Κατσικάρης: «Η ομάδα να είναι ανταγωνιστική» (βίντεο)

Η Εθνική Ανδρών αναχώρησε για την Ισπανία, με τον Φώτη Κατσικάρη να δηλώνει ικανοποιημένος από την προετοιμασία και να τονίζει πως στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στο καλό κλίμα, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Εθνικής, ενώ τόνισε πως η ομάδα θα παλέψει σκληρά σε κάθε ματς.

«Κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Έλληνας θα ήθελε να γυρίσουμε με κάτι από το τουρνουά αυτό. Το θέλουμε και γι αυτό δουλεύουμε και ευχόμαστε να το πετύχουμε. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα πραγματικά. Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει θα χάσει αλλά ο αντίπαλος μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος, αλλά πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό», είπε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης.

«Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα και αισιοδοξία η οποία πηγάζει από την προετοιμασία που κάναμε και την ετοιμότητα της ομάδας. Βέβαια υπάρχει υπερηφάνεια την οποία νιώθει κάθε μέλος της αποστολής της Εθνικής», συμπλήρωσε.

«Το κλίμα πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Υπάρχουν στο μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο ομάδες με ονόματα, στις οποίες όμως δεν καταφέρνεις να φτιάξεις ένα κλίμα. Είναι αλήθεια ότι φέτος υπάρχει ένα κλίμα, πολύ όμορφο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Κάθε παίκτης και μέλος του προπονητικού τιμ είχε έναν σκοπό μόνο, κάθε ημέρα να δίνουμε το καλύτερο σε αγωνιστικό επίπεδο και να προετοιμάσουμε την ομάδα κατάλληλα για να είναι ανταγωνιστική σε αυτή τη διοργάνωση», κατέληξε.

«Κάθε ομάδα μπορεί να ξεπεράσει το ταβάνι της. Το θέμα είναι να κάνουμε όσα έχουμε δουλέψει αυτό το διάστημα, όλοι να είμαστε έτοιμοι, να παίξουμε βάσει δυνατοτήτων μας σε όλα τα παιχνίδια, να τα χτυπήσουμε όλα. Κοιτάμε βήμα-βήμα τί θα κάνουμε στον όμιλό μας», είπε από τη μεριά του ο Κώστας Καϊμακόγλου, που στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θεωρητικά είναι εύκολα. Εγώ θεωρώ πως μπορεί να είναι και παγίδα. Τα τελευταία χρόνια κάναμε ήττες από ομάδες – υποτίθεται ασθενέστερες – και πρέπει να προσέχουμε. Τα παιχνίδια αυτά είναι μπούμερανγκ. Μπορεί να σε ανεβάσουν ψυχολογικά, αλλά μια κακή ήττα μπορεί να σε φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Όπως είπα, θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν θα υποτιμήσουμε κανέναν και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Δηλώσεις έκανε και ο Νίκος Ζήσης, που τόνισε αρχικά: «Είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν ξεκινάει το τουρνουά. Κάναμε καλή προετοιμασία, παίξαμε φιλικά αλλά τώρα ξεκινάνε οι υποχρεώσεις της ομάδας που είναι επίσημες και κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να δούμε το καθένα ξεχωριστά».

Ο πολύπειρος γκαρντ είπε ακόμα: «Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε χάσει από Νιγηρία και Φινλανδία που είναι θεωρητικά υποδεέστερες, συνεπώς δεν υποτιμούμε κανέναν. Στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη θα είμαστε 1000% προσηλωμένοι και προετοιμασμένοι, για να είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά αν στραβοπατήσεις στην αρχή στη συνέχεια όλα φαίνονται… βουνό. Για αυτό πρέπει να αρχίσουμε νικηφόρα με τη Σενεγάλη και να δούμε στη συνέχεια τα άλλα παιχνίδια».

Τέλος, αναφορικά με τις φιλοδοξίες και τα όνειρα που έχει η Εθνική, σχολίασε: «Πάντα όταν ξεκινάει μια διοργάνωση έχεις όνειρα, ομαδικά και ατομικά. Τα τελευταία τρία χρόνια που έχουμε αποτύχει, όνειρό μας είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά, έχουμε μπροστά μας έναν όμιλο δύσκολο. Πάμε σε ένα τουρνουά όπου υπάρχουν παίκτες υψηλού επιπέδου που κάνουν τη διαφορά και στο ΝΒΑ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ο καθένας από τους 12, για να προσφέρει στην ομάδα».

Δείτε τις δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη, του αρχηγού Νίκου Ζήση και στη συνέχεια τα όσα είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου: