Νέα ομάδων, προτάσεις αγώνων Κυριακής 5 Οκτωβρίου Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας (βαθμολογίες, προϊστορία, απουσίες, 11αδες, φόρμα)

 

 

Αγγλία Πρέμιερ Λιγκ

vathm_premier_510

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΕΒΕΡΤΟΝ

*** Εχει ψιλοπέσει ο άσος, πλέον στο 1,67 στην ανώτερη τιμή του. Το διπλό στο 5,60.

Προϊστορία: Η περσινή νίκη της Εβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν η πρώτη από το 1993!

Προσπαθεί να βρει ρυθμό, προσπαθεί να βρει σταθερότητα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα διαθέτει ένα αρκετά καλό ρόστερ σε σχέση με το που βρισκόταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, όμως αναμφίβολα χρειάζεται χρόνο. Κάνει όλα τα παιχνίδια της ντέρμπι, ακόμη κι αυτά που δείχνει να καθαρίζει άνετα. 2-0 στο 22’ κόντρα στη Γουέστ Χαμ, αδράνεια της άμυνας για το 2-1 (37’), εγκληματική κόκκινη του Ρούνι στο 59’ και από εκεί και πέρα κινδύνευσε ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, στο 89’ ακυρώθηκε οριακότατα, αλλά σωστά, γκολ των «σφυριών» ως οφσάιντ! Ο Μάτα θα πάρει τη θέση του Ρούνι πίσω από τους δύο φορ, παραμένει εκτός ο Ερέρα, παραμένει και το σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα.

Η Εβερτον προέρχεται από το πολύ μακρινό ταξίδι της Πέμπτης στο Κράσνονταρ, όπου ο Μαρτίνεθ έκανε αρκετές αλλαγές στα χαφ και την επίθεση. 1-1 τελικό αποτέλεσμα, δεν δικαιούνταν ούτε το βαθμό. Νέο 1-1 στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι του Λίβερπουλ με γκολάρα του Τζαγκέλκα στα χασομέρια. Δείχνει αρκετά μπερδεμένη από το ξεκίνημα ανάμεσα σε Ευρώπη και εγχώρια, παίζει με αρκετό άγχος και πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Εχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο, που θα φανερώσει πολλά. Σίγουρα δεν αξίζουν οι αποδόσεις της Γιουνάιτεντ, δεν είναι όμως τόσο καλή φέτος η Εβερτον για να κοιτάξουμε προς τα δεξιά. Πιο safe επιλογή δείχνει το over (1,55 με 1,60).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ρούνι (6/3), Ερέρα (4/2),Τζόουνς (3/0). Εβανς (3/0), Σμόλινγκ (3/0).
ΕΒΕΡΤΟΝ: Μιραλάς (6/2).

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (4-3-1-2): Ντε Χέα – Ράφαελ, ΜακΝέρ, Ρόχο, Σο – Φλέτσερ, Μπλιντ, Ντι Μαρία – Μάτα – Φαν Πέρσι, Φαλκάο.
ΕΒΕΡΤΟΝ (4-2-3-1): Χάουαρντ – Κόλεμαν, Στόουνς, Τζαγκέλκα, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Μπάρι – Ατσού, Νέισμιθ, ΜακΓκίντι – Λουκάκου.

ΤΟΤΕΝΑΜ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

*** Εχει φτάσει αισίως το 2,25 ο άσος, με το διπλό να βρίσκεται στο 3,50 στην ανώτερη τιμή του. 

*** Για πρώτη φορά αντιμέτωπος ο Ποκετίνο με το δημιούργημά του, τη Σαουθάμπτον. «Προτιμούμε τον Κούμαν από τον Ποκετίνο» δήλωσε ο Γουόρντ Πρόους!

Δεύτερη κολλητή ισοπαλία στο Γιουρόπα, 1-1 με την Μπενφίκα, δεχόμενη γκολ στο 89’ από πέναλτι! Πολλές αλλαγές, χαμένη ταυτότητα, 47%-53% η κατοχή, 9-24 τα σουτ! Τα ίδια και στο πρωτάθλημα, 1-1 με την Αρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου, έχοντας συνεχώς ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι. Αυτή μάλλον θα είναι και η νέα φιλοσοφία της ομάδας, θα δίνει χώρο και θα προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Η Σαουθάμπτον είναι η ευχάριστη έκπληξη από το ξεκίνημα, ο Κούμαν παίρνει όλα τα εύσημα. Μια φρέσκια και γεμάτη ενέργεια ομάδα, που έχει ποιότητα και προσφέρει θέαμα, χωρίς πάντως να έχει δώσει το πολύ δύσκολο παιχνίδι από το ξεκίνημα (στην πρεμιέρα έχασε 2-1 στο Λίβερπουλ, η νίκη με 2-1 της Αρσεναλ στο Λιγκ Καπ δεν… πιάνεται). Απίστευτες γκολάρες στην πολύ πιο εύκολη νίκη απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1 κόντρα στην ΚΠΡ.

Η Τότεναμ βγάζει αρκετά προβλήματα από το ξεκίνημα, προσπαθεί να βρει τη νέα της ταυτότητα, χωρίς όμως επιτυχία. Η Σαουθάμπτον δείχνει πολύ πιο έτοιμη, υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του Ποκετίνο και τα 3,50 του διπλού δεν περνούν απαρατήρητα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΤΟΤΕΝΑΜ: –
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: –

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΤΟΤΕΝΑΜ (4-2-3-1): Λιορίς – Νότον, Καμπούλ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ (Ντέιβις) – Καπού, Μέισον – Λαμέλα, Ερικσεν, Τσαντλί – Αντεμπαγιόρ.
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (4-3-3): Φόρστερ – Κλάιν, Φόντε, Αλντερβέιρελντ, Μπέρτραντ – Ντέιβις, Γουανιάμα, Σνέιντερλιν – Μανέ, Πελέ, Τάντιτς.

ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ

*** Εχει τσιμπήσει ελάχιστα ο άσος, που φτάνει στο 1,70. Το διπλό στο 5,50. 

*** Μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου. Πολύ μεγάλες κόντρες στο παρελθόν μεταξύ Μουρίνιο, Βενγκέρ, πέρσι ο Πορτογάλος χαρακτήρισε τον Αλσατό ως: «ειδικό στην αποτυχία», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Προσθέτουμε σ’ όλα αυτά και την παρουσία του Φάμπρεγας στην Τσέλσι.

*** 6-5-0 υπέρ Μουρίνιο στις μάχες των δύο προπονητών, 19-6 τα γκολ!

Αήττητος πέρσι στα ντέρμπι ο Μουρίνιο στην επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει πάρει τον αέρα του Βενγκέρ και ευελπιστεί σήμερα σε μια ακόμη παράσταση. Μεσοβδόμαδα Επαιξε όσο χρειαζόταν στην Πορτογαλία, επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ. Στο πρωτάθλημα καθάρισε εύκολα 3-0 την Αστον Βίλα. Το μεγάλο ζήτημα είναι ο Ντιέγκο Κόστα, που σπάει τα κοντέρ στο σκοράρισμα. Ο Μουρίνιο πριν από μια εβδομάδα δήλωνε ότι ο Ισπανός είναι ανέτοιμος να βγάλει δύο 90λεπτα, ο ίδιος ο παίκτης δηλώνει πανέτοιμος!

Σε ένα από τα καλύτερα 90λεπτά της η Αρσεναλ διέλυσε 4-1 τη Γαλατασαράι την Τετάρτη. Χατ-τρικ ο Γουέλμπεκ, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και δείχνει ότι αποτελεί την ιδανική λύση του Βενγκέρ για την κορυφή της επίθεσης. Στο πρωτάθλημα ήρθε ισόπαλη 1-1 στο ντέρμπι με την Αρσεναλ, έχοντας 69-31% κατοχή, 16-6 σουτ.

Σίγουρα η Τσέλσι έχει τον αέρα της Αρσεναλ, ιδίως από τη στιγμή που ο Ντιέγκο Κόστα αναμένεται να παίξει κανονικά. Επιπλέον, είναι ένα παιχνίδι προπονητών και ο Μουρίνιο δεν τα αφήνει στην τύχη τους. Από την άλλη, όμως η Αρσεναλ δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει τέτοια ποιότητα και βάθος για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν αξίζουν τα 1,70 του άσου. Από την άλλη, πάντως, δεν περνά από το μυαλό ούτε η κόντρα. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΤΣΕΛΣΙ: Ραμίρες (4/1).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Αρτέτα (4/0), Ράμσι (6/2), Ντεμπισί (4/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΤΣΕΛΣΙ (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Φάμπρεγας, Μάτιτς – Σίρλε, Οσκαρ, Αζάρ – Ντ. Κόστα.
ΑΡΣΕΝΑΛ (4-2-3-1): Σέζνι – Τσέιμπερς, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Αρτέτα, Ράμσι – Σάντσες (Γουίλσιρ), Οζίλ, Καθόρλα – Γουέλμπεκ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΚΠΡ

*** Εχει πάρει ένα 0,05 ο άσος, που φτάνει το 1,95. Το διπλό στο 4,33. 

*** Ντέρμπι του Λονδίνου.

Επιβεβαιώνει από παιχνίδι σε παιχνίδι την ποιότητά της η Γουέστ Χαμ. Παρότι έπαιξε με καλές απουσίες κόντρα στη Γιουνάιτεντ ήταν εξαιρετική. Σ’ όλο το 90λεπτο έπαιξε στα ίσια στο Ολντ Τράφορντ», παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 22’, είχε το σθένος να ξαναμπεί στο ματς (37’, με τον εξαιρετικό Σακό), ενώ όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα (59’) πίεσε αρκετά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλό της. Μια σπιθαμή οφσάιντ το γκολ του Νόλαν στο 89’!

Η ΚΠΡ δεν είναι σε καλή κατάσταση και το επιβεβαιώνει από το ξεκίνημα. Προσπαθεί να κλέβει βαθμούς, άλλοτε το καταφέρνει (2-2 με τη Χαλ με γκολ στο 88’), άλλοτε όχι (2-1 από τη Σαουθάμπτον στο τελευταίο της, με δοκάρι στο 88’), χωρίς πάντως να το αξίζει. «Δεν παίξαμε πολύ άσχημα, πάντως μπορούμε να βελτιωθούμε σ’ όλους τους τομείς» λέει ο Ρέντναπ, που δήλωσε ικανοποιημένος!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο άσος της Σαουθάμπτον με την ΚΠΡ ήταν στο 1,45. Τώρα στο 1,95, ενώ στο μυαλό μου η Γουέστ Χαμ πλησιάζει πολύ σε ποιότητα τη Σαουθάμπτον. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αξία στις τιμές του άσου, η ΚΠΡ δεν έγινε ομαδάρα μέσα σε μια εβδομάδα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Κουγιατέ (χαφ – 5/0), Νομπλ (χαφ – 5/1).
ΚΠΡ: –

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (4-3-1-2): Αντριαν – Τζένκινσον, Τόμπκινς, Ριντ, Κρέσγουελ –Σονγκ, Πογέτ, Αμαλφιτανό – Ντάουνινγκ – Ενέρ Βαλέντσια, Σακό.
ΚΠΡ (4-3-1-2): Γκριν – Ισλα, Φέρντιναντ, Κόλκερ, Τραορέ – Μπάρτον, Σάντρο, Φερ – Κράντσαρ – Βάργκας, Οστιν

 

Iταλία Σεριε Α

vathm_seriea_510

ΕΜΠΟΛΙ – ΠΑΛΕΡΜΟ (13:30)

*** Ανεπαίσθητη πτώση στον άσο της Εμπολι, στο 2,29 η μέση τιμή, από 2,35. Το διπλό της Παλέρμο στο 3,20.

*** Προϊστορία: 4-4-1. Στα 2-3 γκολ τα τρία τελευταία.

Η Εμπολι δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ στις νίκες και θεωρεί το ματς με την Παλέρμο μια πολύ καλή ευκαιρία. Εχει βγάλει δύσκολα ματς (Ρόμα, Μίλαν) και προέρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες, στο τελευταίο πήρε το 1-1 από την Κιέβο. Ο Μαουρίτσιο Σάρι πιστεύει ότι «η Παλέρμο είναι καλή ομάδα και δεν πιστεύω ότι θα εμπλακούν στη μάχη της παραμονής», ενώ στα αγωνιστικά αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά μαζί φέτος το ιστορικό επιθετικό δίδυμο των Ταβάνο και Μακαρόνε, με τον φορμαρισμένο Πουτσιαρέλι (δύο σερί γκολ) να μένει στον πάγκο.

Ούτε η Παλέρμο έχει κάνει… σεφτέ στις επιτυχίες και την περασμένη Δευτέρα είχε μια σκληρή «τιμωρία», δεν άξιζε σε καμία περίπτωση το βαρύ 4-0 από τη Λάτσιο. Ηταν στο ματς μέχρι το 75’ και είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση, δέχτηκε όμως εκεί το δεύτερο γκολ και τα παράτησε. Παραδόξως δεν ακούστηκε το παραμικρό γύρω από το μέλλον του τεχνικού Ιακίνι, ωστόσο με πρόεδρο τον Τζαμπαρίνι ο τεχνικός πρέπει να κάνει και καμιά νίκη.«Αξίζουμε περισσότερα, πρέπει να αποφύγουμε τα αβίαστα λάθη», τονίζει ο Ιακίνι, που έχασε στην τελευταία προπόνηση τον πολύτιμο χαφ Μπαρέτο.

Χωρίς νίκη οι δύο ομάδες, δεν έχουν κάνει πάντως άσχημες εμφανίσεις και για να δούμε ποια από τις δύο θα μπορέσει να ξεμπλοκάρει πρώτη. Λογικά περιμένουμε παιχνίδι αναμονής, η Εμπολι έχει μια καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά στην ανασταλτική λειτουργία και θα της δώσουμε τον πρώτο λόγο στο 2,35.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΕΜΠΟΛΙ: Λορινί (δεξιός μπακ, 4/0), Γκουαρέντε (χαφ, 1/0).
ΠΑΛΕΡΜΟ: Μπαρέτο (αμυντικός χαφ, 5/0), Μουνιός (στόπερ, 1/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΕΜΠΟΛΙ (4-3-1-2): Σέπε – Χισάι, Τονέλι, Ρουγκάνι, Μάριο Ρούι – Βεσίνο, Βαλντιφιόρι, Κρότσε – Βέρντι – Ταβάνο, Μακαρόνε.
ΠΑΛΕΡΜΟ (3-4-1-2): Σορεντίνο – Αντζέλκοβιτς, Τέρτσι, Φεντάλ – Πιζάνο, Ριγκόνι, Μπολτζόνι, Νταπρελά – Βάσκες – Μπελότι, Ντιμπάλα.

ΛΑΤΣΙΟ – ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ (16:00)

*** Μεταξύ 1,45 και 1,50 ο άσος της Λάτσιο. Το διπλό της Σασσουόλο στο 7,20.

*** Τεχνικός της Σασσουόλο στη σεζόν 2009-10 ο Στέφανο Πιόλι.

*** Προϊστορία: 1-0-0

Η Λάτσιο άφησε στο πλάι τις 3/4 ήττες και ξέσπασε με το 4-0 στο Παλέρμο, αν και το τελικό σκορ ήταν υπερβολικό, το ματς ήταν ανοιχτό ως το 75’, όταν και έκανε το 2-0. Πρόσωπο του αγώνα ο Σέρβος φορ Τζόρτζεβιτς, έκανε χατ-τρικ και να ο λόγος που ο Μίρο Κλόζε βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο. Ο Στέφανο Πιόλι ζήτησε «διάρκεια σε εμφανίσεις και αποτελέσματα, τα αποτελέσματα όμως είναι αυτά που μετρούν και πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες». Χωρίς νεότερα προβλήματα ο Πιόλι, συνέχεια στο 4-3-3 με τους Καντρέβα, Μάουρι και φυσικά Τζόρτζεβιτς στην τριάδα της επίθεσης.

Και η Σασσουόλο ψάχνει τον τρόπο να επιστρέψει στο σκοράρισμα, έχει πετύχει μόλις ένα (χειρότερη επίθεση) σε πέντε ματς, αυτό της πρεμιέρας στο 1-1 με την Κάλιαρι, ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο περιμένει πολλά από την επιστροφή του πολύτιμου εξτρέμ Μπεράρντι (πρώτος σκόρερ πέρυσι με 16 γκολ), ο οποίος εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών. «Εχουμε χάσει την επίθεσή μας, χρειάζεται καθαρό μυαλό», τόνισε ο Ντι Φραντσέσκο, νεότερο πρόβλημα για τον τεχνικό ο τραυματισμός του διεθνούς Κροάτη μπακ Βρσάλκο.

Η Λάτσιο δείχνει σοβαρή σε παιχνίδια με τέτοιου τύπου αντιπάλους και ο άσος στο 1,45 αποτελεί στήριγμα. Η Σασσουόλο όχι μόνο δεν σκοράρει αλλά απειλεί ελάχιστα στα τελευταία παιχνίδια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΛΑΤΣΙΟ: Μπάστα (δεξιός μπακ/χαφ, 3/0), Χεντιλέτι (στόπερ, 2/0), Μπίγλια (χαφ, 3/0), Ράντου (μπακ/στόπερ, 1/0).
ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ: Βρσάλκο (δεξιός μπακ, 5/0)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΛΑΤΣΙΟ (4-3-3): Μαρκέτι – Καβάντα, Ντε Φράι, Τσάνα, Μπραφχάιντ – Ονάζι, Παρόλο, Λούλιτς – Καντρέβα, Τζόρτζεβιτς, Μάουρι.
ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ (4-3-3): Κονσίλι – Γκατσόλα, Αντέι, Καναβάρο, Πελούζο – Μπιοντίνι (Μπρίγκι), Μανιανέλι, Ταϊντέρ – Μπεράρντι, Τζάτζα, Σανσόνε.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΤΣΕΖΕΝΑ (16:00)

*** Πέφτει κι άλλο ο άσος της Ουντινέζε, στο 1,50 η μέση τιμή. Το διπλό της Τσεζένα στο 7,50.

*** Προϊστορία: 7-1-1

Η Ουντινέζε από το πουθενά βρίσκεται να είναι στην 3η θέση, με 4/5 νίκες και μοναδική απώλεια την ήττα 2-0 από τη Γιουβέντους, στο παιχνίδι με την Πάρμα (4-2) μπόρεσε να δείξει και επιθετικές αρετές, πετυχαίνοντας σε ένα ματς όσα είχε βάλει στα τέσσερα προηγούμενα. Οι προσδοκίες ανεβαίνουν, σε παιχνίδι με αντίπαλο την Τσεζένα η νίκη είναι εκ των ουκ άνευ, ωστόσο ο Αντρέα Στραματσόνι συνέστησε προσοχή: «Το ματς θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, ακούω ότι η Τσεζένα θα έρθει εδώ να παίξει με πέντε στην άμυνα, πρέπει να έχουμε υπομονή».

Πρόσωπο του αγώνα ασφαλώς ο Τοτό Ντι Νατάλε, ο αρχηγός ξεκίνησε ζεστός (4 γκολ) τη σεζόν, ωστόσο στην Ουντινέζε ανησυχούν για την ψυχολογία του, καθώς την περασμένη Τετάρτη έχασε τον πατέρα του, στα 68 του χρόνια. Ο Ντι Νατάλε έχασε προπονήσεις, γυμνάστηκε όμως κανονικά το Σάββατο και αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, μαζί με τον εξίσου φορμαρισμένο Τερεό (2 γκολ).

Από την πλευρά της η Τσεζένα ξέρει τι θα πάει να ζητήσει από το παιχνίδι στο Ούντινε, ο Πιερπάολο Μπίζολι θα παρατάξει την ομάδα του με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς και ό,τι βγει. Κάπως έτσι κράτησε το 1-1 στο παιχνίδι με τη Μίλαν, παράλληλα με το εντός έδρας αήττητο, με τον Πιερπάολο Μπίζολι να χάνει δύο αμυντικούς για το αποψινό ματς, τον στόπερ Βόλτα και τον δεξιό μπακ Πέρικο, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με άμυνα των πέντε.

Στο 1,50 ο άσος, δεν έχει ιδιαίτερη αξία, κρατάμε το πολύ πιθανό σενάριο να μη σκοράρει η Τσεζένα, στο 1,65 αυτό το ενδεχόμενο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: 
ΤΣΕΖΕΝΑ: Βόλτα (στόπερ, 4/0), Πέρικο (δεξιός μπακ, 4/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (4-3-1-2): Καρνέζης – Βίντμερ, Ερτό, Ντανίλο, Πίρις – Μπάντου (Πίντσι), Αλαν, Γκιγιέρμε – Κονέ – Ντι Νατάλε, Τερεό.
ΤΣΕΖΕΝΑ (3-5-1-1): Λεάλι – Καπέλι, Λουκίνι, Μάγκνιουσον – Ντεφρέλ, Κασιόνε, Ντε Φέουντις, Κόπολα, Ρεντζέτι – Μπριέντσα – Μαριλούνγκο.

ΠΑΡΜΑ – ΤΖΕΝΟΑ (16:00)

*** Η Πάρμα σταθερά πληρώνει 1,90. Το διπλό της Τζένοα στο 4,20.

*** Μόλις σε τρεις αγώνες στη σεζόν 2003-04 προπονητής της Τζένοα ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

*** Προϊστορία: 8-10-1. Το διπλό στη σεζόν 2009-10.

Η Πάρμα ζει… επικινδύνως στο ξεκίνημα της σεζόν, 14 γκολ παθητικό η άμυνα στα πρώτα πέντε ματς και ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι πρέπει να βρει άμεσα τις λύσεις. Τεσσάρα και από την Ουντινέζε (4-2) την περασμένη Δευτέρα, ο Ντοναντόνι χαρακτήρισε το ματς με την Τζένοα «καθοριστικό, αλλά δεν πρέπει να αγχωθούμε, πρέπει να ψάξουμε τη νίκη μέσω της καλής απόδοσης και να είμαστε αποφασιστικοί». Ο Ντοναντόνι έχει προβλήματα αμυντικά, έχασε και τον καλύτερο ανασταλτικό του χαφ, τον Ακουα (τιμωρημένος), οπότε δεν αποκλείεται να πάει σε ένα ακόμα πιο επιθετικό στιλ στο αποψινό ματς.

Η Τζένοα προέρχεται από την ήττα 1-0 στο ντέρμπι από τη Σαμπντόρια, σε ένα ματς όπου το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0, με τον Τζαμπιέρο Γκασπερίνι να τα βάζει με τη διαιτησία για τη μη υπόδειξη επιθετικού φάουλ στη φάση του γκολ (76’). «Η ήττα από τη Σαμπντόρια ασφαλώς και ήταν δυσάρεστη, δεν είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα να χάνεις το ντέρμπι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάσαμε τη συνοχή μας και είμαστε ενωμένοι. Θέλουμε να αντιδράσουμε άμεσα», τόνισε ο προπονητής, που έχει τελικώς στη διάθεσή του, έστω για τον πάγκο, τον έμπειρο Αργεντίνο στόπερ Μπουρντίσο.

Τα αλλεπάλληλα over που φέρνει η Πάρμα, και πλούσια over, φέρνουν αναπόφευκτα την πτώση της τιμής του στο 1,85. Η Πάρμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη αμυντικά, αλλά και η Τζένοα έχει γενικά τη λογική της σφιχτής ομάδας φέτος. Δεν πιάνεται το παιχνίδι από κάπου και ο άσος στο 1,90 για την Πάρμα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεν είναι αποδεκτός.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΠΑΡΜΑ: Ακουα (αμυντικός χαφ, 5/0), Μπιαμπιανί (εξτρέμ, 1/0), Παλέτα (στόπερ, 1/0), Κασάνι (μπακ/στόπερ, 1/0), Κόστα (μπακ/στόπερ, 2/0).
ΤΖΕΝΟΑ: Μαρκέζε (μπακ/στόπερ, 2/0), Φετφατζίδης (χαφ/εξτρέμ, 0/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΡΜΑ (4-3-3): Μιράντε – Μέντες, Φελίπε, Λουκαρέλι, Ντε Τσέλιε – Μάουρι, Λόντι, Χορκέρα – Γκετσάλ, Κασάνο, Μπελφοντίλ.
ΤΖΕΝΟΑ (4-3-3): Περίν – Αντονίνι, Ρονκάγλια (Μπουρντίσο), Ντε Μάιο, Αντονέλι – Εντενίλσον, Ρινκόν, Στουράρο – Περότι, Μάτρι (Πινίγια), Λεστιέν.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ (16:00)

*** Στα ίδια επίπεδα ο άσος, στο 1,90 η μέση τιμή της Σαμπντόρια. Το διπλό της Αταλάντα στο 4,40.

*** Προϊστορία: 26-14-5. Χωρίς ισοπαλία στα τελευταία 16 (11-0-5).

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν στη Σαμπντόρια μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα (αήττητη μαζί με Γιούβε-Ρόμα), την τέταρτη θέση και φυσικά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Τζένοα (1-0). Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς περιμένει ανάλογη συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια και μάλιστα ενόψει του αγώνα με την Αταλάντα: «Απαγορεύονται τα λάθος βήματα, δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω ούτε για να… πάρουμε φόρα. Πρέπει να νικήσουμε την Αταλάντα ώστε να μην χάσει την αξία της η νίκη στο ντέρμπι, οφείλουμε να μάθουμε να πετάμε μένοντας πάντα προσγειωμένοι». Απόντες από το αποψινό ματς για τον Μιχάιλοβιτς ο χαφ Κρίστιτσιτς και ο μπακ Ρετζίνι.

