Έκτακτο: Μεγάλη ανακάλυψη στην Αμφίπολη!

0
112

Μεγάλη ανακάλυψη σήμερα το πρωί στον τάφο της Αμφίπολης καθώς κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν δύο επιγραφές μέσα στο μνημείο!

Με πολύ μεγάλη προσοχή και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν.

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή της Αμφίπολης, καθώς ξαφνικά πριν από λίγο άρχισαν να λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας με απαγόρευση διέλευσης, άνδρες της ΟΠΚΕ με όπλα φυλάνε την είσοδο. 

Ακόμη, οι αστυνομικοί κρατούν τους πολίτες σε απόσταση 800 μέτρων από τις ανασκαφές. Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού, στον τάφο βρέθηκαν δύο πλάκες στις οποίες υπάρχουν δύο επιγραφές που ίσως να αποκαλύπτουν ποιος είναι θαμμένος εκεί. 

Αυτή τη στιγμή  η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη, μαζί με το επιτελείο της, μελετάνε τα ευρήματα και εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως εκτιμάται, οι επιγραφές θα δώσουν πολλά στοιχεία για τον Τύμβο και, φυσικά, πληροφορίες για τον “ένοικο” του τάφου!

Εδώ και λίγη ώρα ο δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες  ώρες λόγω των νέων ευρημάτων. πηγη: sportdog.gr