Θετικό πρόσημο από την συγκέντρωση για την σωτηρία του Παναρκαδικού (φωτογραφίες + βίντεο)

0
84

PANARKADIKOS EKDILOSI SOTIRIAS AUG04 01Μία πρωτοβουλία σωτηρίας που επιβαλλόταν να γίνει από ανθρώπους που πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρονται για τον Παν αρκαδικό και σέβονται την ιστορία του και τα όσα έχει προσφέρει στην 87χρονη πορεία του στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο, αποτέλεσε γεγονός το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Μία πρωτοβουλία ωστόσο που υλοποιήθηκεαπό τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου που κατάφεραν και ανέβασαν αλλά επιπλέον πέτυχαν και διατήρησαν στην Γ’ Εθνική κατηγορία την περασμένη σεζόν. Με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν απεριόριστα και την ομάδα να καλείται να εκλέξει διοίκηση και να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά μέσα στο επόμενο εφταήμερο, η ανοιχτή εκδήλωση της Δευτέρας με ζητούμενο τη σωτηρία του συλλόγου αποτέλεσε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες 5-10 ημέρες, ούτως ώστε ο ιστορικός σύλλογος του «τριφυλλιού» να αποφύγει την διάλυση.

Στην κρίσιμη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας προέκυψαν ανάμεικτα συμπεράσματα, θετικά και αρνητικά. Θετική η παρουσία ανθρώπων που έδειξαν παράλληλα ενδιαφέρον να συμβάλουν οικονομικά με κάποια μικρά αλλά σεβαστά ποσά. Θετική η ανταπόκριση να ακόμη και αφανώς προσώπων να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας οικονομικής βάσης πάνω στην οποία μπορεί να συντελεστεί η σωτηρία του Παναρκαδικού. Θετική η τοποθέτηση του κ. Παυλή που ως νέος Δήμαρχος τόνισε ότι από Σεπτέμβριο θα εισηγηθεί τη στήριξη του Παναρκαδικού, ενός δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει όπως μπορεί με τα θέματα του γηπέδου. Θετική γενικότερα η διάθεση να τρέξουν κάποια θέματα όπως τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης στο Πνευματικό Κέντρο το βράδυ της Τετάρτης, 06 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00.

Αρνητικό το γεγονός ότι η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης για τον Παναρκαδικό. Μέχρι πρότινος άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου δεν φρόντισαν να παρευρεθούν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ούτε καν για να ακούσουν και μόνο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που ουσιαστικά αποτελούν την «Επιτροπή Σωτηρίας του Παναρκαδικού»! Ωστόσο και από αυτούς τους λίγους που δεν ξεπέρασαν τους 50, υπήρξε ενδιαφέρον ενώ σίγουρα έστω και αυτή η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από αυτήν στις συνεχόμενες απόπειρες για ανάδειξη διοίκησης το προηγούμενο διάστημα.

Μικρή προσέλευση στην εκδήλωση σωτηρίας του Παναρκαδικού...

Από τους ανθρώπους που δέχθηκαν μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Σωτηρίας να συντονίσει την εκδήλωση ήταν ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος. Σκοπός της συγκέντρωσης δεν ήταν ο καταλογισμός ευθυνών αλλά η αναζήτηση ΑΜΕΣΑ λύσεων για τη σωτηρία στην κυριολεξία του «τριφυλλιού».

Ενδιαφέρουσες παρουσίες που ίσως να παίξουν σημαντικό ρόλο…

Μπορεί η προσέλευση να μην ήταν αυτή που θα προσδοκούσε κανείς αλλά σίγουρα η παρουσία κάποιων προσώπων ή εκπροσώπων θεσμικών Φορέων της περιοχής που μπορούν να βοηθήσουν από τη θέση που κατέχουν τον Παναρκαδικό να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Μεταξύ των παρευρισκόμενων που αν όχι όλοι οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν θετικά στις εκκλήσεις της Επιτροπής με σκοπό να βρεθούν τρόπου στήριξης της ομάδας ήταν: ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κώστας Ταλούμης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης, μέλη της ΕΠΣ Αρκαδίας, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, παλαιά μέλη διοικήσεων και επιχειρηματίες

Επιπλέον έδωσαν παρουσία ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας, παλιά μέλη διοικήσεων, φίλαθλοι αλλά και απλοί πολίτες που αγωνιούν για την σωτηρία του Παναρκαδικού.