Η Αταλάντα έβγαλε τη… διαβολοβδομάδα των αγώνων με Φιορεντίνα, Ιντερ και Γιουβέντους χωρίς βαθμό και χωρίς να πετύχει γκολ. Με τη Γιουβέντους έφτασε πολύ κοντά, στο 0-1 αστόχησε σε πέναλτι ο Ντένις (58’) και στο επόμενο λεπτό δέχτηκε δεύτερο γκολ, παρατώντας άμεσα το παιχνίδι. «Εχουμε πάρει λιγότερους βαθμούς από όσους δικαιούμασταν με τις εμφανίσεις μας, πρέπει να καλύψουμε το χαμένος έδαφος. Συγχαρητήρια στη Σαμπντόρια για την ως τώρα πορεία της, θα προσπαθήσουμε όμως να τους σταματήσουμε», είπε ο Κολαντουόνο, που έχασε για το αποψινό ματς τον ποιοτικό ακραίο Πάπου Γκόμες, οι Ντ’ Αλεσάντρο και Μάξι Μοράλες διεκδικούν τη θέση.

Για να δούμε αν μπορεί η Σαμπντόρια να ανταποκριθεί σε υψηλές πτήσεις, τώρα που βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Περιμέναμε τον άσο πάνω από το 2,00, στο 1,90 δεν έχει αξία. Η Αταλάντα θα είναι μαζεμένη για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, θα ρισκάρουμε στην καλοπληρωμένη ισοπαλία του 3,30, το Χ δεν έχει εμφανιστεί στο συγκεκριμένο ζευγάρι στα τελευταία 16 ματς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Κρίστιτσιτς (χαφ, 4/0), Ρετζίνι (αρ. μπακ/στόπερ, 3/0).
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκόμες (εξτρέμ, 3/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (4-3-3): Βιβιάνο – Ντε Σιλβέστρι, Σιλβέστρε, Ρομανιόλι (Γκασταλντέλο), Κατσατόρε – Σοριάνο, Παλόμπο, Ομπιάνγκ – Γκαμπιαντίνι, Οκάκα, Εντερ.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ (4-4-2): Σπορτιέλο – Τζαπακόστα, Μπιάβα, Μπεναλουάν, Ντραμέ – Εστιγαρίμπια, Τσιγκαρίνι, Καρμόνα, Ντ’ Αλεσάντρο (Μοράλες) – Μπόακι, Ντένις.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΡΟΜΑ (19:00)

*** Ο άσος της Γιουβέντους σταθερά μεταξύ 1,85-1,95. Το διπλό της Ρόμα αμετακίνητο μεταξύ 4,10 και 4,40.

*** Προϊστορία: 51-21-8. Ασος το ημίχρονο στα 10/11 τελευταία.

Το «κάστρο» της Γιουβέντους… έπεσε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, στο έβδομο επίσημο ματς δέχτηκε το πρώτο γκολ και ηττήθηκε 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα γκολ που μπορούσε να αποφύγει αφού πρακτικά δεν είχε δεχτεί άλλη φάση από τους «κολτσονέρος» μέχρι το 74’. Η Γιούβε δεν ρίσκαρε πολύ, πηγαίνοντας ξεκάθαρα για το 0-0 και πλήρωσε τη μοναδική στιγμή αδράνειας.

Και τώρα το πρωτάθλημα, το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τη μοναδική ομάδα που δείχνει ικανή να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Γιούβε. Ο Μαξ Αλέγκρι υπολογίζει ασφαλώς τους Ρωμαίους ωστόσο προσέθεσε με νόημα: «Το να κερδίσουν τη Γιουβέντους δεν θα είναι εύκολο και το ξέρουν. Σίγουρα η Ρόμα είναι σε καλή κατάσταση, έχει αυτοπεποίθηση μετά και τα δύο καλά παιχνίδια που έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δε θα είναι εύκολο να μας κερδίσουν».

Αγωνιστικά ο Αλέγκρι δεν έχει λόγο να φύγει από το 3-5-2 και αναμένεται να κάνει μόλις μία αλλαγή στην ενδεκάδα, συγκριτικά με το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ασαμόα θα πάρει τη θέση του Εβρά στην αριστερή πτέρυγα, μπροστά θα παίξουν και πάλι οι Τέβες και Γιορέντε.

Η Ρόμα κερδίζει πόντους σε αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και πίστη πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά και υψηλούς στόχους. Πήρε το 1-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς που μπορούσε και να το κερδίσει αν είχε λίγο πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Σκόραρε ο Τότι στο 24’ και έγινε έτσι ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης.

Και οι «τζαλορόσι» πάνε στο Τορίνο για να προστατεύσουν το απόλυτο (5/5 νίκες) και να αποδείξουν ότι μπορούν να κοντράρουν μέχρι τέλους την Γιούβε στη μάχη του τίτλου. Ο Ρούντι Γκαρσιά θεωρεί πως «η Γιουβέντους έχει αδυναμίες και εκεί θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε. Σίγουρα παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχει πάρει τρία σερί και δεν αποδυναμώθηκε. Φυσικά δεν ξεκινάμε ηττημένοι, δεν υπάρχει ομάδα ανίκητη στον πλανήτη».

Αγωνιστικά, ο Ντε Σάνκτις δεν τα κατάφερε και έτσι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ξανά ο 23χρονος Πολωνός Σκορούπσκι, που τα πήγε πολύ καλά στο Μάντσεστερ. Κατά τα λοιπά ο Γκαρσιά δεν αλλάζει λογική και αναμένεται στο σύνολο να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα του Μάντσεστερ, με την τριάδα Φλορέντσι, Τζερβίνιο και Τότι στην επίθεση.

Οι δύο ομάδες δέχονται δύσκολα γκολ, η Γιουβέντους δεν έχει δεχτεί στα τελευταία οκτώ στο πρωτάθλημα, η Ρόμα έχει μόλις ένα φέτος στο παθητικό της στο πρωτάθλημα. Λογικό να κοιτάζουμε το under του 1,75, πάντα με τον κίνδυνο ένα γρήγορο γκολ να ανοίξει το ρυθμό. Και η Ρόμα έχει θεματάκια στην άμυνα και στον άσο…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ρόμουλο (μπακ/χαφ, 1/0), Μπαρτσάλι (στόπερ, 0/0).
ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις (πορτιέρε, 5/-1), Ντε Ρόσι (αμυντικός χαφ, 4/0), Αστόρι (στόπερ, 2/0), Καστάν (στόπερ, 1/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν – Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι – Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα – Γιορέντε, Τέβες.
ΡΟΜΑ (4-3-3): Σκορούπσκι – Μαϊκόν, Μανωλάς, Γιανγκά-Μπιουά, Κόουλ – Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν – Φλορέντσι, Τότι, Τζερβίνιο.

ΝΑΠΟΛΙ – ΤΟΡΙΝΟ (21:45)

*** Η Νάπολι πληρώνει μάξιμουμ 1,55, χωρίς αλλαγές, το διπλό της Τόρο και στο 7,00.

*** Τεχνικός της Νάπολι στη σεζόν 2004-05 ο Τζαμπιέρο Βεντούρα.

*** Προϊστορία: 24-30-8. 4/5 τελευταία G/G.

Οι νίκες είναι το φάρμακο στην κρίση για κάθε ομάδα και η Νάπολι προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Με το 1-0 επί της Σασσουόλο την περασμένη Κυριακή τερμάτισε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων και προσπαθεί να πλησιάσει πάλι τις θέσεις της κορυφής, ενώ και στο Γιουρόπα Λιγκ χωρίς ιδιαίτερο κόπο την Πέμπτη επικράτησε εκτός έδρας 2-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με σκόρερ τους Χάμσικ (35’) και Ιγουαΐν (74’).

Πιο ήρεμος φάνηκε ο Ράφα Μπενίτεθ μετά τις δύο νίκες και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν δέχτηκε γκολ στα τελευταία δύο ματς, μετά τα αμυντικά προβλήματα στα προηγούμενα: «Η ομάδα ανεβαίνει, βρίσκουμε και καλύτερη αμυντική ασφάλεια αλλά και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για το αποψινό ματς με την Τορίνο.

