Λέγκια Βαρσοβίας: Το τελευταίο της χαρτί γεμάτο «δάκρυα» και «τιμή»

0
206

Το έχουμε δει να συμβαίνει σχεδόν παντού, ακόμη και στη χώρα μας. Το να κερδίζει δηλαδή μια ομάδα στα χαρτιά κάτι το οποίο είχε χάσει μέσα στο γήπεδο. Τελευταίο θύμα των κανονισμών ήταν η Λέγκια που στα προκριματικά του Champions League διέσυρε τη Σέλτικ (2-0 και 4-1 τα δύο ματς), όμως πλήρωσε πολύ ακριβά το λάθος της να χρησιμοποιήσει –για τέσσερα λεπτά μόλις- έναν παίκτη που δεν είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί. 

«Σκληρός νόμος, αλλά νόμος» -όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι, κάτι που ένιωσε καλά στο «πετσί» της η ομάδα από την Πολωνία που είδε τα όνειρά της να μετατρέπονται σε εφιάλτες μετά την απόφαση της UEFA να την αποκλείσει από τη συνέχεια του θεσμού, δίνοντας τη θέση της στους Σκωτσέζους. 

Με μια επιστολή στην οποία το συναίσθημα ξεχειλίζει, η διοίκηση του συλλόγου της Βαρσοβίας καλεί τη Σέλτικ να μην δεχθεί αυτήν την απόφαση και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρεθεί κάποια άλλη λύση. 

«…Μην καταστρέψετε την πλούσια κληρονομιά από την προηγούμενη γενιά των Bhoys. Σας καλώ να δράσετε σε αρμονία με το πνεύμα του παιχνιδιού και τους κανόνες του Fair Play. Να στείλουμε μια κοινή δήλωση στα πειθαρχικά σώματα της UEFΑ. Ας συναντηθούμε στην Πολωνία ή τη Σκωτία και ας λύσουμε το θέμα με τιμή» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, ενώ οι Πολωνοί αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί αν η φανταστική ομάδα της Σέλτικ που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1967, είχε χάσει την πρόκριση από κάποια εξωαγωνιστική αιτία… 

Η επιστολή της Λέγκια: