Παναθηναϊκός: Επιστροφή για Φύσσα!

Ο Τάκης Φύσσας μετά από 6,5 χρόνια επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας το πόστο του Διευθυντή ποδοσφαίρου όπως ανακοίνωσε επίσημα η «πράσινη» ΠΑΕ!

Έναν άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ενέταξε στους κόλπους της η «πράσινη» ΠΑΕ το απόγευμα της Τετάρτης (06/08). Ο Τάκης Φύσσας μετά από 6,5 χρόνια, όταν κρέμασε τα παπούτσια του ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, επιστρέφει στο «τριφύλλι» ως στέλεχος πλέον της ΠΑΕ. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, αναλαμβάνει μια καίρια θέση στον Παναθηναϊκό, όντας επί της ουσίας μια κίνηση προς την κατεύθυνση της στελεχιακής αναβάθμισης που είχε στο μυαλό του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Επί της ουσίας, ο Τάκης Φύσσας είναι ο «ποδοσφαιράνθρωπος» που ήθελε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να υπάρχει στη διοίκηση και να μιλάει απευθείας με τους ανθρώπους που «τρέχουν» το αγωνιστικό κομμάτι. Έτσι, με τις πρώτες επαφές να έχουν γίνει εδώ και κάποιες ημέρες, την Τετάρτη (06/08) οι Γιάννης Αλαφούζος, Νίκος Νταμπίζας και Τάκης Φύσσας, συναντήθηκαν για να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες, να γίνουν απόλυτα διακριτοί οι ρόλοι στον Παναθηναϊκό και να επικυρωθεί η συμφωνία, κάτι που έγινε με την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα του Τάκη Φύσσα, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, αυτά θα είναι αμιγώς διοικητικά. Ο άλλοτε διεθνής μπακ, θα λειτουργεί αντί προέδρου, θα εκπροσωπεί την ομάδα σε κληρώσεις της UEFA και ενδεχομένως σε θεσμικά όργανα, ενώ θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Νίκο Νταμπίζα έτσι ώστε να ρυθμίζουν οτιδήποτε αφορά την ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσληψη του Τάκη Φύσσα από τον Παναθηναϊκό, γίνεται στη λογική του ότι πρόκειται για μια άκρως αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στην Παναθηναϊκή οικογένεια. Παράλληλα ο 41χρονος άλλοτε άσος του «τριφυλλιού» είναι της ίδιας… φουρνιάς με τους Νταμπίζα, Αναστασίου που «τρέχουν» το αγωνιστικό κομμάτι, κι έτσι θα υπάρχει καλύτερο πεδίο συνεννόησης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον Τάκη Φύσσα, ο οποίος εντάσσεται στη διοικητική δομή του Συλλόγου, έχοντας τον τίτλο του Διευθυντή Ποδοσφαίρου».

Ο Τάκης Φύσσας, που επιστρέφει μετά από 6,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό και για αυτό ευχαριστώ πολύ τον κύριο Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Τόσο ο Νίκος Νταμπίζας όσο και ο Γιάννης Αναστασίου με τους συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει και υλοποιούν ένα πρότζεκτ άκρως πετυχημένο, το οποίο με εκφράζει απόλυτα και που, με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο»

πηγη: onsports.gr