144 χιλιόμετρα ασταμάτητο drift (video)

Με 144,126 χιλιόμετρα ασταμάτητο drift, ο Γερμανός Harald Muller πίσω από το τιμόνι ενός Toyota GT86, σημείωσε με διαφορά το μακρύτερο drift σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Παγκόσμιο ρεκόρ σε drift μεγαλύτερης απόστασης χωρίς διακοπή σημείωσε ένας Γερμανός οδηγός, ο  Harald Muller, με ένα Toyota GT86. Σε μια κυκλική πίστα κατάφερε να driftαρει ασταμάτητα γράφοντας στο οδόμετρο 114,126 χιλιόμετρα.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου, με την κυκλική πίστα να έχει διάμετρο 235,5 μέτρα. Για να συμπληρώσει αυτά τα χιλιόμετρα ο Γερμανός έκανε 612 γύρους σε χρόνο 2 ώρες 25 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Αν και κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος ο οδηγός άλλαξε φορά και υπήρξαν ακόμα και στιγμές που το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν σταματημένο, οι άνθρωποι του ρεκόρ Guiness αναγνώρισαν την επίδοση και του κατοχύρωσαν το ρεκόρ.

Τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο, με τη βρεγμένη άσφαλτο ακόμα και με τις εργοστασιακές προδιαγραφές του, με τους 200 ίππους του 2λιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα θα μπορούσε να το κάνει.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ένας εκπαιδευτής της BMW, o Johan Schwartz οδηγώντας μια M5 κατάφερε να γράψει 51,278 χιλιόμετρα μόνο με το πλάι.

 

πηγη: gazzetta.gr