Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο 1-1, ένας «X»άμες δεν φέρνει τη νίκη, πρόβλημα με Ρονάλντο (βίντεο)

Ο Αντσελότι είχε πολλούς λόγους να είναι ευχαριστημένος, αλλά όλα αυτά μέχρι το 88′, όταν ο Ραούλ Γκαρσία εκμεταλλεύθηκε το απίστευτο κενό στην άμυνα και ισοφάρισε 1-1. Πολύ καλός ο Χάμες που πέτυχε και το πρώτο του γκολ, άλλαξε την εικόνα της ομάδας ο Ντι Μαρία, έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε πεντακάθαρο χέρι που έκανε ο Σουάρεθ στις καθυστερήσεις. Ο επαναληπτικός την Παρασκευή, η Ατλέτικο έχει το πάνω χέρι, ενώ όλοι στη Ρεάλ περιμένουν να δουν την κατάσταση του Κριστιάνο, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος του α’ μέρους με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.

 

 

Χωρίς Χάμες στην ενδεκάδα
Χωρίς τα… 80 εκατομμύρια παρουσιάστηκε η Ρεάλ στο ματς, με τον Κάρλο Αντσελότι να ρίχνει το βάρος κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι θέλοντας να καλύψει τα κενά που είδε κόντρα στη Σεβίλλη. Ετσι, ούτε ο Χάμες, αλλά ούτε και ο Ντι Μαρία πήραν φανέλα βασικού, με τη Ρεάλ να παρουσιάζεται στα χαφ με τους Κρόος, Αλόνσο, Μόντριτς.

Στον αντίποδα, ο Σιμεόνε επέμεινε στο 4-4-2, χωρίς τον Γκριεζμάν, αλλά με τον νεαρό Σαούλ να κάνει ντεμπούτο. Το βάρος στην αμυντική λειτουργία ακόμα μια σεζόν και ο Αργεντίνος ελπίζει πως θα κερδίσει και το φετινό στοίχημα. Οσο για τα γκολπόστ, ο Μόγια κέρδισε την πιο ακριβή μεταγραφή γκολκίπερ στην Ισπανία, τον Όμπλακ και πήρε θέση βασικού.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά, πήρε με το «καλημέρα» τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε ούτε ο Κριστιάνο, αλλά ούτε και ο Μπέιλ να απειλήσουν την εστία της Ατλέτικο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη… υποψία ευκαιρίας, αλλά ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Ατλέτικο έβρισκε χώρους και δυο λεπτά αργότερα, ο Σαούλ από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κασίγιας. Η Ρεάλ είχε καθολική υπεροχή, όχι όμως και ουσία, με τον Σιμεόνε να έχει κλείσει εξαιρετικά όλους τους διαδρόμους για την εστία του Μόγια.

Η τριπλέτα στα χαφ έμεινε «εγκλωβισμένη», ενώ τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Ουαλός μάταια με ατομικές ενέργειες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Μάλιστα, στο 43′ η Ατλέτικο είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μάντζουκιτς δεν εκμεταλλεύθηκε τη λάθος αντίδραση του Κασίγιας και έστειλε τη μπάλα άουτ. Μια φάση είχε η Ρεάλ στο α’ μέρος, όταν από τη σέντρα του Μπέιλ ο Κριστιάνο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αυτή πάντως ήταν και η τελευταία επαφή του Πορτογάλου με τη μπάλα, αφού στο β’ μέρος δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος στο αριστερό γόνατο!

Μπήκε ο Χάμες, άλλαξε η Ρεάλ!

Ο Κριστιάνο εκτός, ο Χάμες μέσα και στη φυσική του θέση έδειξε ένα καλό δείγμα των δυνατοτήτων του. Ο Κολομβιανός έδωσε κίνηση στη Ρεάλ, οι γηπεδούχοι άνοιξαν χώρους και έφεραν την Ατλέτικο σε πολύ δύσκολη θέση. Την πρώτη καλή στιγμή της «Βασίλισσας» είχε ο Μπέιλ, αλλά ο Μόγια είχε την ιδανική αντίδραση και έδιωξε τον κίνδυνο. Το σκληρό ματς συνεχίστηκε και στο β’ μέρος, με την Ατλέτικο να προσπαθεί αμυντικά, αλλά επιθετικά να είναι ανύπαρκτη. Οσο περνούσε η ώρα, η Ρεάλ γινόταν πιο απειλητική και στο 69′ είχε τη φάση του ματς. Ο Χάμες κέρδισε φάουλ σε ιδανική θέση, δυνατό σου του Μπέιλ, ο Μόγια έδιωξε, αλλά ο Κρόος ακάλυπτος δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ.

Σκόραρε, αλλά δεν… «Χ»άρηκε!

Η είσοδος του Ντι Μαρία έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Ρεάλ και στο 81′ ήρθε το γκολ. Φάση διαρκειάς που άρχισε από τον Κρόος, ο Μπενζεμά δεν τα κατάφερε και ο Χάμες με τη… βοήθεια του Ανσάλντι πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που σκοράρει για τη Ρεάλ στα 112 χρόνια ιστορίας. Η Ρεάλ πέτυχε για 13η διαδοχική φορά γκολ σε εντός έδρας ματς σε Σούπερ Καπ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά…

Ωστόσο, νίκη δεν ήρθε και η άμυνά της φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Κόρνερ στο 87′ για την Ατλέτικο, τέσσερις αμυντικοί της Ρεάλ ήταν… αλλού και ο Ραούλ Γκαρσία με προβολή πέτυχε το 1-1. Μια φάση στο β’ μέρος, ένα γκολ για την Ατλέτικο, η οποία την Παρασκευή θα υποδεχθεί στο Βιθέντε Καλντερόν τη Ρεάλ με πλεονέκτημα. Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να είχε χαθεί, αν ο διαιτητής έβλεπε στις καθυστερήσεις το πεντακάθαρο χέρι του Σουάρεθ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (78′ Ντι Μαρία), Κρόος, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (46′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπενζεμά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Σικέιρα (64′ Ανσάλντι), Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Σαούλ (57′ Γκριεζμάν), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Μάντζουκιτς (78′ Ραούλ Χιμένες).


πηγη: gazzetta.gr