Πρώτος αγώνας της σειράς Kayak Greece 2014 στη Νεάπολη

0
79

«Πρόκειται για μια φιλότιμη προσπάθεια από νέα παιδιά που θέλουν μέσα απ’ αυτήν ν’ αναδείξουν το άθλημά μας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η Ομοσπονδία να μην είναι στο πλευρό τους. Τους προτρέπουμε μάλιστα να συνεχίσουν αυτή την δραστηριότητα κι εμείς θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Λόγια του Αντώνη Νικολόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.Κ.), μιλώντας για την πρώτη διοργάνωση της ομάδας Kayak Greece που θα γίνει την Κυριακή (7 Σεπτεμβρίου 2014), στη Νεάπολη Λακωνίας.

Με σλόγκαν «4 πόλεις, 1 διοργάνωση, 1 όραμα», ξεκινάει μια νέα και σημαντική προσπάθεια στον χώρο του καγιάκ, την οποία έχει ήδη αγκαλιάσει ο κόσμος του αθλήματος. Μια εθελοντική προσπάθεια νέων παιδιών, με στόχο το άνοιγμα του αθλήματος προς όλο τον κόσμο. Η Kayak Greece θα διοργανώσει λοιπόν μια σειρά από τέσσερις αγώνες που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέσα σ’ αυτό το δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος).

Το εγχείρημα είναι φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.), αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, ενώ αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, μιας και ήδη το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων διοργανώσεων ξεκινάει από τη Νεάπολη Λακωνίας (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014), συνεχίζεται στην Γυάλα Σαλαμίνας (Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου) και στην Βουλιαγμένη Αττικής (Κυριακή 5 Οκτωβρίου) και θα ολοκληρωθεί στην Χαλκίδα (Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014),

Το όλο πρόγραμμα που στηρίζει τον Σύλλογο Φλόγα, για παιδιά με καρκίνο, περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημά της πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί  είναι οι UTECO ΑΒΕΕ, Ακαδημία φωτογραφίας Leica και Υποστηρικτές οι Spyros Korkidis-Group Of Companies, AAsport, Zaro’s, Aperitivo Pizza Bar, Elio, ΙΕΚ Ξυνή, Mediterranian College, Kalousos Medical Equipment, Eu Zup, Paco café, Aθανασοπούλου-Παναγουλόπουλος ΟΕ, Μάρθα Αθανασοπούλου Δικηγόρος.