Δείτε το βίντεο από την νυχτερινή άσκηση του εθελοντικού σταθμού Ευρώτα (βίντεο)

0
110

Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη η πρώτη νυχτερινή άσκηση ετοιμότητας του Εθελοντικού Σταθμού του Δήμου Ευρώτα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυόροφο κτίριο κατοικιών με εκρήξεις φιαλών υγραερίου, απεγκλωβισμό μη τραυματισμένων κατοίκων του κτιρίου από την κεντρική έξοδο, εν συνεχεία καταστροφή της εξόδου και διάσωση τραυματία από εναέρια δίοδο που κατασκευάστηκε με διασωστικά σχοινιά.
Ο βαθμός επικινδυνότητας της άσκησης χαρακτηρίζεται ως υψηλός.
Η άριστη κατάρτιση, η πειθαρχεία κατά την εκπαίδευση αλλά και την εκτέλεση καθώς επίσης και το ισχυρό Πυροσβεστικό Εθελοντικό Πνεύμα που χαρακτήριζε όλους τους συμμετέχοντες ήταν η εγγύηση για αυτό το αποτέλεσμα.
Η Υπηρεσία μας ευχαριστεί την Διοίκησή της στα Ανώτερα και Ανώτατα κλιμάκια για την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη, υποσχόμενη, αυξημένη ετοιμότητα, υπηρεσιακή ευθύνη και διαρκή εκπαίδευση, για την αντιμετώπιση κάθε απειλής της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της περιοχής ευθύνης μας.
Ευχαριστεί επίσης τον Δήμο Ευρώτα για την καθολική συμπαράσταση στο δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών αυτού του τόπου.

Ο Διοικητής Γραφάκος Κωνσταντίνος
Πυραγός