Αναλύσεις και προτάσεις αγώνων Γερμανίας Σαββάτου 30/8 από matchmoney

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ  
*** Στο 1,70+ ο άσος, στο 4,75 το διπλό.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Εμεινε στο 0-0 στην Κολωνία, και μόνο το ότι πήρε βαθμό ύστερα από οχτώ σερί εκτός έδρας ήττες συνιστά καλό ξεκίνημα, ειδικά από τη στιγμή που ήταν σταθερό αμυντικά. Είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και σχεδόν διπλάσιες τελικές προσπάθειες (10-19), αλλά δημιούργησε μόνο τρεις ευκαιρίες, με τη γηπεδούχο να είναι ένα «κλικ» πιο απειλητική.«Είμαστε ικανοποιημένοι με το 0-0 μετά από μια σεζόν που δεχτήκαμε 75 γκολ. Θέλουμε να αισθανόμαστε φέτος ασφάλεια στην άμυνα και αυτό το αποτέλεσμα μας βοηθάει», είπε ο Μίρκο Σλόμκα.Πολύ καλό ντεμπούτο από τον Μπεχράμι, τον μοναδικό νεοφερμένο της 11αδας, θετική η παρουσία και του κάκιστου πέρσι Φαν ντερ Φάαρτ. Υπέγραψε ο Βραζιλιάνος στόπερ Κλέμπερ (από Κορίνθιανς) και θα είναι στην αποστολή, εκτός μένει ξανά το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα ο μεσοεπιθετικός Μίλερ, του οποίου η απόκτηση από τη Χοφενχάιμ στοίχισε 4,5 εκατ. ευρώ.

Στο απουσιολόγιο τον πλαισιώνουν ξανά ο στόπερ Ράικοβιτς, ο εξτρέμ Μπάιστερ και ο αμυντικός χαφ Κάτσαρ, έτοιμος για ντεμπούτο είναι ο νιόφερτος (από την Γκρόιτερ Φιρτ) χαφ Στίμπερ. Δανεικός στην Καϊσερισπόρ δόθηκε ο επιθετικός Ζουά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αντλερ – Ντικμάιερ, Βέστερμαν, Τζουρού, Γιάνσεν – Μπεχράμι, Μπαντέλι – Στίμπερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Ιλίτσεβιτς – Λαζόγκα.
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Ιδιαίτερα μαχητική και φιλότιμη απέναντι στη Μάιντς, κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 του 33’ παίρνοντας το προβάδισμα στο 87’, δέχτηκε όμως με πέναλτι το 2-2 στο 94’. Είχε ισοφαρίσει στο 37’, δεν ήταν πάντως καλύτερη από την αντίπαλό της (39%-61% η κατοχή, 2-3 οι ευκαιρίες), με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο.«Ενθουσιαστήκαμε στο τέλος και αντί να κρατήσουμε μπάλα θέλαμε να βάλουμε τρίτο γκολ. Η τιμωρία ήταν σκληρή και είμαστε απογοητευμένοι, δείξαμε όμως ότι θα είμαστε για πολλές ομάδες άβολη αντίπαλος», είπε ο Αντρέ Μπραϊτενράιτερ.Θετικότατοι οι νεοφερμένοι μέσοι Μπάκαλορτς, Στόπελκαμπ, υστέρησε ο φορ Κούτσκε, τραυματίστηκε και χάνει δύο μήνες ο αναπληρωματικός επιθετικός Σάγλικ. Λείπουν ξανά ο πλέι-μέικερ Μέχα και ο αριστερός μπακ Μπέρτελζ.

«Αντλήσαμε αυτοπεποίθηση από την εμφάνιση κόντρα στη Μάιντς και θα πάμε στο Αμβούργο για παίξουμε επιθετικά. Δεν πρόκειται να περιμένουμε στην άμυνα μας», προανήγγειλε ο κόουτς των νεοφώτιστων.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Κρούζε – Βέμερ, Στρόντιεκ, Χινεμάιερ, Μπρίκνερ – Τσίγκλερ – Κοτς, Μπάκαλορτς, Βράνσιτς, Στόπελκαμπ – Κατσούνγκα.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (2-3 Γκολ): Χαμηλά ο άσος, η Πάντερμπορν δεν είναι της… σφαλιάρας και το Αμβούργο πρέπει να αποδείξει πρώτα ότι έχει ξεπεράσει τα… ψυχολογικά που του προκάλεσε η περσινή σεζόν. Εχει τρεις νίκες στις 21 τελευταίες αγωνιστικές και δεν προβλέπεται να κάνει περίπατο.
ΒΕΡΝΤΕΡ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 
*** Φαβορί του 2,15 η Χοφενχάιμ, στο 3,20+ ο άσος.
*** Μόνο μία νίκη σε 12 ματς απέναντι στη Βέρντερ έχει η Χοφενχάιμ (1-5-6).
ΒΕΡΝΤΕΡ: Ηταν εκτός τόπου και χρόνου για ένα ημίχρονο στο Βερολίνο, αλλά από τη στιγμή που δέχτηκε το 2-0 (47’) μεταμορφώθηκε και μέσα σε δύο λεπτά (53’ – 55’) πέτυχε ισάριθμα γκολ, παίζοντας έκτοτε ως ίση προς ίση.Το 1-0 στο 16’, γλίτωσε τρεις φορές το δεύτερο γκολ έως την ανάπαυλα, στην κόψη του ξυραφιού το ματς στο τελευταίο ημίωρο, το 3-2 έμοιαζε όσο πιθανό και το 2-3.«Ημασταν τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο, η Χέρτα ήταν πολύ καλύτερη. Δείξαμε όμως ότι δεν τα παρατάμε ποτέ», είπε ο Ρόμπιν Ντουτ. Θετικός στο ντεμπούτο του ο τεχνίτης μέσος Χαΐροβιτς, χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές οι 19χρονοι Ζέλκε (φορ) και Μπους (χαφ), αντίθετα έμειναν στον πάγκο οι πολύ πιο έμπειροι Πέτερσεν, Ομπράνιακ.

Ο τελευταίος είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει έως τις 31 Αυγούστου διότι πρέπει να καλυφθεί ένα μέρος της «μαύρης τρύπας» στο ταμείο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Ηδη έφυγε ως δανεικός για την Ουνιόν ο νεαρός Πολωνός φορ Κομπιλάνσκι.

Απουσιάζουν εκ νέου ο δεξιός μπακ Γκεμπρέ Σελασιέ και οι μέσοι Μπαργκφρέντε, Γιλντιρίμ, έτοιμος για ντεμπούτο ο έμπειρος στόπερ Πρεντλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βολφ – Φριτς, Λουκίμια, Καλντιρόλα, Γκαρσία –Χαΐροβιτς, Μακιάντι, Γιουνούζοβιτς, Ελία – Ζέλκε, Ντι Σάντο.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Με εντελώς διαφορετικό look σε σύγκριση με την περσινή σεζόν παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα, πετυχαίνοντας κυνική νίκη κόντρα στην Αουγκσμπουργκ (2-0)! Εκανε μόλις τρεις ευκαιρίες και αξιοποίησε τις δύο εξ’ αυτών (33’, 35’), ενώ επέτρεψε μόνο μία φάση στο πρώτο ημίχρονο και άλλη μία στο 80’!Ξεκάθαρη η αλλαγή πλεύσης και το στοιχείο της σκοπιμότητας στο παιχνίδι της, «συγνώμη για το θέαμα, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το ξεκίνημα», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκους Γκίζντολ.Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο φορ Ζαλάι, εξαιρετικός και ο γκολκίπερ Μπάουμαν, θετικός ο αριστερός μπακ Κιμ, που τραυματίστηκε όμως και χάνει την επίσκεψη στη Βρέμη. Ενοχλήσεις προέκυψαν τόσο για τον Ζαλάι όσο για τον πολύτιμο εξτρέμ Φόλαντ, ο πρώτος φαίνεται ότι τις ξεπέρασε, ο δεύτερος θα είναι αμφίβολος έως την τελευταία στιγμή.

