Το σήκωσε η Ατλέτικο (βίντεο)

Περίπου τρεις μήνες μετά την ψυχρολουσία στη Λισαβόνα και την απώλεια του Champions League εξαιτίας του 1-4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο εκδικήθηκε τη συμπολίτισσά της, κατακτώντας εις βάρος της τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν, το Supercopa.

Οι “ροχιμπλάνκος”, με… προίκα το 1-1 του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, σκόραραν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη των φιλοξενούμενων και νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας.

Όσο και αν προσπάθησαν στη συνέχεια οι “μερένγκες” να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου τελικού, δεν μπορούσαν να φτάσουν επιτυχημένα μπροστά από την εστία του Μογιά, τον οποίο απείλησαν ελάχιστα. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου ο Κριστιάνο Ρονάλντο, οι πρωταθλητές Ευρώπης έμοιαζαν ανήμποροι να δημιουργήσουν φάσεις, παρά την τετράδα-φωτιά, που συμπληρωνόταν από τους Μπέιλ, Χάμες και Μπενζεμά.

Έτσι, ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που αποβλήθηκε από τον πάγκο του στο 26′, και οι παίκτες του πανηγύρισαν το 2ο Supercopa στην ιστορία του συλλόγου μετά το μακρινό 1985, όταν είχαν νικήσει την Μπαρτσελόνα. Στην κορυφή της λίστας παραμένουν οι Καταλανοί με 11 κατακτήσεις, δεύτερη είναι η Ρεάλ με 9, ενώ 3 τίτλους έχει η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σιμεόνε): Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Τιάγκο, Γκάμπι, Γκριεζμάν (73′ Ραούλ Χιμένες), Γκαρθία (90′ Σαούλ), Κόκε, Μάντζουκιτς (85′ Ροντρίγκες)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (70′ Μαρσέλο), Αλόνσο, Μόντριτς, Κρόος (46′ Ρονάλντο), Μπέιλ, Ροντρίγκες (65′ Ίσκο), Μπενζεμά

* Κόκκινη κάρτα στο 90’+1 ο Μόντριτς

πηγη: sport24.gr