«Άβε Μανωλά: ένας Έλληνας Θεός μεταξύ των Ρωμαίων»

0
80

Ο Κώστας Μανωλάς έχει μπει στην καρδιά των φιλάθλων της Ρόμα με τους Ιταλούς να τον παρομοιάζουν με Έλληνα Θεό.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας «Laroma24»:
Το 146 π.Χ. ο ύπατος Λούτσιο Μούμιο με την καταστροφή της Κορίνθου επιβλήθηκε στους Αχαϊούς και η Ελλάδα παραδόθηκε στη Ρώμη μετά από χρόνια συνθηκολογήσεων και πολιτικής ασταθειας”, τονίζει αρχικά για τον Κώστα Μανωλά

Μετά από πάνω από 20 αιώνες, ένας Έλληνας ξεκίνησε από τη Νάξο για την κατάκτηση της Ρώμης και το κατάφερε μέσα σε μόλις έναν μήνα.

Ο Κώστας Μανωλάς, αμυντικός που οι τζαλορόσι πήραν από τον Ολυμπιακό στο παρά πέντε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, συνιστά ήδη τη ραχοκοκαλιά της οπισθοφυλακής του Γκαρσία.

Τρία παιχνίδια, τρεις καλές αναφορές, στα οποία προστίθεται και η αναμέτρηση στο Champions League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (βαθμολογήθηκε με 7). Μαζί με Λίχτσταϊνερ και Κάσερες είναι ο καλύτερος αμυντικός της Serie A για την ώρα.

Ένα ξεκίνημα τόσο εντυπωσιακό με το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς που είναι κομμάτι της ιστορίας της Ρόμα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν τα 10.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του μοιάζουν με μία κερδοφόρα επένδυση. Τώρα περιμένουμε από τον Μανωλά να ανοίξει και λογαριασμό τερμάτων.

Εντάξει, δεν είναι δουλειά του το σκοράρισμα, όμως την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 2 φορές στο Champions League και άλλες 3 στο πρωτάθλημα.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που στη Ρώμη λάτρευαν έναν Έλληνα Θεό (ο Δέλλας δεν έφτασε ποτέ στο αυτό το επίπεδο της θεοποίησης) εάν όμως ο Μανωλάς αρχίσει να βάζει και γκολ…