Η «Επιτροπής Σωτηρίας» και η επιδίωξή της…

Η «Επιτροπή Σωτηρίας» του Παναρκαδικού αποτελείται τυπικά από τέσσερις ποδοσφαιριστές (Δημοσθένης Δήμος, Αποστόλης Κωστάκης, Γιώργος Καδάς και Γιώργος Μανέλης) και δύο εξωδιοικητικούς παράγοντες από τη στιγμή που δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή συμβούλιο (Νώντας Ψυχογιός και Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος). Η Επιτροπή συστάθηκε έτσι ώστε να «τρέξουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα κρίσιμα θέματα της ομάδας. Τονίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής ότι δεν είναι οι πλέον αρμόδιοι να πάρουν αποφάσεις γιατί δεν υπάρχει ΔΣ, αλλά η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε γιατί ο χρόνος πλέον είναι τρομακτικά εναντίον στο σύλλογο.

Τοποθετήθηκαν δύο από τα μέλη της Επιτροπής εκπροσωπώντας όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Ευγένιος Πετρόπουλος και ο Δημοσθένης Δήμος. Ο Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία, την πορεία και τα κατορθώματα αυτής της ομάδας τα τελευταία ειδικά χρόνια. Ο Δήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών και στη σύσταση ως το μοναδικό ενεργό κομμάτι της ομάδας μίας επιτροπής με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και σκοπό την προσπάθεια ανάδειξης μίας νέας διοίκησης στο σύλλογο. Παράλληλα ο Δημοσθένης Δήμος ανέφερε ότι ήδη κάποια άτομα έδειξαν μια μικρή ανταπόκριση, ζητώντας όμως να υπάρξει και συνέχεια με στόχο τη σωτηρία της ομάδας και υπογράμμισε ότι σκοπός της ομάδας δεν είναι απλά να κατέβει, αλλά να κατέβει για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Από την διεκδίκηση της παραμονής και ότι ακόμη περισσότεροι μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές.

Καταρχάς το μεγάλο ζητούμενο της συνάντησης αυτής επιπλέον ήταν η αναζήτηση παραγόντων που θα στηρίξουν οικονομικά την ομάδα. Προσώπων «άφθαρτων» που θα καθοδηγήσουν διοικητικά και όχι απαραίτητα οικονομικά το σύλλογο τη νέα χρονιά! Μία διοίκηση που θα έχει της στήριξης όλων των παικτών που είναι διατεθειμένοι να τρέξουν ακόμη και εξωαγωνιστικά αν χρειαστεί προκειμένου η ομάδα να μην διαλυθεί! Μάλιστα ένας εκ των ποδοσφαιριστών τόνισε με νόημα ότι δεν πρόκειται να επιρρίψουν στη νέα διοίκηση (αν εκλεγεί) καμία οικονομική ευθύνη. Αντιθέτως το μόνο που θα ζητηθεί από τα νέα μέλη θα είναι να καθοδηγηθεί διοικητικά ο σύλλογος σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται.

Δεύτερη επιδίωξη είναι η καταμέτρηση και εγγραφή εκ νέου των μελών του συλλόγου, με την καταβολή του ποσού των 20 ευρώ όπως προβλέπεται. Έτσι ώστε να σαφής η εικόνα στον σύλλογο του έμψυχού δυναμικού των «πρασίνων». Μέσα από τα μέλη και τους πιστούς φίλους της ομάδας την Τετάρτη θα πρέπει να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τρίτη επιδίωξη που αποτέλεσε γεγονός ήταν ο ορισμός Γενικής Συνέλευσης (την Τετάρτη 6 Αυγούστου στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης και ώρα 20:00), με σκοπό τον ορισμό Διοίκησης στο σύλλογο η οποία θα κληθεί να καθοδηγήσει την ομάδα τη νέα χρονιά (εν τελικά γίνει εφικτό και υπάρξει).