Το ίδιο ισχύει για τον νεοφερμένο αριστερό εξτρέμ Ζουμπέρ, που έμεινε στον πάγκο στην πρεμιέρα, εκτός μάχης παραμένουν ο επίσης νεοαποκτηθείς αμυντικός χαφ Σβέγκλερ (χαφ) και ο αριστερός μπακ-χαφ Σαλίχοβιτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπάουμαν – Μπεκ, Μπίτσαξιτς, Σούλε, Τόλγιαν – Ρούντι, Πολάνσκι – Φόλαντ, Φιρμίνο, Ελγιουνούσι – Ζαλάι.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet): Καμία σχέση τα ρόστερ των δύο ομάδων, η Χοφενχάιμ έχει όμως πολλούς αμφίβολους και πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσοι και ποιοι θα είναι διαθέσιμοι. Οι μπουκ πάντως έχουν πάρει ήδη τα μέτρα τους αξιολογώντας σωστά τη φετινή… φτωχή Βέρντερ. Αν οι Φόλαντ και Ζαλάι είναι στη βασική ενδεκάδα το διπλό έχει αξία, έστω και στο 2,15, ενδεχόμενη απουσία του πρώτου όμως είναι πολύ σημαντική.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. 
*** Στο 1,60 ο άσος, στο 5,35 το διπλό.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Το πάλεψε στο Μόναχο αλλά ηττήθηκε με 2-1 από την ελλιπέστατη Μπάγερν. Θα μπορούσε να προβληματίσει περισσότερο την εμφανώς ανέτοιμη μεγάλη αντίπαλό της, αλλά δεν είχε σταθερότητα αμυντικά επιτρέποντας αρκετές ευκαιρίες.Ηταν τυχερή που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 1-0 (37’), δέχτηκε το δεύτερο γκολ με το έμπα στο δεύτερο (47’) και εν συνεχεία αποφάσισε να… παίξει και αυτή. Μείωσε στο 52’ με εκπληκτικό γκολ του Ολιτς και άρχισε να επιτίθεται μαζικά χάνοντας ασύλληπτη ευκαιρία με τον Μαλαντά στο 79’. Αφησε όμως και πολλά κενά πίσω, η Μπάγερν έχασε δύο-τρία γκολ στην κόντρα, ενώ στο 84’ της ακυρώθηκε ένα κανονικό.«Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που θέλαμε, μετά το 2-1 όμως παίξαμε τολμηρά και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το βαθμό», δήλωσε ο Ντίτερ Χέκινγκ.

Αρνητικοί στο ντεμπούτο τους ο αμυντικός χαφ Ζιλαβοζί και ο επιτελικός μέσος Χαντ, σούπερ εμφάνιση απ’ τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Γκριν. Ο βασικός στη θέση και αρχηγός Μπενάλιο παραμένει εκτός, όπως και οι σοβαρά τραυματίες Τρες, Οκς (μπακ) Πέρισιτς (αριστερός εξτρέμ). Αμφίβολη η συμμετοχή του Ααρον Χαντ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Γκριν – Γιουνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες – Λουίς Γκουστάβο, Ζιλαβοζί – Βιεϊρίνια, Αρνολντ, Ντε Μπρούιν – Ολιτς.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.: Δεν έπαιξε καλά κόντρα στη Φράιμπουργκ, αλλά με μπόλικη σκοπιμότητα πήρε το ζητούμενο (1-0), αξιοποιώντας μία από τις λίγες ευκαιρίες της με τον νεοφερμένο (απ’ τη Σοσιεδάδ) φορ Σεφέροβιτς στο 14’.Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πάνω από 25% κατοχή μπάλας (!), βελτιώθηκε σε αυτό τον τομέα στο δεύτερο (τελείωσε με 36%), ωστόσο δεν την… κολακεύει το γεγονός ότι κορυφαίος παίκτης της ήταν ο γκολκίπερ Τραπ.«Μπορούμε να παίξουμε πολύ, πολύ καλύτερα, υποπέσαμε σε πάρα πολλά αβίαστα λάθη. Οπως και να ‘χει το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε νικηφόρα και ότι η ομάδα δείχνει πολύ μεγάλη διάθεση για δουλειά», δήλωσε ο Τόμας Σάαφ, που συνδύασε με τρίποντο την επιστροφή του στους πάγκους ύστερα από 469 ημέρες.

