Βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης κινητικότητας ΑΜΕΑ και αγώνας επίδειξης goalball στη Σπάρτη

Ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές για συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών & τυφλών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Σπάρταθλον», απευθύνουν ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος και το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Λακωνίας. Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 4 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. «Η συγκεκριμένη δράση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν ορισμένες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα ΑμεΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας. 


Επίσης, οι εθελοντές καλούνται να δοκιμάσουν να αγωνιστούν για λίγα λεπτά φορώντας μάσκα κάλυψης των ματιών τους, κατά το δεύτερο μέρος του εντυπωσιακού αγώνα επίδειξης goalball, που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα (6μ.μ.) στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης, με την εθελοντική συμμετοχή των τυφλών αθλητών της ομάδας goalball του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας «Πειρατές».


Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας, κ. Τάκη Αλεξανδράκη, στο 6932312912.