Πράσινος ο Μποχωρίδης.

0
92

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για το πράσινο σάρωμα των νέων και τους οκτώ Έλληνες που έχουν φάσμα μίνιμουμ δέκα χρόνων στην καριέρα τους

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην βαθιά ανανέωση του με τον πιο εμφατικό τρόπο με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να ντύνεται στα πράσινα! Το μεγάλο αστέρι του Άρη αποτελούσε διακαή πόθο για πολλούς μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, ωστόσο το τριφύλλι δεν θα τον άφηνε να πάει πουθενά αλλού παρά μόνο στο ΟΑΚΑ. Μια κίνηση ουσίας που έχει παράλληλα και μεγάλο γκελ στον κόσμο μιας και ο Μποχωριδης είναι ο πιο ψημένος μικρός και θεωρείται ένας από τους επόμενους ηγέτες του ελληνικού μπάσκετ.

Είναι πολύ σημαντικό πως ο Παναθηναϊκός δεν παρέκκλινε από το πλάνο του παρά τις οποίες αντιξοότητες μπορεί να συνάντησε, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Καλαθη, αλλά συνέχισε να χτίζει το μέλλον με κινήσεις που δίνουν ένα τεράστιο όραμα για τον σύλλογο και το αύριο. Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν να είναι γεμάτες οι μικρές εθνικές ομάδες με πράσινα βέλη!

Το τριφύλλι κινήθηκε έξυπνα και με αποφασιστικότητα παίρνοντας ότι καλύτερο νέο είχε να επιδείξει τόσο ο Άρης όσο και ο ΠΑΟΚ με τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Βασιλη Κονίαρη να έρχονται στην αγκαλιά του. Μαζί τους και οι Γιώργος Παπαγιαννης, Μιχαλης Λούντζης δημιούργησαν ένα καρέ μεταγραφών που φωτογραφίζουν την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Η συμμορία των τεσσάρων που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι έρχονται να προστεθούν στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Διαμαντάκο που εδώ και δυο χρόνια έχουν ανοίξει το πλάνο της ουσιαστικής ανανέωσης, ενώ οι πρεσβύτεροι αλλά επί της ουσίας νέοι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς κλείνουν μια οκτάδα Ελλήνων που έχουν φάσμα τουλάχιστον 10ετιας στην καριέρα τους.

Προσωπικά, θεωρώ τεράστιο το ενδιαφέρον να δούμε τους πράσινους μπέμπηδες στο ΟΑΚΑ να παίρνουν τις ευκαιρίες του Ντούσκο Ιβανοβιτς και να δημιουργούν κάτι τόσο φρέσκο. Ένα κράμα νεότητας και εμπειρίας των Διαμαντίδη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Γκιστ, Μπατίστα και φυσικά των ξένων με τεράστιο κίνητρο όπως οι Νελσον και Σλοτερ που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής. Αν μη τι άλλο, ο νέος Παναθηναϊκός είναι εδώ και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για όποιον αγαπά το μπάσκετ και αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη αναγκαιότητα ήταν για τον Παναθηναϊκό να αναζητήσει τους επόμενους ηγέτες του που θα πάρουν την σκυτάλη από τις παλιοσειρές του συλλόγου γεμίζοντας τα αποδυτήρια με δίψα και τρέλα για το μέλλον.

ΥΓ1: Έχουμε πει δεκάδες φορές πως οι μεταγραφές είναι μια μακρά διαδικασία και τίποτε δεν τελειώνει Ιούνιο και Ιούλιο. Τα πανηγύρια και οι γκρίνιες είναι για τον Μάιο.

ΥΓ2: Το να χαστουκίζεις παίκτη δεν είναι μόδα προς μίμηση ακόμα και αν τεράστιοι προπονητές το έχουν κάνει έχοντας κερδίσει κατά κάποιο τρόπο το δικαίωμα. Ο προπονητής (ειδικά στα μικρά παιδιά) είναι ΚΑΙ παιδαγωγός.

πηγη: onsports.gr