Η Τορίνο ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Νάπολι, για να επεκτείνει το αήττητο σερί στους τρεις αγώνες, στο πρωτάθλημα προέρχεται από το 1-1 με τη Φιορεντίνα, ενώ στην Ευρώπη έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με το δραματικό 1-0 επί της Κοπεγχάγης, με πέναλτι του Κουαλιαρέλα στο 93’.

Την παράσταση έκλεψε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα αυτού ο τεχνικός Τζαμπιέρο Βεντούρα. Η Τορίνο είχε ήδη χάσει τα δύο τελευταία πέναλτι που είχε κερδίσει (με Ιντερ και Βερόνα) και ο Βεντούρα τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν ο Κουαλιαρέλα έχανε το πέναλτι τότε θα πέθαινα στον αγωνιστικό χώρο και μετά θα έδιναν το όνομά μου στο γήπεδο»! Για το αποψινό ματς νεότερη απώλεια για τον Βεντούρα είναι ο έμπειρος στόπερ Μπόβο.

Στη Νάπολι λένε ότι βρήκαν πάλι την αυτοπεποίθησή τους αλλά στο 1,55 ο άσος δεν έχει αξία. Η Τορίνο δέχεται δύσκολα το γκολ, σκοράρει εξίσου με κόπο, προτιμότερο να παίξουμε κάτι με τα γκολ, το N/G στο 1,75.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ: Ζορζίνιο (χαφ, 3/0).
ΤΟΡΙΝΟ: Μπόβο (στόπερ, 3/0), Νοτσερίνο (χαφ, 2/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ (4-2-3-1): Ράφαελ – Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Σουνίγκα – Γκαργκάνο (Ινλέρ), Νταβίδ Λόπεθ (Ινλέρ) – Καγεχόν, Χάμσικ, Ινσίνιε – Ιγουαΐν.
ΤΟΡΙΝΟ (3-5-1-1): Ζιλέ – Μαξίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι – Πέρες, Γκάτσι, Βίβες, Μίνιο Σάντσες, Νταρμιάν – Ελ Καντούρι – Κουαλιαρέλα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΙΝΤΕΡ (21:45)

*** Η Φιορεντίνα παραμένει φαβορί στα επίπεδα του 2,40. Το διπλό της Ιντερ λίγο πιο κάτω από το 3,00.

*** Προϊστορία: 26-32-18. 2-4-5 στα τελευταία 11.

Η Φιορεντίνα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στο πρωτάθλημα, μόλις μία νίκη σε πέντε ματς και με δύο γκολ στο ενεργητικό της, απόρροια ασφαλώς των σημαντικών απουσιών στην επίθεση. Στην Ευρώπη πρακτικά εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση με 2/2 νίκες, στο Μπόρισοφ την Πέμπτη επικράτησε άνετα 3-0 της Ντιναμό Μινσκ με σκόρερ τους Ακουιλάνι (33’), Ιλιτσιτς (61) και Μπερναρντέσκι (67’).

Χωρίς νίκη εντός η Φιορεντίνα και με δύο 0-0 κόντρα σε Τζένοα και Σασσουόλο, ο Μοντέλα ελπίζει πως «αυτή η φορά να είναι σωστή και να κερδίσουμε στο Φράνκι. Δεν αισθανόμαστε κανένα άγχος στην έδρα μας, πιστεύω ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός». Στα της ενδεκάδας, είναι διαθέσιμος έστω για την αποστολή ο ταχύς εξτρέμ Κουαδράδο, με τον Μοντέλα να τονίζει πως δεν έχει προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και θα δοκιμάσει στην τελευταία στιγμή.

Η Ιντερ προέρχεται από το πρώτο ηχηρό χαστούκι της σεζόν, το 1-4 από την Κάλιαρι με όλα τα γκολ μάλιστα να τα δέχεται στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας από το 28’ με δέκα παίκτες. Ενας… μίνι ενθουσιασμός που είχε δημιουργηθεί στις τάξεις των «νερατζούρι» πλέον πήγε περίπατο και τα βήματα θα είναι πιο φειδωλά. Εκανε πάντως το 2/2 στο Γιουρόπα Λιγκ, μέτρια εμφάνιση στο 2-0 επί της Κάραμπαγκ από το Αζερμπαϊτζάν, με σκόρερ τους Ντ’ Αμπρόζιο (18’) και Ικάρντι (85’).

Ομως το κλίμα δεν είναι καλό και στο ματς της Πέμπτης οι οπαδοί της Ιντερ αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και Ματσάρι για την εμφάνισή τους. Ο Βάλτερ Ματσάρι δεν αφήνει κάτι τέτοια να πέσουν κάτω, είπε πως οι αποδοκιμασίες ήταν κατευθυνόμενες και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους: «Κάποιες κριτικές δημοσιογράφων επηρεάζουν τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο, ο καθένας κάνει το καθήκον του»… Για το ματς στη Φιορεντίνα αποθεραπεύθηκαν οι Κόβατσιτς (5/2) και Ντοντό (5/0), έμεινε έξω ο Γκουαρίν.

Η Φιορεντίνα πρέπει να βρει λύση στο πρόβλημα του γκολ, πολλά θα εξαρτηθούν και από τη συμμετοχή ή όχι του Κουαδράδο. Αν δεν παίξει, η Φιορεντίνα θα πάει πάλι σε συμβατικές λύσεις στην επίθεση και η Ιντερ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Στο 3,30 η ισοπαλία, στο 2,95 το διπλό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ρόσι (φορ, 0/0), Γκόμες (φορ, 4/0), Ρίτσαρντς (δεξιός μπακ, 2/0).
ΙΝΤΕΡ: Γκουαρίν (χαφ, 4/1), Ναγκατόμο (μπακ/χαφ, 4/0), Τζόναθαν (μπακ/χαφ, 2/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (4-3-1-2): Νέτο – Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο – Ακουιλάνι, Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο – Μάτι Φερνάντες – Κουαδράδο (Ιλιτσιτς), Μπαμπακάρ.
ΙΝΤΕΡ (3-5-2): Χαντάνοβιτς – Ρανόκια, Βίντιτς, Ζουάν Ζέσους – Ντ’ Αμπρόζιο, Μ’ Βιλά, Μεδέλ, Κόβατσιτς, Ντοντό – Ικάρντι, Οσβάλντο.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ

Σαμπντόρια – Αταλάντα       Χ (3,30)
Γιουβεντους – Ρόμα Under (1,75)

 

Ισπανία Πριμέρα

vathm_primera_510

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ     

*** Εως 1,45 ο άσος, στο 8,00 το διπλό.

*** Προϊστορία: 25-11-8.

Ο Μ’ Μπιά με γκολ στο 90’ την έσωσε από την ήττα στη Ριέκα την Πέμπτη, όπου πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και είδε το 1-0 του 14’ να της γίνεται 1-2 στο 68’ (1-1 στο 54’) και με το 2-2 να αποφεύγει νέα περιδίνηση.

Η πρώτη ήρθε από το βαρύ, αλλά δίκαιο 4-0 εκτός έδρας από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, όπου τα συντηρητικά πλάνα του Ουνάι Εμερι απέτυχαν, ενώ δεν άρεσαν και οι κάπως υποτιμητικές (ή μήπως ρεαλιστικές;) για την ομάδα του δηλώσεις στο φινάλε.

Κι αυτό ενώ μέχρι τότε όλα πήγαιναν πρίμα, με θέση στην κορυφή, αήττητο και τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο 4-1-0. Ούτε λόγος για αποτυχία σήμερα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (χωρίς ήττα εκεί από τις 9 Φλεβάρη), με το Βάσκο τεχνικό να μην αποκηρύσσει το ρόλο του φαβορί της ομάδας του αυτή τη φορά και να προβαίνει σε αλλαγές σε σχέση με την Πέμπτη.

Ουραγός από χθες στη βαθμολογία, έστω λόγω γκολ άβερεϊτζ, η Λα Κορούνια, που πληρώνει τις τρεις συνεχόμενες αποτυχίες. Κι άντε με τη Ρεάλ λογικό να χάσει (αλλά όχι 8-2), με την ανεβασμένη φέτος Θέλτα επίσης (αν και έχασε πέναλτι στο 89’), αλλά πόνταρε σε αναγέννηση κόντρα στην Αλμερία εντός έδρας. Ευκαιρίες έκανε, στόχο δεν βρήκε, έπεσε και το πλήρωσε με γκολ (τυχερό, αφού σε ωραίο σουτ κόντραρε η μπάλα και πήγε άπιαστη) στις καθυστερήσεις για το 0-1.

