Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Καστόρι «Στου χρόνου τα γυρίσματα»

0
101

Ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνουν για 12η χρονιά στο Καστόρι οι Σύλλογοι της Τοπικής Κοινότητας. Από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου, κάτοικοι και επισκέπτες του Καστορείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με φόντο τον επιβλητικό Ταΰγετο, ποικίλες εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, την Παρασκευή 25/7 θα πραγματοποιηθεί στην Επάνω Ρίζα Ταϋγέτου έκθεση ντόπιων καλλιτεχνών (ζωγραφική, πέτρα, κόσμημα, χειροτεχνίες) αλλά και παραγωγών τοπικών προϊόντων, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία, το περιβάλλον, αλλά και τον καταρροϊκό πυρετό. Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους.
Το Σάββατο 26/7, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Σπάρτης και Καστορείου αναμετρώνται στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας, ενώ στην πλατεία του χωριού από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και εφημερίδας. Στις 8 το βράδυ θα ακούσουμε τις απίστευτες ιστορίες του Πεισματάρη Γιάννη, από τον Γιώργο Αντωνάκη, ενώ μια ώρα αργότερα θα συναντήσουμε τον Καραγκιόζη… που επισκέπτεται το χωριό. Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με το εναλλακτικό συγκρότημα VAN RIPPER.
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 7.30΄ το πρωί με πεζοπορία στο βουνό, συντροφιά με τον Σύλλογο «Λουσίνα».  Μετά το πέρας της Κυριακάτικης λειτουργίας, θα προβληθεί παιδική ταινία στην αίθουσα Σπυρόπουλου, ενώ από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν αυγουλο-τσουβαλοδρομίες και αγώνας δρόμου για όλες τις ηλικίες. Θα ακολουθήσει μουσική κάτω από τη γέφυρα με τον Γιώργη Κόκκορη και τους συνεργάτες του.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι: ο Αθλητικός Σύλλογος, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολυδεύκης», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Φίλων του Βουνού «Λουσίνα» και το Τοπικό Συμβούλιο Καστορείου.