Σουπερλίγκα: Πρεμιέρα του πρωταθλητή Ολυμπιακού, αναλύσεις, προτάσεις αγώνων Σαββάτου

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

*** Στο 2,15 πάντα ο άσος, στο 3,35 το διπλό.

*** Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τερμάτισε πρώτη στο βόρειο όμιλο της Football League, όμως αν και μπήκε με σημαντικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ ανόδου, έκανε τα εύκολα δύσκολα και τελικά σφράγισε το εισιτήριο την προτελευταία αγωνιστική.

Στον πάγκο της παρέμεινε ο Μιχάλης Γρηγορίου, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Σουπερλίγκα. Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, αποχώρησαν 13 παίκτες, που βοήθησαν άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο την προηγούμενη χρονιά, αποκτήθηκαν παίκτες με καλό βιογραφικό κι εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (Καρντόσο, Κανακούδης, Χαβίτο, Μαρκόφσκι), όμως είναι ερώτημα κατά πόσον είναι σε θέση να προσφέρουν ουσιαστικά.

Οι περισσότεροι μπουκ την κατατάσσουν ως το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό συνεκτιμώντας πως και ο κόσμος της ομάδας δεν συμπαραστέκεται θερμά, παγωμένος από την περσινή μετάλλαξη σε Κασσιόπη.

«Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να φτάσουμε στο στόχο της παραμονής» σημείωσε ο Γρηγορίου, που παραδέχθηκε πως βλέπει ως σημαντική πρόκληση την πρώτη παρουσία του ως τεχνικού στα μεγάλα σαλόνια.

Τραυματίες ο έμπειρος στόπερ Παρασκευαΐδης και ο φορ Λιούρας, τιμωρημένος ο στόπερ Καραγιαννίδης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέτκους – Γκόμεζ, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης – Καρντόσο, Μαραγκός – Χαβίτο, Ρόχας, Ομπράντοβιτς – Μαρκόφσκι

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ερχεται από μια πολύ καλή χρονιά, όπου εξασφάλισε σχετικά γρήγορα την παραμονή και απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Στον πάγκο παρέμεινε ο πολλά υποσχόμενος Ακης Μάντζιος, ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Ελληνες προπονητές, στα μισά του πρώτου γύρου καθιέρωσε το 3-5-2 με το οποίο πορεύθηκε επιτυχημένα. Κράτησε ουσιαστικά το βασικό κορμό -αποχώρησαν μόνο δύο βασικοί- η διοίκηση φρόντισε να καλύψει τα κενά ενώ κράτησε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Ιγκόρ.

Ηδη ακούγονται ψίθυροι για το κάτι παραπάνω αν και ο Μάντζιος οριοθετεί ως πρώτο στόχο την παραμονή, ίσως το …κοίταγμα προς τα ψηλά εξελιχθεί στο σημαντικότερο πρόβλημά του. «Εχουμε την παρακαταθήκη της περσινής χρονιάς, αλλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε να αποδειχθεί πως δεν ήταν απλά μια φωτοβολίδα» το σχόλιο του τεχνικού της ακριτικής ομάδας.

Επιστρέφει από πολύμηνη αποχή ο Κάσες, που είχε κλέψει την παράσταση πέρυσι πριν υποστεί ρήξη χιαστών. Παραμένει εκτός ο χαφ Ρομέου, που θα επιστρέψει σε ενάμιση μήνα, απών και ο τιμωρημένος χαφ Καθάριος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Φερνάντες – Εμποου, Μπεν Σαμπάτ, Σερφά – Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλάκος, Λαδάκης, Κάσες, Τσουμάνης – Ιγκόρ, Τζάνης

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Χ): Η Κέρκυρα γνωρίζει πως παίζοντας στα ίσα δύσκολα θα μπορέσει να χτυπήσει πιο ποιοτικές κι έτοιμες ομάδες, όπως είναι ο Πανθρακικός. Θα ρίξει το περισσότερο βάρος στην άμυνά της ώστε τουλάχιστον να μη μείνει με άδεια χέρια. Το Χ στο 3,10.


ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

*** Στο 2,10 ο άσος, στο 3,50 το διπλό.

*** Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)

ΟΦΗ: Θέλει να επενδύσει στην περσινή χρονιά όταν με την έλευση του Πορτογάλου Σα Πίντο βρέθηκε πολύ κοντά στην υπέρβαση.

Εξασφάλισε πολύ εύκολα την παραμονή και στη συνέχεια στράφηκε ψηλότερα, στο κύπελλο έφτασε στους ημιτελικούς και πίστεψε στο όνειρο του τελικού πριν σταματήσει στο μετέπειτα κυπελλούχο Παναθηναϊκό. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε ένα τεράστιο όνομα ως παίκτη, άπειρο αλλά φιλόδοξο ως προπονητή, τον Τζενάρο Γκατούζο, κίνηση με πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Εχασε ορισμένους σημαντικούς παίκτες, κυριότερος ο Παπάζογλου, στη θέση του πήρε τον Πετρόπουλο, στόχος του είναι να διατηρήσει τουλάχιστον τα περσινά κεκτημένα και εάν είναι εφικτό να διεκδικήσει την είσοδό του στην πρώτη πεντάδα.

Ο Γκατούζο προσανατολίζεται σε 3-5-2 ποντάροντας στην πολύ δυνατή τριάδα στόπερ που διαθέτει (Μεϊτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε). «Θα στηριχθούμε στη δυνατή μας έδρα, όπου έχουμε την τύχη να μας συμπαραστέκεται ένα εκπληκτικό κοινό» το μήνυμα του Ιταλού.

Επιστρέφει από μακροχρόνια απουσία ο χαφ Λαμπρόπουλος, που προορίζεται να πάρει θέση βασικού. Ετοιμος ο σημαντικότατος πέρυσι μπακ/χαφ Μιλιάζες. Απών ο εξτρέμ Ροβίθης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Λορία – Μεϊτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε – Αρτόλα, Ράζακ, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μιλιάζες – Περογαμβράκης, Πετρόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στηρίχθηκε στην πανίσχυρη έδρα του ώστε να πετύχει την εύκολη παραμονή του, ποτέ πάντως δεν κοίταξε υψηλότερα. Η επίτευξη του βασικού στόχου ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μάκη Χάβο.

Η έναρξη του μεταγραφικού παζαριού συνοδεύτηκε από τις αποχωρήσεις βασικότατων παικτών (κυριότεροι Γκάλο, Μπακάκης, Καμαρά, Τζούνιορ) και προκάλεσε αμηχανία, όμως το μπαράζ προσθηκών, που ακολούθησε, επανέφερε την αισιοδοξία. Η παρουσία του Κωστούλα εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την προσφορά ιδανικών συνθηκών εργασίας, οι ποιοτικότατες ενέσεις (Μαλεζάς, Αλβες, Βιγιαφάνες, Κάπελ) συντείνουν στη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού συνόλου.

Πάει για την παραμονή, η απλή επίτευξή της πάντως δεν θα τον ικανοποιήσει, κρυφοκοιτάζει για το κάτι παραπάνω. Εδειχνε πως θα έχει αίσιο τέλος στο σίριαλ της απόκτησης του Μπεχαράνο, όμως προέκυψαν πάλι προβλήματα με συνέπεια να καθυστερεί η άφιξή του στη χώρα μας.

«Θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την περσινή χρονιά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής» τόνισε ο Χάβος.

Αν και ανέτοιμος συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή ο αρχηγός Θεοδωρίδης, τιμωρημένος ο αμυντικός χαφ Γοδόι, προλαβαίνει ο χαφ Κόρμπος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ράφαελ – Κουτρουμάνος, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν – Κόρμπος, Παπουτσογιαννόπουλος – Μηλιός, Μαρτίνες, Κάπελ – Αλβες

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Over): ΟΦΗ και Παναιτωλικός θέλουν να επενδύσουν στην περσινή πολύ καλή χρονιά τους και να φτάσουν ένα βήμα παραπάνω. Είναι από τις ποιοτικές ομάδες -εκτός πεντάδας- του πρωταθλήματος, εκεί θα στηριχθούμε ώστε να περιμένουμε γκολ και θέαμα. Το over στο 2,60.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

