Ένας σέρβος εργάτης για τον Ολυμπιακό (εικόνες, βίντεο)

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς θα αγωνιστεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει την καριέρα και τη ζωή του. Διαβάστε για την προσωπική επιλογή του Προσινέτσκι, τους τίτλους, την πασαρέλα και το τσιγάρο!

 

Ο Μιλιβόγεβιτς γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1991 στο Κραγκούγεβατς και ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική Ραντνίτσκι σε ηλικία 16 ετών.

 

 

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-08 στη Ραντνίτσκι παίζοντας ως μπακ, αλλά χάρη στις εμφανίσεις του πήρε μεταγραφή στο τέλος της σεζόν στη Ραντ.

Επαγγελματίας στη Ραντ

Ο σύλλογος του Βελιγραδίου τον έβαλε κατευθείαν στα βαθιά και τον προώθησε απευθείας στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2008-09, αλλά στη Ραντ δεν αγωνίστηκε ως μπακ, αλλά στα δεξιά της μεσαίας γραμμής.

Τη πρώτη του χρονιά είχε μόλις μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ενώ το 2009-10 αγωνίστηκε 9 φορές. Ομως, τη σεζόν 2010-11 έκανε γεμάτη χρονιά με 26 συμμετοχές και το 2011-12… εκτοξεύτηκε!

Με τη φανέλα της Ραντ έπαιξε 13 φορές για το σερβικό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και τρία γκολ, ενώ στο Κύπελλο είχε μια συμμετοχή. Πάντως, έκανε το όνομα του να ακουστεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη αγωνιζόμενος τέσσερις φορές στο Europa League σκοράροντας και ένα τέρμα.

Η μεταγραφή  Προσινέτσκι…
Οι εμφανίσεις του με τη Ραντ του άνοιξαν την πόρτα για μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα αλλά και την Εθνική ομάδα. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς υπέγραψε στις 19 Δεκεμβρίου του 2011 στους ερυθρόλευκους με τη μεταγραφή να κοστίζει 708.000 ευρώ, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα  (στις 29 Σεπτεμβρίου 2011) είχε κληθεί για πρώτη φορά στην Εθνική Σερβίας.

Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι τον ήθελε στην ομάδα του, ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και τον έχρισε κεντρικό μέσο. Με τον Κροάτη στο τιμόνι είχε συνολικά 47 συμμετοχές με 7 γκολ και 5 ασίστ σε μιάμιση σεζόν.

… και η Εθνική
Με την Εθνική Σεβίας δεν χρησιμοποιήθηκε απέναντι σε Ιταλία και Σλοβενία για τα προκριματικά του Euro 2012, όμως, έκανε το ντεμπούτο του στις 14 Νοεμβρίου 2012 σε ένα φιλικό με την Χιλή.

Από τότε έχει φορέσει το εθνόσημο άλλες έξι συμμετοχές, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας (με ΠΓΔΜ, Σκωτία, Ουαλία και Βέλγιο).

Το γκολ απέναντι στην Παρτιζάν και η κατάκτηση του Κυπέλλου
Στον Ερυθρό Αστέρα πήρε αμέσως φανέλα βασικού έχοντας 11 συμμετοχές (είχε και άλλες 3 στο Κύπελλο Σεβρίας) και 2 γκολ και το ένα ήταν στις 17 Νοεμβρίου 2012 κόντρα στην μισητή αντίπαλο, Παρτιζάν.

Στο τέλος πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα να επικρατεί στον τελικό της Μπόρατς με 2-0.

 

 

Στην ομάδα της καρδιάς του…

Οταν παρουσιάστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα μίλησε για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του, αφού προτίμησε να φορέσει τα ερυθρόλευκα, από το να ξενιτευτεί.

«Η άφιξη μου στον Ερυθρό Αστέρα είναι η καλύτερη κίνηση μου, όχι μόνο στην καριέρα μου, αλλά στη ζωή μου. Είχα πολλές προσφορές από το εξωτερικό, καλύτερες οικονομικά, αλλά το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν ο Ερυθρός Αστέρας», είπε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Η καλύτερη χρονιά και η ξενιτιά
Η καλύτερη του χρονιά στον Ερυθρό Αστέρα ήταν τη σεζόν 2012-13 έχοντας 25 συμμετοχές και 6 γκολ στο πρωτάθλημα, 2 εμφανίσεις στο Κύπελλο και άλλες 5 στην Ευρώπη! Ομως, την επόμενη δεν έπαιξε ούτε ένα ματς στο πρωτάθλημα και είχε μόλις μια συμμετοχή στο Κύπελλο.

