Το προφίλ του Ουασίμ Μπούι (εικόνες + βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε επαφές για τον Ουασίμ Μπούι και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 21χρονο Ολλανδό μέσο.

 

 

Ο Μπούι είναι από τους παίκτες που απασχολούν τον Παναθηναϊκό και γίνονται επαφές, ώστε ο Ολλανδός μέσος της Γιουβέντους να δοθεί δανεικός στο τριφύλλι.

Ο Ουασίμ Μπούι γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1993 στη Λιβύη και ήξερε από μικρός πως θα ακολουθήσει το δρόμο της «στρογγυλής Θεάς». Ο Ολλανδός μέσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της A.V.V. Zeeburgia σε ηλικία 6 ετών!

Στη χρυσή γενιά του Αγιαξ…
Ο 21χρονος άσος έμεινε στην Ακαδημία που συνεργάζεται με τον Άγιαξ από το 1999 ως το 2008, όταν και μετακόμισε στο Άμστερνταμ για να αγωνιστεί με τον Αίαντα (τον είχαν κατασκοπεύσει σκάουτερ της ολλανδικής ομάδας) τον Ιούλιο του 2008.

Ο Μπούι λέγεται πως ήταν αρκετά χοντρός, όμως, έχασε βάρος και τον Αύγουστο του 2008 του δόθηκε ένα βραβείο για το επίτευγμα του. Ο Ουασίμ εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Άγιαξ και έπαιξε για τρία χρόνια με τον Ajax A1 και Jong Ajax σκοράροντας συνολικά 18 τέρματα (15 με Α1 και 3 με Jong Ajax) σε 35 παιχνίδια (26-9).

Μάλιστα, το 2010 πήρε μέρος στη χειμερινή προετοιμασία της ομάδας στη Βραζιλία, καθώς ήταν στη «χρυσή γενιά» με τους Κλάασεν και Φίσερ (φοράνε ακόμα τη φανέλα του Άγιαξ)!

…. και η μεταγραφή στη Γιουβέντους
Το όνομα του Ουασίμ Μπούι έγινε γνωστό και στην Ιταλία με την Γιουβέντους με τον αποκτά στις τον Γενάρη του 2012 προσφέροντας του επαγγελματικό συμβόλαιο (μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015) και πληρώνοντας μόνο τα τροφεία στον Αγιαξ.

Ο Μπούι ταξίδεψε στο Τορίνο, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και έπαιξε στην Primavera μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Ολλανδός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στους μικρούς της «Κυρίας» κερδίζοντας την διοργάνωση Viareggio το 2012!

Μπρέσια λόγω Φαούστο Ρόσι
Στις 31 Αυγούστου 2012 ήρθε η στιγμή να παίξει σε πιο υψηλό επίπεδο, αφού η Γιουβέντους τον έδωσε δανεικό για ένα χρόνο στην Μπρέσια για να εξελιχθεί. Μάλιστα, ήταν εισήγηση του παίκτη που ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός, Φαούστο Ρόσι καθώς αγωνιζόταν και αυτός τότε ως δανεικός στην ιταλική ομάδα!

Ο σοβαρός τραυματισμός του…
Μια μέρα αργότερα, ο Μπούι έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τον σύλλογο της  Serie B για τη σεζόν 2012-13 με αντίπαλο τη Γιούβε Στάμπια. Στην Μπρέσια ξεκίνησε φουριόζος έχοντας στα πρώτα 17 ματς ένα γκολ και 5 ασίστ!

Όμως, στις 6 Φεβρουαρίου του 2013 η φόρμα του τελείωσε, αφού τραυματίστηκε σε ένα φιλικό παιχνίδι και η σεζόν τελείωσε άδοξα για τον Ολλανδό.

Επιστροφή στο Τορίνο…
Ο δανεισμός του στην Μπρέσια ολοκληρώθηκε και στις 30 Ιουνίου του 2013 επέστρεψε στη Γιουβέντους, παίζοντας το πρώτο του (και τελευταίο) ματς στις 12 Δεκεμβρίου μπαίνοντας αλλαγή στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο την Αβελίνο.


… και δανεικός στο Αμβούργο!
Κατά τη μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου, η Μπρέσια φημολογούνταν πως ενδιαφερόταν και πάλι για τον Μπούι, όμως, ο Ολλανδός μετακόμισε στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα. Στις 16 Ιανουαρίου του 2014 ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στο Αμβούργο που είχε προπονητή τον συμπατριώτη του, Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ.

