτό. 

Το ότι δεν θυμόταν τίποτα από το α’ ημίχρονο, ούτε πως βρέθηκε στ’ αποδυτήρια το αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης έπειτα από τον τελικό ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή. Υπήρξε όμως κι ένας σύντομος διάλογος με τον Νίκολα Ριτσόλι που αποδεικνύει ότι έπρεπε να ν’ αντικατασταθεί αμέσως μετά το χτύπημα από τον Γκαράι. 

Τον αποκάλυψε ο Ιταλός διαιτητής σε συνέντευξή του στην “Gazzetta dello Sport”: «Λίγο μετά τη σύγκρουση με τον Γκαράι, με πλησίασε ο Κράμερ και με ρώτησε αν αυτός είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Στην αρχή νόμιζα ότι αστειευόταν. Στην συνέχεια μίλησα με τον Σβαϊνστάιγκερ και συνέστησα ν’ αντικατασταθεί». Όπως κι έγινε λίγο αργότερα με τον Αντρέ Σίρλε να περνά στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του 24χρονου μέσου που αποχώρησε υποβασταζόμενος. 

Ο Ριτσόλι αποκάλυψε επίσης ότι μετά το τέλος του αγώνα, τον πλησίασε ξανά ο Κράμερ αυτή τη φορά για να τον ευχαριστήσει που πρότεινε την αντικατάστασή του. 

Παναγιώτης Σγαρδέλης 

πηγη: sport-fm.gr