Η Αντερλεχτ και ο τίτλος

Αυτό όμως δεν του… έκοψε τη μεταγραφή εκτός Σερβίας. Στις 26 Ιουλίου 2013 άφησε τον Ερυθρό Αστέρα για χάρη της Άντερλεχτ υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και τη μεταγραφή να υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν ο αντικαταστάτης του αρχηγού, Λούκας Μπίλια, ο οποίος μόλις είχε μεταγραφεί στη Λάτσιο, ενώ στη συνέντευξη της παρουσίασης του ανέφερε πως θα ήταν ο φυσικός ηγέτης των Βέλγων!

Πρωτάθλημα για τη Σερβία
Αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-14,  16 φορές στο βελγικό πρωτάθλημα, μια στο Κύπελλο και 4 στην Ευρώπη. Με τον σύλλογο των Βρυξελλών σήκωσε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Βελγίου, μεγαλώνοντας την τροπαιοθήκη του.

Μάλιστα, είχε φωτογραφηθεί με το πρωτάθλημα και έγραφε στη φανέλα του: «Support Serbia»!

Ετοιμος για τον Ολυμπιακό

Ο 23χρονος Σέρβος είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό, αφού έχει ήδη παίξει σε τρία ματς με την Αντερλεχτ για το πρωτάθλημα στη σεζόν που ξεκίνησε νωρίτερα στο Βέλγιο.

Η πασαρέλα…
Η Αντερλεχτ μόλις είχε πάθει μια πανωλεθρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν πτόησε τους παίκτες της βελγικής ομάδας να παραβρεθούν στο διάσημο Chateau du Lac στη λίμνη Genval και περπάτησαν σε μια παρέλαση μόδας.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς περπάτησε έχοντας δίπλα μου μια αιθέρια ύπαρξη και τον Αντονι Βαντεν Μπόρε.

Εργάτης στο γήπεδο!
Ο νεαρός Σέρβος αγωνίζεται ως αμυντικός ή κεντρικός μέσος και κάνει πολύ δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει συνεχώς ανοδική πορεία και είναι έμπειρος στην Ευρώπη έχοντας αγωνιστεί τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League.

Ο μασκοφόρος Λούκα…
Ο Μιλιβόγεβιτς δεν τα παρατά ποτέ καθώς σε ένα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα απέναντι στη Παρτιζάν είχε υποστεί κάταγμα μύτης, όμως, για να μην λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, φόρεσε προστατευτική μάσκα και αγωνίστηκε.

Η πανέμορφη σύντροφος
Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς δεν θέλει να προβάλει πολύ την προσωπική του ζωή και έτσι δεν έχει πολλές φωτογραφίες στα social media. Πάντως, στο Βέλγιο τον είχαν απαθανατίσει με την πανέμορφη σύντροφο του σε μια εκδήλωση της Άντερλεχτ.

Το τσιγάρο…
Πριν από χρόνια και όταν ο Σέρβος αγωνιζόταν ακόμα στον Ερυθρό Αστέρα είχε… συλληφθεί από τον φωτογραφικό φακό έχοντας ένα τσιγάρο στο στόμα σε κλαμπ του Βελιγραδίου. Βέβαια, τότε είχε γίνει ντόρος στη Σερβία, αφού δεν είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να καπνίζει και να πίνει….

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

ΣΕΖΟΝΟΜΑΔΑΣΥΜ.ΓΚΟΛ
2009-10Ραντ90
2010-11Ραντ270
2011-12Ραντ183
2011-12Ερυθρός Αστέρας141
2012-13Ερυθρός Αστέρας326
2013-14Άντερλεχτ210
2014-15Άντερλεχτ30

Δείτε τα highlights της καριέρας του Λούκα Μιλιβόγεβιτς σε video…