«Πιο ολοκληρωμένος ο Μπεργκ από τον Σισέ»

Ποδοσφαιριστή-κόσμημα για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τον Μάρκους Μπεργκ ο Αντώνης Αντωνιάδης μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον συνέκρινε με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Μέλι… έσταξε για τον «Killer» του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, το παλιό «κανόνι» της ομάδας, Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε τέσσερα γκολ κόντρα στην Μίντιλαντ, όπως είχε κάνει και ο παλαίμαχος επιθετικός σε ευρωπαϊκό παιχνίδι την σεζόν του «Γουέμπλεϊ», 1970-71, κόντρα στην Ζένες Ες. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε πιο ολοκληρωμένο από τον Σισέ. Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να αποκτήσει κορμό το «τριφύλλι». 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο 

Για τον Μπεργκ: «Είναι ποδοσφαιριστής που κοσμεί τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός στο πρωτάθλημα. Η μπάλα ηδονίζεται με τον Μπεργκ, που έχει μεγάλη εκτελεστικότητά. Τον συγχαίρω, ομορφαίνει την μπάλα. Έχει αίσθηση του χώρου μέσα στην περιοχή. Χαμένες σέντρες τις αξιοποιεί. Είναι πιο ολοκληρωμένος από τον Σισέ, ο οποίος είχε άλλα καλά. Ήταν πολύ γρήγορος. Τον έχανες. Είναι πιο τεχνίτης από εμένα, έχει καλύτερη επαφή με την μπάλα. Εγώ ήμουν πιο δυνατός από αυτόν. Πρέπει να έχει ένα παίκτη δίπλα του. Έναν παίκτη που θα παλεύει. Εάν δεν ήταν ο Καρέλης δίπλα του δεν θα τα κατάφερνε χτες αυτά, καθώς θα έπεφταν όλοι οι αντίπαλοι αμυντικοί πάνω του και δεν θα είχε καθαρό μυαλό. Ο Πέτριτς δεν είναι έτοιμος ακόμα και δεν πρόκειται για παίκτη-νταή που χρειάζεται, όπως έκανε ο Καρέλης. Είναι τεχνίτης και ο Πέτριτς». 

Για Σναντάρ και Μίντιλαντ: «Δεν έχουν σχέση οι δύο αντίπαλοι. Υπάρχουν διαφορά στην ποιότητα των δύο αντιπάλων. Θα μπορούσε όμως ο Παναθηναϊκός να προκριθεί και με τη Σταντάρ Λιέγης. Είχε τις ευκαιρίες». 

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Πρέπει να δημιουργήσει έναν κορμό ο Παναθηναϊκός. Φανταστείτε να είχε ένα… Μπεργκ στο κέντρο και έναν στην άμυνα. Με το χθεσινό ματς κατοχυρώσαμε την Ευρώπη. Καλό θα ήταν να παίζαμε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι σημαντικό να παίζουμε στην Ευρώπη έστω και στο Europa League». 

Για τους Ρσβάνη, Δώνη: «Είναι καλοί παίκτες ο Ρισβάνης και ο Δώνης. Ο πρώτος θέλει μυϊκό όγκο. Όπως ήταν πέρυσι, είναι και φέτος. Ο Δώνης πρέπει να αποκτήσει ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Να μην παίζει στο ρελαντί».  πηγη: sport-fm.gr