1ος Φειδιππίδειος Δρόμος (φωτογραφίες, βίντεο)

0
138

Ένας αγώνας 245 χιλιομέτρων από την Αθήνα στην Σπάρτη.

Ο 1ος Φειδιππίδειος Δρόμος είναι γεγονός και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής.

80 έλληνες και ξένοι αθλητές έλαβαν μέρος στον πρώτο δρόμο που θυμίζει κατά πολύ το γνωστό Σπάρταθλον με όλα εκείνα που περιέχει ένας υπερμαραθώνιος.

Από τους 80 αθλητές τερμάτισαν μόλις 22 με τα πρώτα σχόλια από τους ίδιους τους αθλητές να είναι ανάμεικτα. Από την μια πλευρά είχαμε την μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι δρομείς με την μεγάλη ανηφόρα που υπήρχε στα μισά του δρόμου και από την άλλη η διεξαγωγή που ήθελε ακόμα περισσότερη οργάνωση. Για πρώτη φορά επισημάνθηκαν όλα εκείνα τα σημεία που θα ήθελαν διορθώσεις τόσο στο αθλητικό όσο και το οργανωτικό με την ευχή κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερο.

Οι αθλητές έδωσαν όλο τους το είναι για να μπορέσουν να φτάσουν και να τερματίσουν ενώ η διαδρομή όπως επισημάνθηκε είναι πιο δύσκολη από το Σπάρταθλον. Ένας αγώνας που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με επιτυχία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο πρώτος δρομέας που τερμάτισε ήταν ο Αντώνης Γαμπάς από τα Χανιά φτάνοντας στην Σπάρτη στις 12 τα μεσάνυχτα σε χρόνο 30 ώρες και 55 λεπτά. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιαννης Πυργέλης απο την Ξανθη σε χρόνο 31 ώρες και 50 λεπτά ενώ 3ος τερμάτισε ο πορτογάλος Buchions Eusebio σε χρόνο 32 ώρες και 40 λεπτά που ήταν και ο μοναδικός ξένος που έφτασε στο άγαλμα του Λεωνίδα,

Η Σπαρτιάτισσα Στέλλα Μαρκάκου τερμάτισε 9η λίγο πριν τις 6 το πρωί και ήταν η μοναδική γυναίκα που έφτασε μέχρι το τέλος ενώ ο τελευταίος δρομέας τερμάτισε στις 8:30 κλείνοντας έτσι τους τερματισμούς.

Με το Report24 ζήσαμε από κοντά όλο το βράδυ τον αγώνα κάνοντας ρεπορτάζ καλύπτοντας τον τερματισμό από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο δρομέα ενώ άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι εθελοντές που βοήθησαν με την προσφορά τους στα check point.

Ρεπορτάζ Φωτογραφίες Βίντεο

Γιάννης Παυλάκος

Αναλυτικά οι αθλητές που τερμάτισαν ήταν

1ος  ΓΑΜΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

2ος  ΠΥΡΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3ος  BUCHONS EUSEBIO

4ος  ΔΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

5ος ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

6ος  ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

7ος  ΦΟΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΩΥΣΗΣ

8ος  ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 54 ετών

9η & άξια η Σπαρτιάτισσα ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΚΑΚΟΥ

10ος  ΤΣΑΠΟΥΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

11ος  ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

12ος  ΠΕΧΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

13ος  ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

14ος  ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

15ος  ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ

16ος  ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

17ος  ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

18ος  ακόμη ενας Σπαρτιατης ΚΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

19ος  ΤΖΙΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

20ος  ΚΡΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

21ος  ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ. Άξιος 68 ετών

22ος  Τελευταίος Δρομέας ΧΑΤΖΗΣ ΑΔΑΜ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

10a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11a

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

πηγη: report24.gr