Μεγάλες από νωρίς οι βαθμολογικές ανάγκες για τους Γαλιθιάνους, με τον Βίκτορ Φερνάντεθ να επαναφέρει τους τρεις στα χαφ, σύστημα, που είχε παρατήσει μετά το ξεκίνημα και να μην κρύβεται λέγοντας πως: «στόχος είναι να είμαστε καλύτεροι από άλλες τρεις ομάδες. Ψάχνουμε ένα καλό αποτέλεσμα με τη Σεβίλλη χωρίς πολλά, πολλά». Καλή είδηση η πρώτη αποστολή του εξτρέμ, πρώην ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ.

Δεν γεννάται λόγος για το ποιος είναι το φαβορί για νίκη, αλλά η Σεβίλλη θα χρειαστεί να ξεπεράσει και τις δύο τελευταίες εμφανίσεις της. Η Λα Κορούνια μοιάζει λόγω της δυναμικότητάς της ιδανικός αντίπαλος, έχει κι απουσίες, αλλά προτιμότερο να το αφήσουμε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ιμπόρα (μέσος, 4/0)*, Γκαμερό (φορ, 0/0).

*Κατόπιν τεχνικής επιλογής.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Κουένκα (εξτρέμ, 6/2), Ποστίγκα (στράικερ, 4/0), Ινσούα (στόπερ, 2/0), Χ. Ντομίνγκεθ (μέσος, 4/1), Σαλομάο (εξτρέμ, 0/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΣΕΒΙΛΛΗ (4-2-3-1): Μπέτο – Κόκε, Παρέχα, Καρίσο, Τρεμουλινάς Μ’ Μπιά, Κριτσόβιακ – Ντεουλοφέου, Ντ. Σουάρεθ, Βιτόλο – Μπάκα.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (4-3-3): Λουξ – Λαουρέ, Λόπο, Σίντνεϊ, Λουιζίνιο – Μπεργκαντίνιος, Μεντούγιανιν, Χ. Ροντρίγκεθ – Χουάνφραν, Τοτσέ, Φαρίνια.

ΘΕΛΤΑ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

*** Ασος του 2,50, ελαφρώς ανέβηκε, στο 2,80 το διπλό, που είχε πτωτικές τάσεις.

*** Προϊστορία: 6-2-0.

Στο εκλεκτό κλαμπ των αήττητων ομάδων της Πριμέρα μαζί με Μπαρτσελόνα και Βαλένθια βρίσκεται η Θέλτα, πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής άκρως ικανοποιητική πορεία, αφού τα πλάνα του Εντουάρδο Μπερίσο βγαίνουν στο χορτάρι, με αποτέλεσμα ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά και ουσία. Μόνο μείον μια αναπόφευκτη αμυντική αφέλεια.

Ακόμη και το εκτός έδρας ματς με την Ελτσε, που ήταν για ισοπαλία το πήρε με 1-0 στο 90’ χάρη στον σούπερ και φέτος Νολίτο. «Η Βιγιαρεάλ είναι αντίπαλος του δικού μας επιπέδου, επειδή ο στόχος είναι η σωτηρία δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα. Μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε», άρχισε να ξεψαρώνει… ο Αργεντινός τεχνικός.

Με έντονο συναισθηματικό χρώμα η Βιγιαρεάλ είχε επικρατήσει 4-0 (8’, 44’, 52’, 82’) του Απόλλωνα Λεμεσού εντός έδρας την Πέμπτη, καθώς στον πάγκο της δεν βρέθηκε ο Μαρθελίνο, λόγω του θανάτου του πατέρα του την ίδια μέρα. Την ευστοχία που είχε κόντρα στην κυπριακή ομάδα δεν την είχε με τη Ρεάλ, καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν απέφυγε τα γκολ στο 32’ και το 40’ για την ήττα 2-0.

Δύο αποτυχίες έχει στο φετινό πρωτάθλημα από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα το «κίτρινο υποβρύχιο», που διατηρεί τα καλά χαρακτηριστικά της περσινής σεζόν. Σημαντικό που ξαναμπήκε για τα καλά σε ρυθμό ο Τζιοβάνι ντος Σάντος, πλήγμα η απώλεια του καλύτερου αμυντικού της, Μουσάκιο, απευθείας στο Βίγκο ταξίδεψε μετά την παρουσία του στην κηδεία του πατέρα του ο Μαρθελίνο.

Καλό ξεκίνημα για τη Θέλτα, που αν συνεχίσει έτσι, δικαίως θα πρέπει να κοιτάζει ψηλά. Η Βιγιαρεάλ είναι ένας καθρέπτης που πρέπει να κοιτάξει, με την έννοια πως παίζει αξιόλογη μπάλα και βγήκε πέρυσι Ευρώπη, αλλά οι τιμές του άσου στο 2,50 είναι αρκετά ενδιαφέρουσες για να τις αγνοήσουμε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΘΕΛΤΑ: Αουγκ. Φερνάντες (ακραίος χαφ, 4/0).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Μουσάκιο (στόπερ, 5/1), Χ. Κόστα (αριστερός μπακ, 2/0), Ρουκάβινα (δεξιός μπακ, 4/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΘΕΛΤΑ (4-3-3): Σέρχιο Αλβαρεθ – Μάγιο (Γιόνι), Καμπράλ, Φοντάς, Πλάνας – Αλεξ Λόπεθ (Π. Ερνάντες), Ραντότζα, Κρον Ντέλι – Ορεγιάνα, Λαριβέι, Νολίτο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (4-4-2): Ασένχο – Μάριο, Γκάμπριελ, Β. Ρουίθ, Μαρίν – Μόι Γκόμεθ, Μπρούνο, Τριγέρος, Τσερίσεφ – Ούτσε, Τζιοβάνι ντος Σάντος.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

*** Επεσε το διπλό στο 2,85 από 2,95, ανέβηκε ο άσος στο 2,55 από 2,40.

*** Προϊστορία: 32-24-10.

Μετά το προβληματικό ξεκίνημα κάπως στρώνει το πράγμα για τη μέτρια Εσπανιόλ, καθώς «τρέχει» αήττητο σερί τριών αγώνων, έστω κι αν η απόδοσή της σε αυτά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο (πλην του 2-2 με τη Μάλαγα, όπου έπαιξε μπάλα και άξιζε τη νίκη). Εν πολλοίς σωστό το 0-0 με την Κόρδοβα εκτός έδρας, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τον Σέρχιο Γκονζάλεθ, που δεν δίστασε να παραδεχτεί πως δεν έπρεπε να ηττηθεί η ομάδα του στην Ανδαλουσία.

Απόψε όμως ο ρόλος των πιο αμυντικογενών σε σχέση με αυτό που είχε υποσχεθεί ο προπονητής τους, πρέπει να αλλάξει, αφού «χρειάζεται να δώσουμε περισσότερα στην έδρα μας, να είμαστε πρωταγωνιστές». Τουλάχιστον ο κομβικός Σέρχιο Γκαρθία (τρία γκολ, μία ασίστ) από αμφίβολος, μπήκε στη λίστα.

Περίεργη υπόθεση φέτος η Σοσιεδάδ, έκλαψε για τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ και μοιάζει αλλοπρόσαλλη στο πρωτάθλημα. Ικανή να κάνει το 0-2 από τη Ρεάλ 4-2, το 0-2 από τη Θέλτα 2-2, να ηττηθεί από Εϊμπαρ και Αλμερία και στο τελευταίο της να αξίζει τη νίκη κόντρα στη Βαλένθια, αλλά να μένει στο 1-1, ελέω έλλειψης αποτελεσματικότητας.

Η χαμηλή συγκομιδή των Βάσκων σε βαθμούς επιτάσσει τρίποντο απόψε όπως είπε ο Γιαγκόμπα Αρασάτε, αφού «υπάρχει κατόπιν διακοπή 15 ημερών και μια νίκη θα έδινε ηρεμία σε όλους». Ξέρει τι λέει, αφού αμφισβητείται, ενώ έκανε ειδική μνεία στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Εσπανιόλ. Καλά νέα πως ο αμφίβολος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Βέλα είναι εντός λίστας.