Πέραν του Σερέφοβιτς, άλλοι τέσσερις νεοφερμένοι ήταν στο βασικό σχήμα, οι εξτρέμ Βαλντές, Πιαθόν, ο αμυντικός χαφ Χασέμπε και ο δεξιός μπακ Ιγκγνιόφσκι.

Απ’ αυτούς μόνο ο τελευταίος είχε θετική παρουσία. Μένει εκτός λόγω νέων ενοχλήσεων στο ταλαιπωρημένο γόνατό του ο επιτελικός χαφ Μάιερ, που έπαιξε ως αλλαγή στην πρεμιέρα, απουσιάζει εκ νέου ο εξτρέμ Αϊγκνερ (28/4 πέρσι), ίσως ντεμπουτάρει ο μεσοεπιθετικός Ρόζενταλ (18/2).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τραπ – Ιγκνιόφσκι, Τζαμπράνο, Ρους, Τζάκπα – Χασέμπε, Λάνιχ – Βαλντές, Ινούι, Πιαθόν – Σεφέροβιτς.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet): Δεν διαφωνούμε ότι η Βόλφσμπουργκ είναι ξεκάθαρο φαβορί, αλλά με τον άσο στο 1,60 δεν έχουμε και διάθεση να μπλέξουμε. Είναι αλήθεια ότι η Αϊντραχτ είχε αρκετά προβλήματα με τη Φράιμπουργκ, αλλά έστω με «κλεφτοπόλεμο» το πήρε το τρίποντο.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΧΕΡΤΑ 
*** Ασος του 1,45, στο 7,35 το διπλό.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Κάνει θραύση στο ξεκίνημα της σεζόν, μετά το εντυπωσιακό διπλό στο Ντόρτμουντ καθάρισε για πλάκα (4-0) εντός έδρας την Κοπεγχάγη στη ρεβάνς του υπέρ της 3-2. Μόλις στο 7’ το σκορ ήταν 2-0, στο 31’ διεύρυνε το προβάδισμα της και στο 66’ ο Κίσλινγκ έβαλε το ένατο γκολ του στα τέσσερα επίσημα φετινά ματς! Επέτρεψε ένα δοκάρι στο 49’, αλλά το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, οι τελικές προσπάθειες ήταν 17-4…Το Σάββατο, στο «Βεστφάλεν», ο εξτρέμ Μπελαράμπι πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα (9ο δευτερόλεπτο) και η Μπάγερ ήλεγξε απόλυτα το ματς έως το 60’, με τον γκολκίπερ Λένο να αποδεικνύεται το αντίβαρο στην αντεπίθεση της Ντόρτμουντ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τη δίκαιη νίκη «κλείδωσε» ο Κίσλινγκ με το δεύτερο γκολ στο 95’, εμφανώς ανέτοιμη ήταν πάντως η Μπορούσια, που είχε και πολλές απουσίες.Στον αγώνα κυπέλλου η Λεβερκούζεν πέτυχε γκολ στο 65ο δευτερόλεπτο, με την Ντόρτμουντ στο 9ο και στη ρεβάνς με την Κοπεγχάγη στο 69ο, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ξεκινάει το ματς με σκοπό να «πνίξει» τον αντίπαλο.

«Θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο γρήγορα. Να είμαστε σταθεροί σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν», είπε ο Ρότζερ Σμιντ, που και πέρσι έκανε τα ίδια με τη Ζάλτσμπουργκ, τηρουμένων των αναλογιών.

Ουσιαστικά λευκό το απουσιολόγιο, ο αμυντικός χαφ Μπέντερ απουσιάζει από την αρχή της σεζόν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Λένο – Γεβντάι, Τόπρακ, Παπαδόπουλος, Μπένις – Κάστρο, Ρόλφες, Μπελαράμπι, Σον – Τσαλχάνογλου – Κίσλινγκ.
ΧΕΡΤΑ: «Οταν προηγείσαι 2-0 πρέπει να παγώνεις το ρυθμό. Ξεχάσαμε στο πρώτο ημίχρονο να πετύχουμε δεύτερο γκολ και στο δεύτερο να κρατήσουμε το σκορ. Κοινώς αποτύχαμε», είπε με το δίκιο του ο Γιος Λουχουκάι για το 2-2 με τη Βέρντερ.Μια κλάση ανώτερη η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, αρκέστηκε στο 1-0 του 16’ και μετά το δεύτερο γκολ (47’) επέτρεψε στη Βέρντερ να ισοφαρίσει σε οχτώ λεπτά (53’ 2-1, 55’ 2-2). Εκατέρωθεν έκτοτε οι ευκαιρίες, όλα ήταν πιθανά.Από εκεί και πέρα αυτό που ακολούθησε δεν έχει μάλλον προηγούμενο σε ποδοσφαιρική ομάδα. Εξι παίκτες τραυματίστηκαν, οι τρεις εκ των οποίων βασικοί στην πρεμιέρα, και η Χέρτα θα πάει αποδεκατισμένη στο Λεβερκούζεν! Πρόκειται για τον πλέι-μέικερ Ρόνι, τον στόπερ Λάνγκαμπ, τον αριστερό εξτρέμ Χαραγκούτσι και τους γκολκίπερ Κραφτ, Γκέρσμπεκ (ο πρώτος βασικός), ενώ ο επιτελικός χαφ Μπαουμγιόχαν υπέστη ξανά ρήξη χιαστών!

Το απουσιολόγιο πλαισιώνουν ο αμυντικός χαφ Τσιγκέρτσι και ο αριστερός εξτρέμ Στόκερ, που έλειψαν και στην πρεμιέρα, εκτός και ο μεοσεπιθετικός Αλαγκί, που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Μάιντς.

Οι Βερολινέζοι είναι πάντως κοντά σε μια μεγάλη μεταγραφή, περιμένοντας στο Βερολίνο τον Σάλομον Καλού της Λιλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Γιαρστάιν – Πέκαρικ, Χάιτινχα, Μπρουκς, Σουλτς – Νιμάιερ – Μπέερενς, Χοσογκάι, Χέγκελερ, Μπεν Χατίρα – Σίμπερ.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (1): Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι μπήκε στη σεζόν η Λεβερκούζεν, «νοσοκομείο» είναι η Χέρτα, άσος υποψήφιος να παιχτεί απ’ το ημίχρονο. Και στα τέσσερα παιχνίδια της έως τώρα η Μπάγερ είχε προβάδισμα από το ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ έως το πεντάλεπτο!
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ – ΚΟΛΩΝΙΑ  
*** Κοντά στο 2,00 ο άσος, στο 3,80 το διπλό.
*** Χωρίς νίκη στα εννιά τελευταία εντός έδρας η Στουτγάρδη κόντρα στην Κολωνία (0-4-5)!
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Πέρασε την περισσότερη ώρα σε θέση άμυνας στο «Μπορούσια Παρκ», αλλά απείχε δύο λεπτά από τη νίκη την οποία στερήθηκε με γκολ στο 90’ (1-1).Προηγήθηκε στο 51’ αξιοποιώντας τη μία από τις δύο μόλις ευκαιρίες της, έχοντας γλιτώσει σε δύο μεγάλες φάσεις της Γκλάντμπαχ το 1-0. Εκτοτε δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει μπάλα, απέφυγε άλλες τρεις φορές την ισοφάριση, αλλά η άμυνα λύγισε τελικά στην εκπνοή.«Οσο ήμασταν φρέσκοι παίξαμε καλά κάνοντας αυτό που έπρεπε τακτικά. Από κάποιο σημείο και έπειτα μας κατέβαλλε η κούραση», δήλωσε ο Αρμιν Φε, που είδε την ομάδα του να κάνει σημαντική πρόοδο μετά την κάκιστη εμφάνιση στο Μπόχουμ για το κύπελλο (0-2).

