Σταύρος Ξαρχάκος… στο Σαϊνοπούλειο.. (βίντεο + εικόνες)

0
138

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, παρουσίασε στη σκηνή του Σαϊνοπουλείου το βράδυ της Πέμπτης με απόλυτη επιτυχία τη συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς»:

Τραγούδια από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, ακούσματα που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε, και μελωδίες που μας συντρόφευσαν!

«Δεν μπορώ να βρω άλλους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας παρά μόνο μέσα από τη μουσική και την ποίηση. Οι συναυλίες είναι μια απευθείας επαφή με τον κόσμο που γνωρίζει και θέλει να αποσπαστεί από το καθεστώς της ιδιωτείας που του έχουν επιβάλει και τον κρατά εγκλωβισμένο μακριά από τα προβλήματα της κοινωνικής συλλογικότητας, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τα τραγούδια της συναυλίας παραπέμπουν σε εικόνες, σε πρόσωπα, σε κείμενα και σε πάθη μιας ατελείωτης Μεγάλης Εβδομάδας του ελληνικού λαού», σημειώνει ο ίδιος.

Συνταξιδιώτες του στο μουσικό αυτό ταξίδι ήταν τρεις πολύ αξιόλογοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς ερμηνευτών, οι Ηρώ Σαΐα, Ζαχαρίας Καρούνης και Νεοκλής Νεοφυτίδης, πλαισιωμένοι από 11μελής ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών.

Το Report24 ήταν εκεί και κάλυψε την συναυλία…

Ρεπορτάζ Βίντεο

Γιάννης Παυλάκος

Φωτογραφίες

Γιάννης Γκλέκας

 

 

0000000

0


00