GP Γερμανίας, Xόφενχαιμ- FP1: Δεν… FRIC-αρε η Mercedes

Rosberg – Hamilton έκαναν το 1-2. Εντυπωσίασε η Wolff!

Σε ιδιαίτερα ζεστές συνθήκες διεξήχθη η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού Grand Prix στο Hockenheimring, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να φτάνει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Η απαγόρευση χρησιμοποίησης του εξεζητημένου συστήματος που συνδέει την εμπρός με την πίσω ανάρτηση, το οποίο ονομάζεται FRIC (Front Rear Inter Connection) και η επιρροή που αυτή θα έχει στην απόδοση των μονοθεσίων αποτελεί βασικό αντικείμενο συζήτησης στο πάντοκ.

Οι Mercedes W05 Hybrid πάντως δεν φαίνεται να επηρεάζονται πάρα πολύ από την απουσία του συστήματος, με τους Nico Rosberg – Lewis Hamilton να κάνουν το 1-2 και τη διαφορά τους να είναι μόλις 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην τρίτη θέση, σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα τρία δέκατα από τον Rosberg, βρέθηκε ο Fernando Alonso με τη Ferrari, ενώ τέταρτος ήταν ο Daniel Ricciardo με την Red Bull. Ο Jenson Button, με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο της McLaren, σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Sebastian Vettel ήταν έκτος σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον ταχύτερος συνδυασμό.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Kevin Magnussen, Kimi Raikkonen (σ.σ. έχασε χρόνο καθώς οι μηχανικοί της Ferrari χρειάστηκε να αλλάξουν την αντλία νερού), Daniil Kvyat και Adrian Sutil.

Στα highlights του FP1 η επιστροφή της Susie Wolff στο κόκπιτ της Williams μετά την αποτυχημένη πρώτη απόπειρά της στο Silverstone, λόγω μηχανικών προβλημάτων. Η 31χρονη πιλότος οδήγησε το μονοθέσιο του Valtteri Bottas και τα πήγε περίφημα, αν και στην αρχή αντιμετώπισε και πάλι κάποια μηχανικά προβλήματα, τα οποία αυτή τη φορά ξεπεράστηκαν γρήγορα. Η Wolff πραγματοποίησε συνολικά 22 γύρους και σημείωσε τον 15ο καλύτερο χρόνο, όντας μόλις δύο δέκατα πιο αργή από τον ομόσταβλό της, Felipe Massa!

To FP2 ξεκινά στις 15:00GR και θα μεταδοθεί “ζωντανά” από τον OTE TV.

πηγη: http://caranddriver.e-go.gr/