Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη Μάνη και τους παίκτες της, συμμετοχές Α.Ο. Κεφαλληνία (βαθμολογίες, φωτογραφίες)

0
120

 

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου άμμου από την ομάδα της Μάνης δεν σημαίνει μόνο Πανελλήνια προβολή αλλά και ευρωπαϊκή καθώς και παγκόσμια. Η ομάδα θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Νικητών και παίκτες της πιθανόν θα αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου άμμου σε πολλές διοργανώσεις.

eurowinnerscup

Συμμετοχή ΑΣΑΑ Μάνη στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο ΝΙκητών (Euro Winners Cup)

Το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Νικητών διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIFA.  Συμμετέχουν πρωταθλητές χωρών και ο περυσινός νικητής της διοαργάνωσης.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2013 στο San Benedetto της Ιταλίας και η δεύτερη φέτος πάλι στην Ιταλία στην Κατάνια.  Φέτος συμμετείχαν 25 ομάδες, 24 πρωταθλήτριες των χωρών και ο νικητής του 2013 έγινε στην Κατάνια, Ιταλία από 3 έως 8 Ιουνίου.

Και τις δύο φορές την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Α.Ο. Κεφαλληνία, την πρώτη με ανάθεση από την Ε.Π.Ο και τη δεύτερη ως πρωταθλητής Ελλάδας 2013.

kefalliniaateurocatania

Ο Α.Ο. Κεφαλληνία στο φετινό Κύπελλο Νικητών

 

Το 2013 τερμάτισε 3ος στον όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία με 6 βαθμούς όπως βλέπετε  στην ακόλουθη εικόνα. Αντιμετώπισε την Oυγγρική Γκόλτγουιν Πλους, Μπάτε Μπόρισοφ από την Λευκορωσία και την Ολλανδική Εγκμοντ.

kefa2013

 

Με διαφορά τερμάτων -1 είχε τον χειρότερο συντελεστή από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν.

 

Στην φετινή διοργάνωση ο πρωταθλητήτης Ελλάδας Α.Ο. Κεφαλληνία ήταν στον Β’ όμιλο και αντιμετώπισε τις BSC Kristall (Ρωσία), Μπράγκα (Πορτογαλία) και την Εσθονική SK Augur Enemat.  Νίκησε τους Εσθονούς και έχασε από τους Πορτογάλους και Ρώσους.

kefa2014

 

Και τις δύο φορές νικητές ήταν οι Ρώσοι, το 2013 η Λοκομοτίβ Αγίας Πετρούπολης και το 2014 η Κριστάλ.

Στην εικόνα η Λοκομοτίβ Αγίας Πετρούπολης

champ

 

Στην εικόνα η Κρίσταλ
award

Τρόπος Διεξαγωγής

Στην φάση των ομίλων οι ομάδες τοποθετούνται σε ομίλους των τριών ή τεσσάρων με τον πρώτο και τον δεύτερο να περνούν στην πρώτη νοκ άουτ φάση.

Μία ομάδα έχει την δυνατότητα να έχει μέχρι 3 ξένους στη σύνθεσή της. Οι Ρώσοι της Κριστάλ οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο πέρυσι είχαν 3 βραζιλιάνους.

‘Οσον αφορά την διοργάνωση του 2015 θα γνωρίζουμε την χώρα διεξαγωγής τέλη Μαρτίου του 2015 ενώ οι ομάδες θα ανακοινωθούν τέλη Απριλίου.

 

εθνική1

Διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η Εθνικής ομάδα

Η Εθνική ομάδα στην οποία πιθανόν θα κληθούν παίκτες του ΑΣΑΑ Μάνη θα συμμετάσχει:

1. σε ένα τουρνουά στις 28 Αυγούστου στο Αζερμπαϊτζάν

2. στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε όμιλο μαζί με Αγγλία, Ιταλία και Μολδαβία. Η διοργάνωση διεξάγεται από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου 2014 στο Χέσολο της Ιταλίας.

3. το επόμενο καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων

Προπονητής της Εθνικής μας είναι ο Στέφανος Σοϊλεμές.

 

Μουντιάλ Ποδοσφαίρου Άμμου (FIFA Beach Soccer Word Cup)

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται κάθε 2 χρόνια. Έγινε το 2013 στην Αϊτή, με πρωταθλήτρια τη Ρωσία, δεύτερη την Ισπανία, τρίτη η Βραζιλία. Το επόμενο γίνεται στην Πορτογαλία του χρόνου. Τα προκριματικά της Ευρωπαϊκής ζώνης γίνονται από 5-14 Σεπτεμβρίου στο Jesolo, μια πόλη δίπλα στη Βενετία. Η Εθνική μας κληρώθηκε με Ιταλία, Αγγλία και Μολδαβία, προκρίνονται συνολικά μόνο 4 ομάδες από την Ευρώπη και η διοαργανώτρια Πορτογαλία.