Στις 30 Αυγούστου η Λευκή Νύχτα του Δήμου Καλαμάτας, για ψώνια και διασκέδαση

0
77

Τη νύχτα του Σαββάτου 30 Αυγούστου προς την Κυριακή 31 του μήνα η Λευκή Νύχτα θα προσελκύσει και πάλι τους Καλαματιανούς, αλλά και όσους από τη νότια Ελλάδα ενδιαφέρονται για συμφέρουσες αγορές και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος, «η Λευκή Νύχτα, ύστερα από την περσινή μεγάλη επιτυχία, διαφημίζεται σε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα». Στόχος της διοργάνωσης είναι η οικονομική στήριξη εμπόρων και επαγγελματιών. Θα αποδειχθεί, επίσης, ότι το στεγασμένο εμπόριο μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, κάνοντας νόμιμες συναλλαγές, ενώ θα υπάρξει μεγάλη αυστηρότητα και έλεγχος του παρεμπορίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο.

Η πόλη και ο Δήμος θα βρίσκονται σε γενική κινητοποίηση για να υποδεχθούν το κοινό. Ο Π. Νίκας τόνισε πως για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας «συνεργάζονται όλοι οι φορείς της πόλης μας, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, φυσικά με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, του Νοσοκομείου, της Πυροσβεστικής, του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί».

Η εντεταλμένη σε θέματα εμπορίου δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Λευκής Νύχτας, αναφέρθηκε στην «άριστη συνεργασία με όλους τους συνδιοργανωτές» και έκανε λόγο για τις στοχευμένες δράσεις προώθησης που έχουν γίνει, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Προέτρεψε, επίσης, τους εμπόρους να έχουν όλοι ανοικτά τα καταστήματά τους και να ετοιμάσουν κάτι ελκυστικό για εκείνο το βράδυ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη.

Η κα Ντίντα παρακάλεσε και όλους όσοι σκοπεύουν να διοργανώνουν μιαν εκδήλωση, είτε ως ιδιώτες είτε συλλογικά, ανά γειτονιά, να ενημερώσουν το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου (τηλ.: 27213 60722) μέχρι την Πέμπτη 14 Αυγούστου, έτσι ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις και να έχει η βραδιά επιτυχία και αρτιότητα.

Τέλος, ο Νίκος Μπασακίδης, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και συντονιστής στον ψυχαγωγικό τομέα, προέβη σε ενημέρωση για το πλούσιο πρόγραμμα που έχει ήδη διαμορφώσει η «Φάρις» για τη Λευκή Νύχτα και, γενικότερα, για το εορταστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα κατά μήκος όλης της εμπορικής ζώνης της πόλης, που θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και για τους αναποφάσιστους να επισκεφθούν την Καλαμάτα.  πηγη: taklin.gr