Πολλοί που θα βάλουν λίγα…

Το μοντέλα το οποίο φαίνεται ότι καλούνται να υλοποιήσουν η Επιτροπή Σωτηρίας και όσοι βρίσκονται κοντά στο σύλλογο αυτές τις δύσκολες ώρες είναι να αναζητηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι υποστηρικτές που θα καταβάλουν μικρά ποσά για την ενίσχυση και κατ’ επέκταση σωτηρία του Παναρκαδικού κι’ αυτό με δεδομένο ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι εξαιρετική δύσκολη η αναζήτηση μεγάλων οικονομικά υποστηρικτών για το σύλλογο. Σ’ αυτά τα πλαίσια υπήρξαν προτάσεις τόσο από την Επιτροπή όσο και από τους παρευρισκόμενους για αναζήτησης εσόδων μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας τα οποία ουσιαστικά θα αποτελούν οικονομική υποστήριξη στο σύλλογο. Μέσω διαφημίσεων, χορηγιών στη φανέλα, άλλες μικρές χορηγίες ή μέσα από την εγγραφή τους ως μέλη του συλλόγου.

  

Σκοπός είναι να αναζητηθούν μικροποσά από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Σωτηρίας για να μπορέσει η ομάδα να κατέβει τη νέα χρονιά και να βγάλει τη χρονιά χρειάζεται τουλάχιστον ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Πάντως το απόγευμα στην αίθουσα κάποιοι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας ή να προσφέρουν κάποια μικρά αλλά σημαντικά ποσά. Το ίδιο συνέβη και μετά το τέλος της συγκέντρωσης όπου αρκετοί φίλοι του συλλόγου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους στην Επιτροπής Σωτηρίας της ομάδας να στηρίξουν με κάποια ποσά το σύλλογο.

Κρίσιμες προθεσμίες για τον Παναρκαδικό…

Έως τις 11 Αυγούστου θα πρέπει να έχει δηλώσει συμμετοχή ο Παναρκαδικός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Έως τις 11 Αυγούστου η ομάδα θα πρέπει να έχει δηλώσει την παιδική ομάδα με την οποία θα κατέβει να αγωνιστεί στο παιδικό πρωτάθλημα υποχρεωτικά. Μάλιστα το μέλος της ΕΠΣ Αρκαδίας, τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει αυτή τη στιγμή να κοιτάξουν άμεσα οι άνθρωποι που τρέχουν τις όποιες εξελίξεις στον Παναρκαδικό, είναι η κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής και φυσικά τους απαιτούμενου παράβολου συμμετοχής (500,00 ευρώ) για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερα την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 και ώρα 14:00! Πρέπει επίσης άμεσα να βρεθούν τα πρώτα 20.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες και δίχως καθυστερήσεις για διαδικαστικά του συλλόγου. Μία πρώτη καταγραφή ποσών έχει ήδη υπάρξει από την Επιτροπή Σωτηρίας και είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα σ’ αυτή την απέλπιδα προσπάθεια των παικτών του Παναρκαδικού.

Παυλής: «Ότι μπορώ ως νέος Δήμαρχος για τον Παναρκαδικό θα το κάνω»

Ο κ. Παυλής μιλώντας σ’ αυτή την κρίσιμη συνάντηση τόνισε ως νεοεκλεγέντας Δήμαρχος ότι θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ομάδα. Αρχικά τόνισε ότι με δεδομένο το γεγονός ότι ο το γήπεδο του Παναρκαδικού ανήκει στο Δήμο Τρίπολης, ο Δήμος θα αναλάβει όλα τα έξοδα (σ.σ. συντήρησης). Θεωρεί βέβαιο ότι θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο οικονομική ενίσχυση για τον Παναρκαδικό και θα γίνει προσπάθεια η συγκεκριμένη ενίσχυση να είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Αναφορικά με τη δική του προσωπική δέσμευση ως φυσικό πρόσωπο εξέφρασε την επιθυμία να βάλει ένα ποσό της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Τόνισε ότι δική του πρόταση είναι να αναζητηθούν πολλά πρόσωπα που θα κληθούν να βάλουν από ένα μικρό σχετικά ποσό, παρά λίγα που θα τους ζητηθεί να καταβάλουν πολλά, λέγοντας: «Για να έχει τύχη αυτή η ομάδα για μένα εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι πολυσυμμετοχική. Όσο περισσότεροι δηλαδή να συνδράμουν.».

