Ο Άρης Σκάλας επιστρέφει στην Β’ κατηγορία, ιστορία ομάδας

0
328

aris_skalas12-13

Είναι γεγονός, η Σκάλα θα έχει την δική της ομάδα πάλι στα Λακωνικά γήπεδα. Μετά από κακουχίες, προσπάθειες για ένωση με άλλες ομάδες, η Α.Ε. Δήμου Σκάλας θα συμμετάσχει στην Β’ κατηγορία. Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συλλόγου Στέλιο Καπερώνη γίνονται προσπάθειες για να αλλάξει η ονομασία της ιστορικής ομάδας σε Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Σκάλας “Ο Άρης”.  Η ομάδα θα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ήδη βρει παίκτες και θα σας ενημερώσουμε σε επόμενο άρθρο για προπονητή, παίκτες καθώς και για άλλες πληροφορίες.

 

Ιστορία ‘Αρη Σκάλας

O ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ιδρύθηκε το 1931 και η πρώτη γενική συνέλευση έγινε στις 21 Ιουνίου του 1931. Το όνομα ΑΡΗΣ το πήρε απ’ότι γνωρίζουμε από τον πρώτο τερματοφύλακά του που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και που ήταν από τους πρωτεργάτες για την ίδρυση της ομάδας. Χαρακτηριστικό για το ενδιαφέρον ίδρυσης της ομάδας ήταν ότι αριθμούσε 77 τακτικά μέλη.
Πρόεδρος της τότε γενικής συνέλευσης ήταν ο γιατρός Παναγιώτης Αγγελάκος.
Τα μέλη που εκλέχθηκαν και αποτέλεσαν το πρώτο Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΡΗ ήταν τα εξής:
Σκάλκος Αναστάσιος, Μιχαλάκος Γεώργιος, Γεωργιάδης Παναγιώτης, Κατσιώνης Ηλίας, Ρουμάνος Αντώνιος, Καρούνος Αθανάσιος, Βλαχάκος Γρήγοριος.
Κατά την περίοδο όμως του πολέμου 1940 με εντολή της τότε κυβέρνησης όλες οι ομάδες διαλύθηκαν.

Η επανίδρυση της ομάδας έγινε στις 20 Μαΐου του 1950 σε γενική συνέλευση που έγινε στην οικία του κ. Σωτ.Τσαρπαλή ημέρα Σάββατο και ώρα 11 το πρωί.

Τα ονόματα των ιδρυτών είναι.
Πουλίτσας Ευαγγ., Κατσουλος Παναγ., Αναστασόπουλος Μιχ., Γρυπιωτης Χρηστ., Ρόντος Δημ., Λεβετσοβίτης Σημ., Σταματάκος Παν., Βλάχος Γεωργ., Μπαριάμης Νικ., Αγγελακος παν. Αγγελακος ευαγγ. Αγγελακος πετρ. Τζανετακος αθαν. Μηνάς Κω. Τζανετακος ιωαν. Μηνάς γεωργ. Ντεντακος γεωργ. Κουνες κυρ. Ανδριανοπολιτης σωτ. Λεϊμονίτης Δημ., Βασιλακάκος Πουλ., Σκάλκος Θεοδ., Παρτσιλίβας Χρηστ.


ΤΟ Δ.Σ. αποτελείτο από εννέα μέλη που ήταν τα εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ..~~~~~ΡΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝ.
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ Α!~~~~ ΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝ
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ Β!~~~~ ΠΑΠΑΦΑΓΟΣ ΣΤ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ.~~~~ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓ
ΕΦΟΡΟΣ.~~~~~~~ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝ
ΤΑΜΙΑΣ.~~~~~~~ ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΣΩΤ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜ.~~~~ ΑΡΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΠ.
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.~~~~~ΣΚΑΛΚΟΣ ΓΕΩ
“” “” “” “”~~~~~~~ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡ.