Οργανωτικά θέματα για τον 1ο Φειδιππίδειο Δρόμο

1ος ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

       Γράφει ο Νίκος Μπακής

  Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Φειδιππιδείου Δρόμου θα ήθελε να ενημερώσει τους εθελοντές και τους επόπτες, οι οποίοι θα επανδρώσουν τους σταθμούς ανεφοδιασμού και τα check point, για την ασφάλεια των Δρομέων και την ομαλή διεξαγωγή του Αγώνα. Επίσης σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και το επίσημο πρόγραμμα. Η Σπάρτη στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

 

Όλοι Έλληνες Ενωμένοι, με μία Γροθιά, με ένα Όραμα

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΤΩΡΑ

ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΟΔΗΓΙΕΣ:

  Πρώτη σας φροντίδα είναι να ελέγξετε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας και τα καύσιμά του.

  Παρακαλούμε να βρίσκεσθε στη θέση σας τουλάχιστον 30΄ προ του καθορισμένου χρόνου ανοίγματος του Σταθμού σας σύμφωνα με το πρόγραμμα εξέλιξης του αγώνα γι’ αυτό ρυθμίστε τα ρολόγια σας με την ακριβή ώρα Ελλάδος. Θυμηθείτε ότι η εκκίνηση του Φειδιππιδείου Δρόμου θα γίνει στις 17:00 της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου 2014.

  Παρακαλούμε να φέρετε μαζί σας τραπεζάκι πτυσσόμενο και καθίσματα, ομπρέλα εξοχής ή τέντα, και για τις νυχτερινές ώρες λάμπα ασετιλίνης και φακούς. Επίσης ψυγειάκι ή ισοθερμικό με παγοκύστες, γκαζάκι με ανταλλακτικά, μικρή κατσαρόλα και μπρίκι, πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια, χαρτοπετσέτες, σακούλες σκουπιδιών, χαρτί υγείας, φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης (οινόπνευμα, betadine, βαμβάκι, hansaplast, βαζελίνη, πούδρα, αντηλιακό, σαπούνι, ψαλίδι, imodium για τη διάρροια και fenistil για τσιμπήματα). Να έχετε τα μαζί σας τα απαραίτητα ατομικά σας είδη, όπως και ελαφρά σκεπάσματα, πλαστικά αδιάβροχα κτλ.

  Πρέπει να ενημερώνετε το Δελτίο Ελέγχου και χρονομέτρησης αμέσως μετά την άφιξη του Δρομέα στον Σταθμό σας (αριθμός Δρομέα, όνομα, ώρα άφιξης και ενδεχομένως παρατηρήσεις).

  Λίγες ώρες προ της εκκίνησής τους ορισμένοι Δρομείς μπορούν να παραδώσουν στους υπεύθυνους σακούλες με ορισμένα ατομικά είδη, με γραμμένο τον αριθμό τους και το όνομά τους, και τον αριθμό του Σταθμού που θα θελήσουν να τα παραλάβουν. Γι’ αυτό και ένα μέλος του πληρώματος αναλαμβάνει την τακτοποίηση με αριθμητική σειρά τις σακούλες και να τις παραδώσει στον δικαιούχο τους Δρομέα.

 000000000Οι Δρομείς επιπλέον μπορούν να λάβουν βοήθεια από τους υποστηρικτές τους που τους συνοδεύουν ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

  Απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού στους Δρομείς να πάρουν βοήθεια κατά την διαδρομή τους ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ. Επίσης απαγορεύεται σε ξένα προς τον Αγώνα άτομα να συμβαδίζουν με τους αγωνιζόμενους Δρομείς ή να παρακολουθούνται από τροχοφόρα.

  Κάθε μέλος του πληρώματος του Σταθμού αναλαμβάνει να κάμει κάποια εργασία, η οποία ΠΡΕΠΕΙ να ολοκληρώνεται ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ. Σερβίρετε στο τραπέζι μπισκότα (αλμυρά ή γλυκά), του ξηρούς καρπούς, τις φρυγανιές ή ψωμί, τα καθαρισμένα φρούτα κτλ., καθώς και τα ποτηράκια με τα νερά, τα ισοτονικά ποτά, coca cola, αναψυκτικά. Οι ηλεκτρολύτες και η coca cola να αραιώνονται με νερό 1 προς 3.

  Ένα κάθισμα προορίζεται για Δρομέα, ο οποίος ενδεχομένως χρειάζεται ολιγόλεπτη ανάπαυση. Αν νιώθει κρύο τον σκεπάζεται με κουβέρτα ή πλαστικό κάλυμμα. Αν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα ειδοποιείτε τον υπεύθυνο επόπτη του τομέα.

  Εκτός από τα είδη διατροφής που διαθέτει ο Σταθμός μπορείτε να έχετε ετοιμάσει κάποιο έξτρα είδος εκ των προτέρων π.χ. τσάϊ, καφέ ή σούπα, τα οποία διατηρείτε σε θερμό ή σε τάπερ. Θα είναι ευχάριστη έκπληξη για τον κουρασμένο Δρομέα που αναζητά κάποιο καινούριο είδος διατροφής σαν αλλαγή, μαζί με τα καλά, ενθαρρυντικά σας λόγια και το πλατύ, φιλικό σας χαμόγελο! Το διάλειμμα αυτό μέσα στις ατελείωτες, μοναχικές στιγμές του, το έχει ανάγκη γιατί τονώνει το ηθικό και τον γεμίζει με καινούριες δυνάμεις.

  Οι αθλητές του Αγώνα και οι οργανωτές, σας ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική προσφορά σας και για την συμβολή σας σ’ αυτόν τον Μεγάλο και επίπονο Αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του

1ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