Ξύπνησαν μνήμες.. πριν από 25 χρόνια είχε πέσει αεροπλάνο με τον Άγγελο Πυριόχο στον Πάρνωνα..

Η Τραγωδία στο Πυρί ξύπνησε μνήμες όταν πριν από 25 περίπου χρόνια ένα άλλο μικρό αεροσκάφος είχε πέσει στην Λακωνία και στον Πάρνωνα..

Συντριβή στην ορεινή Λακωνία

Πριν από πολλά χρόνια ο Άγγελος Πυριόχος μαζί με το σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο έζησαν την δική τους περιπέτεια στην Λακωνία όταν το μικρό αεροσκάφος έπεσε στον Πάρνωνα.

Ταξιδεύοντας αεροπορικώς με ένα μονοκινητήριο τύπου Τσέσνα, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί. Τόσο ο γνωστός δημοσιογράφος όσο και ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος ένιωσαν ότι ζουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής τους. Ως από θαύμα όχι απλώς τη γλίτωσαν, αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, δίχως σωματικά ή ψυχολογικά τραύματα. «Αν δεν πιστεύω εγώ στα θαύματα που γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια, τότε ποιος θα πιστέψει;» έχει δηλώσει ο Άγγελος Πυριόχος με το γνωστό χιούμορ του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλους σε δηλώσεις του αναφέρει πως από Θαύμα είναι ζωντανοί.

«Το αεροσκάφος έπεσε με το φτερό και με την πρόσκρουση μας πέταξε έξω πέφτοντας στο έδαφος. Ευτυχώς δεν φοράγαμε ζώνες γιατί θα μας κρατούσαν μέσα στο αεροπλάνο και σήμερα δεν θα ζούσαμε αφού η καμπίνα στην κυριολεξία διαλύθηκε.

Ήταν καλό να μην φοράγαμε ζώνες; Όχι βέβαια θα πρέπει να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας αλλά σε εμάς έτσι έγινε και ήταν αυτό στην ουσία που μας έσωσε τότε»

Για το τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Σπάρτη και έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι σε δηλώσεις του στην τηλεόραση Best σημειώνει πως ξύπνησαν μνήμες από εκείνη την ημέρα που και οι ίδιοι τότε είχαν πέσει με το δικό τους αεροπλάνο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει.. «Θα πρέπει να σεβόμαστε τα αεροπλάνα και για μένα είναι τα πιο ασφαλή μέσα και δεν θα πρέπει να τα φοβόμαστε. Αν το αγαπάς θα πρέπει να το σέβεσαι και να λειτουργείς πάντα με τους κανόνες ασφαλείας.»

Η συγκλονιστική περιγραφή του Πυριόχου: «Οι γιατροί με θεωρούσαν κλινικά νεκρό»

Ο Άγγελος Πυριόχος όσο ζει δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που του συνέβη πριν 25 περίπου χρόνια.

Ο δημοσιογράφος κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του μοιράζεται με τους φίλους του το περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του την ζωή.  Σε δηλώσεις του έχει αναφέρει:

«Ένα τετραθέσιο αεροπλάνο επιστρέφει από Σπαρτή , ο κασκαντέρ πιλότος δεν δέχεται τις συμβουλές των πιλότων της αερολέσχης να βγει Μονεμβάσια για να αποφυγή την κακοκαιρία ,προσπαθεί να ανεβάσει το αεροσκάφος πάνω από τον Πάρνωνα και λίγο πριν φτάσει στην κορυφή του και αφού έχει χάσει το ένα φτερό από σύγκρουση σε χαράδρα ,πέφτει. Μέσα είμαστε 4 άτομα. Ο Αλέξης φεύγει να καλέσει βοήθεια.

Διαδρομή 4 ωρών δύσκολη και άγνωστη γίνεται σε μίση ορατό πρώτο αυτοκίνητο που περνά ανήκει στον διευθυντή του νοσοκομείου της Σπαρτής. Οι κάτοικοι από το Γεράκι ξεκινούν για βοήθεια. Έχω μείνει μέσα στο κουφάρι του σκάφους. Με βλέπω. Είναι η ώρα για το ταξίδι. Μόνο που ο άγγελος είναι σαφής. “Δεν είσαι Άγγελος είσαι Ευάγγελος “.

Οι γιατροί με θεωρούν κλινικά νεκρό. Οι γονείς το μαθαίνουν από την τηλεόραση. Μετά μιλούν για θαύμα. Εγώ κάτι μεταξύ Χάνιμπαλ και δημιούργημα του Φρανκενστάιν. Ανοίγω τα μάτια στο ΚΑΤ και είναι ο Ζαμπέτας με τον όρο στο χέρι να μου τραγουδάει. Σκηνές ροκ που λέει και ο Νιόνιος.

Από τότε ο Ευάγγελος ευαγγελίζεται και παλεύει. Το ψάχνει, δεν βρίσκει απαντήσεις, δεν χωράνε στο μυαλό του, στο μυαλό μου. Όσοι παίρνουν κερδίζουν. Δόξα , βραβεία, επιτυχίες. Εγώ έχω τη χαρά να δίνω.»

Επιμέλεια Ρεπορτάζ

Report24