Αμφότερες με ανάγκη βαθμών, ελαφρύ φαβορί η έδρα, αλλά η Σοσιεδάδ εμφανίζει μεγαλύτερη ποιότητα στα μάτια μας και το 2,80+ στο διπλό έχει αξία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: –

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ελουστόνδο (στόπερ 5/0), Ρούλι (γκολκίπερ, 0/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ(4-4-2): Κασίγια – Χ. Λόπεθ, Κολότο, Αλβαρο, Φουέντες – Λ. Βάθκεθ, Κάνιας, Β. Σάντσεθ, Μοντανιές (Σάλβα Σεβίγια) – Σ. Γκαρθία, Καϊσέδο (Στουάνι).

ΣΟΣΙΕΔΑΔ (4-3-3): Θουμπικαράι – Θαλδούα, Μ. Γκονζάλεθ, Ιν. Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια – Γκρανέρο (Κανάλες), Θουρουτούθα, Μπεργκάρα – Βέλα, Αγιρέτσε, Τσάμπι Πριέτο.

ΡΕΑΛ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

*** Εως 1,25 ο άσος, πάνω 13,40 το διπλό.

*** Προϊστορία: 55-15-13, τελευταίο «Χ» το 1997-98, έκτοτε: 14-0-2.

Συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση απ’ ότι περίμενε στο εκτός έδρας ματς με τη Λουντογκόρετς η Ρεάλ την Τετάρτη, αλλά πήρε τη νίκη 2-1 (25’, 77’ – 6’) και έκανε το «2 στα 2» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (22-5 τέρματα), το ιδανικό αντίδοτο για τις μαζεμένες ήττες στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια της αντίδρασης πρέπει να υπάρξει απόψε, με καλά νέα πως ο αμφίβολος Ρονάλντο (11 γκολ σε 10 ματς με την Μπιλμπάο, 7 εντός έδρας, έχει σκοράρει στα έξι τελευταία της Ρεάλ) μετά τη Βουλγαρία είναι ΟΚ, αλλά με ανησυχητική την αιμορραγία των γκολ από στημένες φάσεις. Ο Κάρλο Αντσελότι πάντως δήλωσε ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από πέρυσι και θα συνεχίσει με 4-3-3.

Από τη χαρά της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στον τεράστιο προβληματισμό για την αγωνιστική κρίση η Μπιλμπάο. Δεν μπορεί να παραπονιέται για την ήττα 2-1  19’, 41’ – 45’) από την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία την Τρίτη για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης. Είχε προηγηθεί άλλη μια υποτονική εμφάνιση στο εντός έδρας 0-0 της βάσκικης μονομαχίας με την Εϊμπαρ.

Είκοσι χρόνια είχε να συγκεντρώσει τόσους λίγους βαθμούς στο ξεκίνημα, πλέον είναι στα τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη. «Δεν θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα, αλλά να πάρουμε τους βαθμούς», δεν δίστασε να παραδεχτεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Νέο τροχοπέδη στην προσπάθεια των Βάσκων η απουσία του γκολτζή Αντούριθ.

Η λογική (και οι αποδόσεις) λέει πως δεν τη γλιτώνει η Μπιλμπάο, εμείς απλώς θα πάρουμε ένα ποντάρισμα στο G/G του 1,80, ελπίζοντας πως οι Βάσκοι θα επιβεβαιώσουν τις αδυναμίες των Μαδριλένων στον αέρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΡΕΑΛ: –

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αντούριθ (στράικερ, 6/2).

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

ΡΕΑΛ (4-3-3): Νάβας – Καρμπαχάλ, Πέπε, Σ. Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Κρόος, Χ. Ροντρίγκες – Μπέιλ, Μπενζεμά, Κρ. Ρονάλντο.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (4-3-3): Ιραϊθόθ – Ντε Μάρκος, Γουρπέγι (Σαν Χοσέ), Λαπόρτ, Βαλενθιάγα – Ιτουράσπε, Μπενιάτ (Γουρπέγι), Μ. Ρίκο – Σουσαέτα, Γκιγιέρμο, Μουνιαΐν.

Γαλλία Λιγκ 1

vathm_ligue1_510

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΤΟΥΛΟΥΖ

*** Ο άσος στο 1,85 – 1,90. Το διπλό στο 4,30.

*** 1-4-2 στα επτά τελευταία.

Από Πέμπτη βράδυ που τέλειωσε στις 12 το παιχνίδι της, ξανά στο γήπεδο Κυριακή μεσημέρι, είναι που είναι πολύ δυσκοίλια επιθετικά η Σεντ Ετιέν, άντε να πάρουμε στα σοβαρά το 1,85 απέναντι σ’ ένα τόσο επικίνδυνο και με εύκολο γκολ αντίπαλο.

Ναι μεν η Σεντ Ετιέν πίσω κρατάει αλλά το πρόβλημα είναι ότι έβαλε μόλις 10 γκολ σε 12 επίσημα. Εχει και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στα πόδια της. Την Πέμπτη έτρεξε πολύ με την Ντνιέπρ, σώθηκε και σε πέναλτι που έπιασε ο Ρυφιέ ενώ μέχρι το τέλος άδειασε από δυνάμεις κυνηγώντας το γκολ. Τελικά τζίφος, έμεινε στο 0-0 και αυτό έφερε και λίγο εκνευρισμό.

Η Τουλούζ βγάζει πολύ θετική αύρα, παίζει ανοιχτά και βγαίνει με ρίσκο μπροστά. Επιπλέον δείχνει και αμυντική βελτίωση αφού ως τώρα ήταν αφελής. Στα τρία τελευταία έφερε 3-3 με την Καέν, πέρασε με 3-0 από τη Ρεν και παραχώρησε 1-1 στην Παρί ενώ άξιζε να κερδίσει. Μεσοβδόμαδα έβαλε άλλα τρία γκολ στο φιλικό 3-0 επί Ισπανικού εδάφους, σε φιλικό στη Λογκρονιές. Δεν είναι σίγουρο ποιος θα ξεκινήσει δίπλα στον Μπεν Γεντέρ που σκοράρει αβέρτα (τρία γκολ στα τρία τελευταία). Ο Σέρβος Πέσιτς κάτι πάει να δείξει στα τελευταία αλλά πλέον επανήρθε ο Δανός Μπρεϊθουγέιτ που μαζί με τον Μπεν Γεντέρ φτιάχνει πολύ δεμένο δίδυμο.

Μόνο προς τα δεξιά έχει νόημα να κοιτάξουμε. Και προς τον Μπεν Γεντέρ (3,60) επίσης.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Κατρίν (μπακ, 5/0), Αμουμά (δεξιός εξτρέμ, 4/0), Ερντινγκ (φορ, 8/3).

ΤΟΥΛΟΥΖ: Σπάχιτς (στόπερ, 3/0), Ματέους (αριστερός μέσος, 2/0), Ντιντό (επιτελικός, 5/0).

Μ.Ο. κόρνερ (Σεντ Ετιέν/Τουλούζ): 6/4 (8/5 εντός/εκτός αντίστοιχα)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (4-2-3-1): Ρυφιέ (8) – Κλερ (4/0), Μπαγιάλ (8/0, 2κ), Περέν (3/0), Ταμπανού (7/0, 1α) – Κλεμάν (6/0), Λεμουάν (8/1) – Κορνιέ (5/0), Πακέ (7/1) ή Σεν Μαξιμέν (2/0, 1α), Γκραντέλ (7/1, 2κ) –Φαν Βόλφσβινκελ (6/1, 1α).

ΤΟΥΛΟΥΖ (3-5-2): Μπουσέ (8) – Βέσκοβατς (6/0), Γκριγκόρε (8/0, 2κ), Μουμπάντζε (7/0, 2κ) – Αγκιλάρ (6/0), Ρεγκατέν (8/2, 3α), Ντουμπιά (4/0), Ακπρό (8/1), Νίνκοφ (6/1) – Μπεν Γεντέρ (8/5), Πέσιτς (7/1, 3 σαν βασικός) ή Μπρεϊθουγέιτ (5/1).

α: ασίστ
κ: κίτρινες (αναφέρονται στους πιο ζωηρούς)



ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΝΑΝΤ

*** Ο άσος στο 2,50 – 2,60. Το διπλό στο 2,90 – 3,00.

*** 6-2-0 στα οκτώ τελευταία.

Η Γκινγκάμπ απέδειξε και στο εύκολο 2-0 με τον ΠΑΟΚ πως δεν είναι τελικά τόσο κακή ομαδούλα και άξιζε να έχει ήδη βάλει 3-4 από κάτω της στη βαθμολογία. Το πρόβλημά της είναι φυσικά το γκολ, έχει πετύχει μόλις 4 σε 8 αγωνιστικές. Καλούνται να δώσουν βοήθεια όσοι μπορούν, με τον ΠΑΟΚ πέτυχε τα δύο πρώτα του ο Μαρβό που είναι μεν παιχταράς αλλά δεν μπορεί να σηκώσει το ρόλο του γκολτζή. Για το ρόλο αυτό υπάρχουν οι άγκολοι Σβαρτζ και Μαντάν.

