Ο Τάσος Αντωνόπουλος κάνει πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 1000 μέτρα ατομική χρονομέτρηση στο Ομνιουμ, συνέντευξη (βίντεο)

Ο Τάσος Αντωνόπουλος βγήκε 6ος στο Πανευρωπαϊκό στην ατομική χρονομέτρηση 1000μ και έκανε Πανελλήνιο ρεκορ στο ίδιο αγώνισμα αλλά στο Ομνιουμ. Το Ομνιουμ είναι έξι αγωνίσματα που περιλαμβάνει τα 1000μ.

Διαβάστε την συνέντευξη του Τάσου Αντωνόπουλου στο Platform.gr

Έκτη Πανευρωπαϊκή θέση στην Ατομική Χρονομέτρηση & Πανελλήνιο ρεκόρ για τον Τάσο Αντωνόπουλο της Biketrainer – Frutop.

 

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η συμμετοχή του Τάσου Αντωνόπουλου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας που πραγματοποιήθηκε στην Αντάλια της Πορτογαλίας.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ατομική Χρονομέτρηση κατάφερε να κατακτήσει την έκτη θέση στην Ατομική Xρονομέτρηση και να σπάσει το Πανελλήνιο Ρεκόρ κάνοντας 1.04.954. Το Πανελλήνιο ρεκόρ έγινε στη διάρκεια του αγωνίσματος Όμνιουμ, όπου και κατέκτησε τη 14η θέση.

Ο αθλητής δήλωσε: ” Είμαι πολύ χαρούμενος με την έκτη θέση, αλλά και το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ! Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση μου για να μπορέσω να πάω ακόμα πιο ψηλά. Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίζουν, το σύλλογο, τους προπονητές μου και τους χορηγούς! ”

Διαβάστε την συνέντευξη που μας έδωσε λίγο πριν φύγει για την Πορτογαλία:

 

1. Με πρωτιές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας και στο Athens Grand Prix, πως νιώθεις για αυτό; Δύσκολοι αντίπαλοι;

 

Νοιώθω χαρούμενος, όπως και με κάθε μου νίκη, δηλαδή νιώθω να ανταμείβονται οι κόποι μου. Οι αντίπαλοι πάντα είναι δύσκολοι σε αυτούς τους αγώνες, αλλά αυτό κάνει τη χαρά της νίκης ακόμα μεγαλύτερη.

 

 

2. Τι προετοιμασία έκανες για να ανταποκριθείς σε αυτές τις δύο διοργανώσεις μεταξύ άλλων;

 

Η προετοιμασία ήταν δύσκολη και σκληρή. Οι απαιτήσεις σε αυτούς τους αγώνες είναι μεγάλες και αν θέλεις να διακριθείς δεν έχεις πολλές επιλογές, θα πρέπει να δουλεύεις σκληρά και παράλληλα σωστά, αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί. Η ξεκούραση και η διατροφή είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες.

 

frutop_antonopoulos.jpg

3. Πως βλέπεις τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα Biketrainer του Βασίλη Γιαννιώση; Σε έχει βοηθήσει να εξελιχθείς σαν αθλητής;

 
Το ότι κατάφερα να είμαι ένας από τους ποδηλάτες που συμμετέχουν μέσα σε όλο αυτό, με κάνει να νιώθω τυχερός. Ο προπονητής μου, Βασίλης Γιαννιώσης, έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει εκπληκτική δουλειά . Μέσα από το πρόγραμμα εννοείται πως έχω εξελιχθεί σαν αθλητής, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος. Να προσθέσω επίσης πως, και τη φετινή σεζόν, καταλυτική ήταν η στήριξη μας από τα ελληνικά αναψυκτικά Frutop που μας παρέχουν το ρουχισμό μας και συμβάλλουν  στην υλοποίηση της προετοιμασίας μας για τους αγώνες που συμμετέχουμε.

4. Είσαι μέλος του Σπαρτιατικού ΓΣ. Πως βλέπεις την ποδηλασία στη Σπάρτη και Πελοπόννησο, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα; Χρειάζονται παραπάνω υποδομές;
 
Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που δεν έχει την προβολή που της αρμόζει στην Ελλάδα. Αν το δούμε συγκριτικά με το ποδόσφαιρο, ή το μπάσκετ, τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδήλατο είναι ελάχιστα. Στην Σπάρτη γίνονται κάποιες προσπάθειες, κυρίως από τον Παναγιώτη Καρούνο και το Χρήστο Βορβή για την προβολή και όχι μόνο της ποδηλασίας, αγωνιστικής και μη, που έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να ασχολείται με το ποδήλατο. Παρόλα αυτά, γενικά στην Ελλάδα χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερες και καλύτερες υποδομές.