Το πρώτο του ματς με τη γερμανική ομάδα ήταν την 1η Φλεβάρη στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τη Χόφενχαϊμ ξεκινώντας βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Αρσλάν στο 73΄. Στο Αμβούργο είχε μόλις 4 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αφού ο Μάαρβαϊκ απολύθηκε και ο αντικαταστάτης του Μίρκο Σλόμκα δεν τον χρησιμοποιούσε. Το Αμβούργο τερμάτισε στην 16η θέση και στις 30 Ιουνίου του 2014 ο Μπούι επέστρεψε στη Γιουβέντους, μέχρι να ξανά φύγει…

«Σούπερ ταλέντο ο Μπούι»
Ο Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ όταν είχε πάρει τον Ουασίμ Μπούι στο Αμβούργο είχε δηλώσει: «Ο τελευταίος μάλιστα είχε δηλώσει τότε πως «Ο Ουασίμ ήταν σούπερ ταλέντο στον Αγιαξ. Δεν τον είχα δει ποτέ να παίζει, αλλά είμαι ενθουσιασμένος μαζί του. Θα δυναμώσει πολύ τη μεσαία μας γραμμή. Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά είναι πλέον απόλυτα υγιής και ανυπόμονος για να παίξει».

Ο μικρός οράνιε….
Ο Ουασίμ Μπούι έδειξε το πλούσιο ταλέντο του από μικρός για αυτό και είχε κληθεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας. Με την U-17 είχε 10 συμμετοχές (2009-2010) σκοράροντας μια φορά, ενώ από το 2010 και έπειτα εκπροσώπησε την U-19 πετυχαίνοντας 3 τέρματα σε 18 εμφανίσεις.

Ο νεαρός άσος ήταν και αρχηγός τις περισσότερες φορές που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο…

Τον ξέρει ο Αναστασίου
Ο Γιάννης Αναστασίου τον Ιανουάριο του 2011 ανακοινώθηκε ως τεχνικός της δεύτερης ομάδας του Αγιαξ και γνωρίζει καλά τον Ουασίμ Μπούι, αφού τον πρόλαβε στους μικρούς της ολλανδικής ομάδας.

Είδωλο του ο Ζιντάν
Ο Ουασίμ Μπούι όταν μετακόμισε από το Άμστερνταμ στο Τορίνο είχε δηλώσει πως είχε ποδοσφαιρικό πρότυπο τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά θέλει να αγαπηθεί όπως ο Ντάβιντς: «Το είδωλο μου είναι ο Ζιντάν. Ήταν ο κορυφαίος και εγώ αισθάνομαι καλύτερα στη μεσαία γραμμή, πίσω από τους επιθετικούς και μπροστά από την άμυνα. Θα ήταν ένα όνειρο για μένα, αν οι φίλαθλοι της Γιουβέντους μια μέρα με αγαπήσουν όπως τον Εντγκαρ Ντάβιντς», είχε δηλώσει στην Tuttosport.

Πολυθεσίτης…
Ο Ολλανδός είναι αριστεροπόδαρος και μπορεί να αγωνιστεί είτε ως εσωτερικός μέσος, αλλά και σε όλους τους ρόλους στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί και ως δημιουργός, ενώ ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι ένας μέσος και πολύ ευέλικτος. Αισθάνομαι πιο άνετα σε κεντρικό ρόλο. Μπορώ να παίξω και επιθετικά, αλλά και να βοηθήσω αμυντικά. Όπου με χρειάζεται ο προπονητής μου. Κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα», είχε πει ο Μπούι όταν είχε ανακοινωθεί από το Αμβούργο.

Παίκτης του Ραϊόλα
Ο μάνατζερ του Ουασίμ Μπούι είναι ο πασίγνωστος μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα με ότι και αν σημαίνει αυτό. Ο Ιταλός ατζέντης έχει ως πελάτες του τον Μάριο Μπαλοτέλι και τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

 

ΣΕΖΟΝΟΜΑΔΑΣΥΜ.ΓΚΟΛ
2012-13Μπρέσια171
2013-14Γιουβέντους10
2013-14Αμβούργο40

* Σε όλες τις διοργανώσεις