Από τους νεοαποκτηθέντες έπαιξε βασικός μόνο ο μέσος Οριόλ Ρομέου, έχοντας θετική παρουσία. Δύο εξ’ αυτών άλλωστε, ο φορ Γκίντσεκ και ο αριστερός εξτρέμ Χλούζεκ ήταν εκτός μάχης, τώρα ο Τσέχος είναι διαθέσιμος για το ματς με την Κολωνία. Απών είναι ξανά και ο επιθετικός Αμπντελάουε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ουλράιχ – Κλάιν, Σβάαμπ, Ρούντιγκερ, Σακάι – Οριόλ Ρομέου, Γκέντνερ – Χάρνικ, Ντιντάβι, Μαξίμ – Ιμπίσεβιτς.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Βάσει των απουσιών που είχε το 0-0 με το Αμβούργο δεν της χάλασε τη… ζαχαρένια, αφού και η εμφάνιση ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητική. Μπορεί να είχε σχεδόν τις μισές τελικές προσπάθειες (10-19), αλλά μετά το παθητικό παιχνίδι της στο πρώτο ημίχρονο ανέβασε αισθητά την απόδοση της στο δεύτερο και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες.«Μας έλειψε η τόλμη στο πρώτο μέρος, η ομάδα θα προσαρμόζεται όλο και περισσότερο όμως στις απαιτήσεις της λίγκας», δήλωσε ο Πέτερ Στέγκερ. Από τους εφτά νεοφερμένους μόνο ο μεσοεπιθετικός Οσάκο έπαιξε βασικός – έχοντας αρνητική παρουσία – άλλοι δύο χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές.«Ξέρω για την καλή παράδοση της ομάδας στη Στουτγάρδη, αλλά τα στατιστικά αυτά δεν έχουν για μένα καμία απουσία. Εγώ διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Γκλάντμπαχ. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη», σχολίασε ο Αυστριακός τεχνικός.

Απουσιάζουν εκ νέου ο νεοαποκτηθείς Σβέντο, οι επίσης εξτρέμ Πέτσκο, Ναγκασάβα, ο σταρ / φορ Χέλμες και ο επιθετικός χαφ Μπρέκερ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Χορν – Μπρέτσκο, Μάροχ, Βίμερ, Εκτορ – Λέμαν, Φογκτ, Μάτουστσικ – Ρίσε, Χάλφαρ – Ούτζα.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (2-3 Γκολ): Φοβερή η πρόσφατη παράδοση της Κολωνίας στη Στουτγάρδη, καθώς μετά το 1996 μετράει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (0-1-4 στα πέντε τελευταία)! Ετσι και αλλιώς δεν μας άρεσε ο άσος του 2,00, ομάδα του under είναι η Κολωνία, πολύ πιθανό να μπουν δύο ή τρία γκολ στο παιχνίδι.
ΣΑΛΚΕ – ΜΠΑΓΕΡΝ  
*** Στο 1,45+ το διπλό, στο 6,50 ο άσος.
*** Εφτά σερί νίκες η Μπάγερν εντός – εκτός με τέρματα 24-2!
ΣΑΛΚΕ: Σε ένα κλειστό ματς με πολύ λίγες ευκαιρίες στο Αννόβερο το 0-1 από τον Χούντελααρ στο 47’ διαφαινόταν ότι θα κάνει τη διαφορά. Η Σάλκε όμως δέχτηκε δύο γκολ σε τρία λεπτά (67’ – 70’) και το γλυκό… έδεσε μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στη Δρέσδη για το κύπελλο. Τρεις ευκαιρίες έκανε μόνο ξεμένοντας από αντίδραση μετά το 2-1, μόλις μία φορά είχε απειληθεί έως ότου έρθει το μπλακ-άουτ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.«Ημασταν αφελείς, είχαμε τα πάντα υπό έλεγχο αλλά επιτρέψαμε δύο φτηνά γκολ σε αντεπιθέσεις», δήλωσε ο Γενς Κέλερ, που σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο είναι ο νούμερο 1 υποψήφιος προπονητής της Μπουντεσλίγκα για να απολυθεί πρώτος. Και όμως ο μάνατζερ Χορστ Χελντ διέψευσε κατηγορηματικά αυτά τα δημοσιεύματα («είναι και θα παραμείνει ο προπονητής μας»), ενώ και ο Γιούλιαν Ντράξλερ χαρακτήρισε «γελοία» την προπονητολογία ύστερα από μόλις δύο επίσημα παιχνίδια στη σεζόν.Το κλίμα βέβαια δεν είναι το καλύτερο δυνατό πριν από έναν αγώνα με την Μπάγερν και σίγουρα δεν… βελτιώθηκε με τους τραυματισμούς των Μποάτενγκ, Κολάσινατς και την ίωση που προσέβαλε τον Χούντελααρ.