Πρόσθεσε απευθυνόμενος στην Επιτροπή που έχει συσταθεί από τους παίκτες ότι το όποιο μπάτζετ θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί έως τις 31/12, για ευνόητους λόγους.

Γενική Συνέλευση & ορισμός διοίκησης την Τετάρτη ή διάλυση…

Αποφασίστηκε ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Όποιες διαδικασίες είναι να τρέξουν, θα τρέξουν προκειμένου  να οριστεί ΓΣ την ανωτέρω ημερομηνία με μοναδικό σκοπό το ορισμό νέας διοίκησης στο σύλλογο. Επειδή πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι οριακά θεωρείται δεδομένο ότι αν δεν οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναρκαδικός οδεύει σε διάλυση! Δυο είναι οι επιλογές που υπάρχουν και είναι ή η ανάδειξη νέας διοίκησης ή η διάλυση της ομάδας.

Τι ακούστηκε από άλλους παρευρισκόμενους…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης):

Ο κ. Κωστόγιαννης συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές για την πρωτοβουλία τους αυτή και τόνισε ότι ντρέπεται να τους κοιτάξει στα μάτια λόγω της αδυναμίας των Φορέων της πόλης να σηκώσουν και από την πλευρά τους το βάρος της προσπάθειας για τη σωτηρία του Παναρκαδικού. Τόνισε ότι με την εμπειρία του και μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει το σύλλογο σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και νομικά τόνισε ότι τα μέλη που έχουν μείνει αυτή τη στιγμή στο σύλλογο είναι σε θέση να ορίσουν Γενική Συνέλευση. Τόνισε ότι η επιλογή του Πρωτοδικείου είναι ασύμφορη από τη στιγμή που τα Δικαστήρια ανοίγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Κατά συνέπεια τόνισε ότι ο ορισμός διοίκησης αποτελεί «μονόδρομος» στη σωτηρία του συλλόγου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας):

Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παιδιών και στην πρωτοβουλία τους και τόνισε ότι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναζήτηση χρημάτων θα πρέπει να γίνει από τους πολλούς. Εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι τα παιδιά δίνουν και την ψυχή τους για τη σωτηρία του συλλόγου. Τόνισε σαν Επιμελητήριο Αρκαδίας δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια, αλλά μπορεί να είναι εφικτή η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση ξεχωριστά των μελών από ίδιους πόρους κάθε μέλους ξεχωριστά. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την διάθεση της διοίκησης να βοηθήσει την Επιτροπή Σωτηρίας της ομάδας στην αναζήτηση ενδιαφερόμενων που θα μπορούν να ενισχύσουν το σύλλογο με κάποια χρηματικά ποσά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου):

Ο κ. Ταλούμης αναφέρθηκε στο σύλλογο και στις δυσκολίες που αυτός αντιμετώπισε και στο παρελθόν οικονομικά. Είπε ότι το μέλλον του συλλόγου σήμερα θα εξαρτηθεί από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που ανέλαβαν να τρέξουν τις όποιες διαδικασίες μέσα από την Επιτροπή Διάσωσης του συλλόγου. Τέλος είπε ότι αν όλοι δώσουμε κάτι από το υστέρημά μας, είτε αυτό είναι διαρκείας, είτε οικονομική βοήθεια και με λίγο αγώνα ο Παναρκαδικός θα καταφέρει να σωθεί.

Ζητήθηκε από αρκετούς παρευρισκόμενους να πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση του βιβλίου μελών του συλλόγου, να ανανεωθούν οι συνδρομές ή να εγγραφούν νέα μέλη που θα καταβάλουν το αντίτιμο εγγραφής των 20 ευρώ. Να αναζητηθούν όσο τα δυνατόν περισσότερα νέα μέλη στο σύλλογο. Ζητήθηκε να οριστεί Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη όπως και έγινε. Προτάθηκε από παρευρισκόμενους να ενταχθούν στη συγκεκριμένη Επιτροπή ή και στη νέα διοίκηση (εφ’ όσον οριστεί) και μέλη διοικήσεων Τοπικών Φορέων προκειμένου να ενισχύσουν στην προσπάθεια στήριξης του συλλόγου!

πηγη; contraepithesi.gr