“Ικανοποίηση και ταυτόχρονα στενοχώρια” (βίντεο)

Ο Στάικος Βεργέτης κάνει τον απολογισμό του ταξιδιού στη Γερμανία μέσα από την WEB TV του a-s.

Δείτε τι λέει για τον αγώνα με την Μάιντς, την τακτική που ακολούθησε, τις σκέψεις στις χαμένες ευκαιρίες αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League!

 

Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε για όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα, λίγο πριν από το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα και αφότου το μυαλό είχε καθαρίσει για τα καλά έπειτα από την ένταση και τις συγκινήσεις που προσέφερε ο αγώνας του Αστέρα με την Μάιντς.

 

“Οι εμπειρίες είναι πολλές και πλούσιες που μας αφήνει αυτός ο αγώνας. Κάθε παιχνίδι σε ωριμάζει πόσο μάλλον απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου που συμμετέχουν σε κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ικανοποίηση και ευχαρίστηση για το γεγονός ότι τα παιδιά όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου, υποστήριξαν το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει για τον αγώνα, στον απόλυτο βαθμό. Στενοχώρια γιατί δεν αξιοποιήσαμε μια από τις ευκαιρίες που κάναμε ώστε να είχαμε βάλει ένα πολυπόθητο γκολ. Αυτό που έχω να πω είναι το εξής: Θα χρειαστούμε στην μάχη που έρχεται την ερχόμενη Πέμπτη στην έδρα μας, την στήριξη του κόσμου, την συμπαράσταση. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να είναι η βοήθεια του εποικοδομητική για τα παιδιά. Να δώσει ώθηση στα παιδιά ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Να αφήσουμε λίγο στην άκρη την γκρίνια και την μιζέρια και να αγαπήσουμε ουσιαστικά την ομάδα.

Στράβωσε το γεγονός ότι δεν κάναμε μία από τις φάσεις γκολ. Χωρίς να κατηγορήσω τους παίκτες που εμπλέκονταν σε αυτές τις φάσεις, δυστυχώς θέλει και τύχη όπως είπατε. Μπορούσε να πάει δοκάρι και μέσα και όχι δοκάρι και έξω, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μετά το 60-65′ περίπου η ομάδα άρχισε να κουράζεται. Για να προλάβω τους κακεντρεχείς, θέλω να πω ότι η ομάδα έκανε τρεις εβδομάδες προετοιμασία, αναγκάστηκε να μπει την τέταρτη εβδομάδα σε αγωνιστική προετοιμασία, να ετοιμαστεί για την Ροβανιέμι. Σε μια εβδομάδα μέσα, δεύτερο παιχνίδι με την Ροβανιέμι, σε μια εβδομάδα μέσα, τρίτο παιχνίδι με την Μάιντς. Η ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπαντιμπανγκά, ο Μάσα, ο Ρόλε που είναι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα. Δεν έχουν προλάβει όλη την προετοιμασία. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα, κουράστηκαν και για αυτό τον λόγο επιλέξαμε επειδή και η Μάιντς άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, να σφίξουμε την ομάδα για να κρατήσουμε το 1-0.

Εκείνη την στιγμή (σ.σ: αναφέρεται στην φάση του δοκαριού του Μάσα) δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι διαφορετικό από την διαχείριση του αγώνα. Εκείνη την στιγμή πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στον αγώνα. Βλέπεις τις τοποθετήσεις, βλέπεις αν βγαίνουν τα μαρκαρίσματα, βλέπεις αν η ομάδα έχει την σωστή διάταξη. Αν πρέπει κάτι να γίνει, αν πρέπει κάτι να αλλάξεις. Εκείνη την στιγμή, είναι στιγμή υψηλής δουλειάς και συγκέντρωσης πάνω στο παιχνίδι. Όλα τα άλλα, τα σκέφτεσαι μετά, μπορείς να πεις “α στο καλό, γιατί δεν μπήκε”, εκ των υστέρων δεν μπορείς να κάνεις κάτι”.