*** Στο 1,10 ο άσος, στο 16,40 το διπλό.

*** Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πήρε πολύ εύκολα το πρωτάθλημα, σχεδόν από τον …Ιανουάριο, προς το τέλος χάλασε τις εντυπώσεις με τις ήττες από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα και ΠΑΣ, ενώ και στο κύπελλο έμεινε εκτός τελικού μετά τον αλησμόνητο ημιτελικό της Τούμπας. Πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε στους «16», στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρέμεινε ο Μίτσελ, πραγματοποίησε πολύ καλές μεταγραφές (κυριότερες Αμπιντάλ, Κασάμι, Αφελάι), ακόμα πάντως ενισχύεται αποκτώντας τον Ντουρμάζ, είναι κοντά και σε αμυντικό χαφ (Σαντόμ). Μέχρι στιγμής έχει χάσει τον Κάμπελ, αντί δέκα (!) εκ. ευρώ έδωσε τον Σάμαρη στην Μπενφίκα. Σορός εκατομμυρίων έχει στρωθεί για τον Μανωλά, που μετράει μέρες μέχρι να φύγει, περιμένει προτάσεις και για Μανιάτη, Χολέμπας.

Δείχνει να έχει ανοίξει την ψαλίδα από τους θεωρητικούς ανταγωνιστές του, ίσως πάντως επηρεαστεί από την αυξημένη πίεση για ακόμα καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαστε το φαβορί για τον τίτλο, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Προσκαλώ τον κόσμο να βλέπει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού σαν να βλέπει μια ταινία του Ντε Νίρο» η προτροπή του Μίτσελ.

Τιμωρημένος ο Μανιάτης, εκτός αποστολής έμειναν οι προς παραχώρηση Χολέμπας, Μανωλάς, απόντες οι τραυματίες Σιόβας, Φουστέρ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρομπέρτο – Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Μαζουάκου – Κασάμι, Εντινγκά, Ντομίνγκες – Ντοσεβί, Διαμαντάκος, Αφελάι

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπήκε με σημαντικό βαθμολογικό μειονέκτημα στα πλέι οφ ανόδου αλλά εκεί αποδείχθηκε η πιο σταθερή ομάδα. Η κατάληξη της πορείας της ήταν να σφραγίσει το εισιτήριο κόβοντας μάλιστα και πρώτη το νήμα ωθώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς τους φίλους της.

Τρομερός ενθουσιασμός για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια ύστερα από 48 (!) χρόνια, όμως τίποτα δεν θυμίζει την περσινή ομάδα. Εφυγαν 23 παίκτες, μεταξύ αυτών ο MVP και πρώτος σκόρερ της με 18 γκολ Ανιέτε, στον αντίποδα αποκτήθηκαν 22, εκ των οποίων πέντε δανεικοί από τον Παναθηναϊκό, διατηρεί άριστες σχέσεις και με την ΑΕΚ. Δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει αδειοδότηση, κατά συνέπεια περιορίστηκε το εύρος των μεταγραφών της.

Πολύ δύσκολη η αποστολή του νεοφερμένου Ολλανδού τεχνικού Βίλιαν Φλουτ -προσλήφθηκε κατόπιν συστάσεων των Αναστασίου, Ρούτερ- από νωρίς πέφτει στα πολύ βαθιά.

«Γνωρίζουμε πως από το καλημέρα έχουμε την πιο δύσκολη αποστολή που θα μπορούσε να μας τύχει, παίζουμε στην έδρα του πρωταθλητή. Θέλουμε να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και να φανερώσουμε τις αρετές μιας ομάδας που θα δώσει μάχη για την παραμονή» τα λόγια του Ολλανδού.

Οι μπουκ πάντως τη δίνουν δεύτερο φαβορί για τον υποβιβασμό, όχι αδικαιολόγητα. Δεν τα κατάφερε τελικά ο φορ Τζιώρας (δεύτερος σκόρερ της πέρυσι με 16 γκολ), το «Καραϊσκάκης» πάντως θα τη στοχοποιήσει λόγω συμμάχων…

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ταμπάκης – Μαρινάκης, Ιβενς, Καρασαλίδης, Σωτηράκος – Λάους, Κωτσαρίδης – Γιαννιτσάνης, Ροτζέριο, Μουζακίτης – Σκούρτης

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Ο άσος του 1,10 μας ωθεί στην αναζήτηση και την επιλογή άλλων στοιχηματικών λύσεων. Ο Ολυμπιακός θέλει στην πρεμιέρα του να συνδυάσει γκολ και θέαμα, το ενδεχόμενο να σκοράρει και στα δύο ημίχρονο αποδίδει 1,60.

πηγη: matchmoney.com.gr