Λύγισε…

Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η τρομερή ευστοχία της Κροατίας από την περιφέρεια, έφεραν την ήττα (82-68) της Εθνικής, η οποία πλέον θα παλέψει με τη Γαλλία για τις θέσεις 5-8 στο Ευρωμπάσκετ Νέων.

Δυστυχώς η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει άλλη μία υπέρβαση στο Ευρωμπάσκετ Νέων… Το σύνολο του Κώστα Μίσσα πάλεψε, αλλά μία οι τραυματισμοί, μία η «εκνευριστική» ευστοχία της Κροατίας, έφεραν την ήττα με σκορ 82-68 και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8. 

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Μαραγκός με 16 πόντους, ενώ από τους Κροάτες κορυφαίος ήταν ο Μπούντοβιτς με 27 πόντους. 

Λίγο μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε και τον Σιόλογκα με τραυματισμό, ενώ μερικές ώρες πριν το τζάμπολ δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ούτε ο Διαμαντάκος. Πλέον, η Εθνική ομάδα θα παλέψει το Σάββατο (19/7) στις 17:00 κόντρα στη Γαλλία για τις θέσεις 5-8, ενώ από την άλλη, η Κροατία θα αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανία στον ημιτελικό. 

Το ματς

Στις πρώτες της επιθέσεις η Εθνική ομάδα ήταν κάπως νευρική, ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Μίσσα γύριζαν με υπομονή την μπάλα, όπου σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα, το σκορ πήγε στο υπέρ τους 9-2. Οι Κροάτες δυσκολεύονταν αρκετά, λόγω της καλής ελληνικής άμυνας και σε συνδυασμό με την ευστοχία από την περιφέρεια η διαφορά πήγε ακόμα και στους οκτώ πόντους (7-15). Όμως, ό,τι έχτιζαν οι διεθνείς μας όλο αυτό το διάστημα το… γκρέμισαν –με την αστοχία τους- στη συνέχεια, με την Κροατία να κάνει ένα σερί 9-0 στα τελευταία λεπτά και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενη 16-15.

Ο Μπούντοβιτς ξεκίνησε πολύ… καυτός από την περιφέρεια στη δεύτερη περίοδο, καθώς με 2/2 τρίποντα έκανε το σκορ 22-15. Με το τρίποντο του Καμπερίδη η Εθνική μείωσε προσωρινά σε 22-18, όμως οι κακές επιλογές στην επίθεση που ακολούθησαν, έδωσαν την ευκαιρία στους Κροάτες να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό την υπέρ τους διαφορά (28-18). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα βρήκαν το σθένος και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι ρίχνοντας τη διαφορά στους τρεις (32-29), οι αντίπαλοί μας έκαναν γρήγορα το 38-31, αλλά ένα νέο σερί 6-0 έφερε το ματς στον πόντο (38-37). Από ‘κει και πέρα, η Κροατία έκανε την αντεπίθεσή της και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων (42-37).

Με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Κροατία έφερε την υπέρ της διαφορά στους οκτώ πόντους (45-37), ενώ στη… γενική ατυχία της Εθνικής με τους τραυματισμούς προστέθηκε και αυτή του Σιόλογκα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ. Στη συνέχεια, οι αντίπαλοί μας όχι μόνο πήγαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό χάρη στον πολύ καλό από την περιφέρεια Μπούντοβιτς, αλλά έφτασαν ακόμα και στο +15 (58-43). Η διαφορά αυτή έμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 63-48.

Η έκταση που είχε πάρει το σκορ από τρίτη περίοδο, είχε δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +18 (68-50) για τους Κροάτες, ενώ και οι λύσεις στους ψηλούς λιγόστευαν για τον Κώστα Μίσσα μετά το πέμπτο προσωπικό φάουλ του Αγραβάνη. Το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ, με την Κροατία να παίρνει το εισιτήριο για τον ημιτελικό, επικρατώντας 82-68.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 42-37, 63-48, 82-68.

Κροατία (Μίλατσιτς): Μπάσιτς, Μαρινέλι 8, Γκούλαμ, Μπόσνιακ 9, Ντέμο, Μάβρα 17, Μπρζόγια, Γκάμπριτς 8, Μπούντοβιτς 27, Μπάτσακ, Μάριτς, Ζγκάνετς 13.

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 5, Λιάπης 12 (8ρ), Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης, Χριστοδούλου 3, Σιόλογκας 5, Κουζέλογλου, Καμπερίδης 15, Αγραβάνης 12, Μαραγκός 16.

πηγη: sport-fm.gr