Εξόρμηση και νυχτερινή πορεία: «Στα βήματα των Σπαρταθλητών»

Ο Ελληνικός Ορειβατικός  Σύλλογος  Σπάρτης, συμβάλλοντας ενεργά, εδώ και χρόνια, στη διοργάνωση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, σηματοδοτεί και στελεχώνει με εθελοντές του τη διαδρομή ανόδου και το σταθμό Κορυφής Βουνού, στο πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής του αγώνα, πάνω από τη σήραγγα του Αρτεμισίου.

 

Το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης δίνει μια ευκαιρία στους Σπαρτιάτες –και ιδιαίτερα στους νέους- να γνωρίσουν το δύσβατο αυτό τμήμα της διαδρομής και, μάλιστα, σε « πραγματικές », νυκτερινές συνθήκες και να νιώσουν τις δυσκολίες , αλλά και τα συναισθήματα που βιώνουν στη μοναχική τους πορεία οι Σπαρταθλητές .

 

Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα από τη στάση λεωφορείων μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, με λεωφορείο του Δήμου Σπάρτης , για τη βόρεια είσοδο της σήραγγας του Αρτεμισίου απ’ όπου και θα ξεκινήσει η ανάβαση. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 3.00-3.30 ώρες (με τις στάσεις), με ενδιάμεσο σταθμό στο εντυπωσιακό πέρασμα της αρχαίας «Κλίμακας» και κατάληξη στο χωριό Σάγκας, στα νότια του βουνού.

 

Επιστροφή στη Σπάρτη, περίπου τα μεσάνυχτα.

 

Προϋποθέσεις :  Καλή φυσική κατάσταση, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φακός (κατά προτίμηση κεφαλής και με εφεδρικές μπαταρίες), μικρό σακίδιο, νερό και πρόχειρη  τροφή (παστέλι, σοκολάτα, σταφίδες κ.α.), αντιανεμικό, μακρύ παντελόνι ή φόρμα, κατάλληλα παπούτσια, δεύτερη μπλούζα. [Προσοχή: για τους ανήλικους είναι απαραίτητη ησυνοδεία από ενήλικα]

ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ -ΚΟΡΥΦΗ ΒΟΥΝΟΥ 2 ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ -ΚΟΡΥΦΗ ΒΟΥΝΟΥ 3