Ο Γκανέζος μέσος και ο Βόσνιος αριστερός μπακ τέθηκαν εκτός μάχης, ενώ ο Ολλανδός φορ θα είναι αμφίβολος έως την τελευταία στιγμή. Στο απουσιολόγιο παραμένουν ο Φαρφάν και ο χαφ Γκορέτσκα, διαθέσιμοι ωστόσο είναι έχοντας αποθεραπευτεί οι μπακ Ουτσίντα και Αόγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Φέρμαν – Αϊχάν, Κίρχοφ, Μάτιπ, Χέβεντες – Νόιστεντερ, Χέγκερ – Τσούπο-Μότινγκ, Μέιερ, Ντράξλερ – Χούντελααρ.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Για τις απουσίες που είχε μια χαρά τα πήγε απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, έστω και αν το 2-0 ως εκ θαύματος δεν έγινε 2-2 στο 79’, σε μια απίθανη ευκαιρία του Μαλαντά. Δικό της όλο το πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 37’ και έκανε το 2-0 στο 47’, αλλά το καταπληκτικό γκολ του Ολιτς στο 52’ άφησε ανοιχτό το ματς έως τέλους. Ηταν γυμνή έκτοτε αμυντικά, αλλά έχασε και κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες στην κόντρα, ενώ της ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο 84’.Σειρά μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα είχε η ενίσχυση, η οποία περιελάμβανε μία μεταγραφική «βόμβα». Εντελώς αιφνιδιαστικά η Μπάγερν συμφώνησε με τον Τσάβι Αλόνσο και μετά την εκδήλωση επιθυμίας του τελευταίου στη διοίκηση της Ρεάλ τον απέκτησε με 10 εκατ. ευρώ!«Το κίνητρο ήταν η συνεργασία με τον Πεπ Γκουαρδιόλα», εξήγησε ο 32χρονος Ισπανός αμυντικός χαφ, που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που έχουν αφήσει οι τραυματισμοί των Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο και Χάβι Μαρτίνεθ (οι δύο τελευταίοι θα απουσιάσουν καιρό).

Ο άλλος νεοφερμένος είναι ο Μαροκινός Μεντί Μπενάτια, το δρόμο για την απόκτηση του οποίου άνοιξε η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα. Η απόκτηση του 27χρονου στόπερ στοίχισε 26 εκατ. ευρώ. Αμφότεροι θα είναι στην αποστολή για το ντέρμπι με τη Σάλκε, ενώ πέραν των τριών προαναφερθέντων ενδέχεται να απουσιάσει ο Ρόμπεν, που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Ολλανδός ήταν μακράν ο κορυφαίος των Βαυαρών στην πρεμιέρα, έστω και αν δεν είχε παίξει ούτε ένα λεπτό μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ! Πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή έχει ο Ριμπερί, που απουσίασε από την πρεμιέρα, εκτός μένει ξανά ο δεξιός μπακ Ραφίνια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Νόιερ – Μποάτενγκ, Μπαντστούμπερ, Ντάντε – Λαμ, Γκαουντίνο, Αλάμπα, Μπερνάτ – Ρόμπεν, Μίλερ – Λεβαντόφσκι.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet): Σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερα 1,45 στο κουπόνι του Σ-Κ. Οκ., η Μπάγερν έχει πάρει τον αέρα της Σάλκε με εφτά σερί νίκες εντός – εκτός, αλλά έχει πολλές απουσίες στους χαφ και αμφίβολο τον μακράν κορυφαίο της πρεμιέρας Ρόμπεν. Με τέτοιες τιμές στο διπλό μένουμε μακριά, έστω και αν οι Βαυαροί έκαναν επίδειξη ισχύος παίρνοντας με συνοπτικές διαδικασίες έναν παίκτη της αξίας του Τσάβι Αλόνσο.
πηγη: matchmoney,com.gr