Πάντως κρατάω το ότι στα τρία τελευταία εντός έδρας κέρδισε εύκολα 2-1 την Μπορντό, έχασε εντελώς άδικα με 1-0 από τη Μετς και κέρδισε την Πέμπτη. Μόνο εικόνα ουραγού δεν δίνει.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την Γκινγκάμπ αντιμετωπίζει και η Ναντ. Δεν έχει γκολτζή. Η επίθεσή της είναι η δεύτερη χειρότερη. Αλλά, παίζει εξαιρετικά, με τη Λυών θα μπορούσε να κερδίσει και 3-1, έμεινε όμως στο 1-1. Γενικότερα εδώ και ένα μήνα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο μετά τη Μαρσέιγ. Θα έχει και αρκετό κόσμο μαζί της σήμερα αφού το παιχνίδι έχει κατά κάποιο τρόπο και λίγο χαρακτήρα ντέρμπι.

Οι δύο χειρότερες επιθέσεις, μοιάζει σαν μονόδρομος το under. Πάντως το ότι είναι χειρότερες επιθέσεις, δεν σημαίνει ότι παίζουν και το χειρότερο ποδόσφαιρο. Από δημιουργία μια χαρά τα πάνε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Σαμασά (γκολκίπερ, 7).

ΝΑΝΤ: Αλαντύρ (δεξιός μπακ, 3/0).

Μ.Ο. κόρνερ (Γκινγκάμπ/Ναντ): 6/4 (6/4 εντός/εκτός αντίστοιχα)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ (4-4-1-1): Λοσλ (1) – Γιάκομπσεν (3/0), Κερμπράτ (7/0), Σορμπόν (8/0), Λεβέκ (3/0) – Σανκαρέ (2/0), Ματίς (7/0), Γιαταμπαρέ (3/0) ή Πιέ (5/0, 1α), Μποβύ (8/1) – Μαρβό (8/0, 1α) – Σβαρτζ (6/0).

ΝΑΝΤ (4-4-2): Ριού (2) – Σισοκό (6/0), Βισκαρόντο (8/0), Τζιλομπότζι (7/0), Βενιό (6/0) – Χάνσεν (8/0), Βερετού (7/2), Μπεντόγια (7/0), ΝΚουντού (4/0) – Γκακπέ (8/1, 2κ) ή Σέχτερ (6/1), Μπαμού (8/1, 1α).

α: ασίστ
κ: κίτρινες (αναφέρονται στους πιο ζωηρούς)



ΛΥΩΝ – ΛΙΛ

*** Ο άσος γκρεμίστηκε από το 2,30 στο 2,00. Το διπλό από το 3,20 ανέβηκε στο 3,80 – 4,00.

Λίγα πράγματα για στοίχημα παρά το ότι σαν ζευγάρι τραβάει το μάτι. Θα είχα περισσότερα να πω αν ο άσος ήταν στο 2,30. Όχι όμως και 2,00, η Λυών ναι μεν βγάζει φρεσκάδα αλλά δεν δίνει και τόση σιγουριά. Φάνηκε στο 1-1 στη Ναντ πόσο εύκολα κάνει το λάθος πίσω. Να σημειώσω για anytime σκόρερ τον ανερχόμενο μεσοεπιθετικό Φεκίρ (3,75) που είναι ίσως ο πιο εύστοχος παίκτης της κατηγορίας. Εχει 9 τελικές προσπάθειες όλες εντός εστίας και τα τρία του γκολ τα έβαλε σε εντός έδρας παιχνίδι. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή του ρόμβου αλλά και δίπλα στον Λακαζέτ. Για πρώτη φορά φέτος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός ο Γκουρκύφ που ξεπέρασε με επιτυχία τον 1.243ο τραυματισμό του.

Η Λιλ είναι σίγουρα πιο κουρασμένη  αφού επιβαρύνθηκε και με το 1-1 στο Βόλφσμπουργκ. Αν ο Ενιεγιάμα δεν έκανε 10 (δέκα) αποκρούσεις θα είχε επιστρέψει στη βάση της με ντόρτι. Επέστρεψε πάντως με απώλειες αφού χτύπησαν τρεις ακόμα παίκτες (Κιάερ, Σουαρέ, Μέντες), «πρώτη φορά ζω τέτοια κατάσταση» έλεγε ο πολύπειρος Μπαλμόν.

Αλλά και πάλι, επειδή μιλάμε για την καλύτερη (και με διαφορά) άμυνα που παρά τις τόσες απουσίες καταφέρνει και παρουσιάζει σήμερα ένα σχήμα που στο χαρτί δείχνει ομοιογενές, επειδή έχει κι αυτόν τον Ενιεγιάμα που είναι μόνος του βράχος και επειδή είναι ομάδα που τη λυγίζεις, τη λυγίζεις, τη λυγίζεις αλλά τελικά δεν σπάει, θα ήθελα τουλάχιστον 0,30 παραπάνω στον άσο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΛΥΩΝ: 

ΛΙΛ: Κιάερ (στόπερ, 7/1), Σουαρέ (αριστερός μπακ, 5/0), Μαβουμπά (μέσος/αρχηγός, 6/0), Ντελαπλάς (μέσος, 7/1), Λόπες (μεσοεπιθετικός, 8/1), Μέντες (εξτρέμ, 6/0), Μαρτέν (επιτελικός, 2/0),

Μ.Ο. κόρνερ (Λυών/Λιλ): 4/5 (5/4 εντός/εκτός αντίστοιχα)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΛΥΩΝ (4-4-2): Λόπες (8) – Ζαλέ (8/0, 1α), Κονέ (7/1) ή Μπίσεβατς (0/0), Υμτιτί (6/1, 1α), Μπεντιμό (3/0) – Γκοναλόν (8/0), Φερί (7/0, 4α,2κ), Τολισό (8/1,1α), Γκουρκύφ (4/0) ή Φεκίρ (5/3) – Φεκίρ (5/3) ή Ν’ Τζι (8/1, 2α), Λακαζέτ (8/4).

ΛΙΛ (4-4-2): Ενιεγιάμα (8) – Μπεριά (4/0), Ρόζεναλ (6/0), Μπάσα (5/0), Σιντιμπέ (3/0) – Γκέιγ (8/0), Κορσιά (7/0), Μπαλμόν (6/0, 1α), Ροντλέν (5/0) – Φράι (4/0) ή Ρου (5/1), Ορίγκι (6/3, 1α).

α: ασίστ
κ: κίτρινες (αναφέρονται στους πιο ζωηρούς)



ΠΑΡΙ Σ.Ζ. – ΜΟΝΑΚΟ

*** Ο άσος από το 1,50 έπεσε στο 1,45. Το διπλό έφτασε στο 7,00.

*** Η Παρί δεν έχει κερδίσει τη Μονακό στα εννιά τελευταία ανεξάρτητα έδρας (0-6-3).

Και οι δύο ελπίζουν πως πλέον μετά από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια τους, η σεζόν ξεκινά πραγματικά τώρα. Η Παρί, λαμβάνοντας υπόψη και  τις απουσίες, ήταν εξαιρετική στο 3-2 με την Μπαρτσελόνα, η δε Μονακό έδειξε ψυχή στο 0-0 στη Ζενίτ.

Η Παρί μετά από παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε πρόβλημα προσαρμογής στο αμέσως επόμενο του πρωταθλήματος, στα 14 τελευταία μετρά 10-3-1. Και σήμερα έχει ένα λόγο παραπάνω να τρέξει γιατί αρχίζει και μένει πίσω στη βαθμολογία.

Με την Μπαρτσελόνα έδειξε πως μπορεί και χωρίς τον Ζλάταν μόνο που υπάρχει ένα μικρό «αλλά». Εκείνο ήταν το μοναδικό παιχνίδι φέτος που η Παρί δεν είχε κατοχή. Σήμερα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να βρει λύσεις (χωρίς τον Σουηδό) και απέναντι σε μπλοκ. Αν παίξει ο Καμπάιγ ας τον έχουμε στο μυαλό για anytime, η Μονακό είναι η αγαπημένη του (τέσσερα γκολ σε βάρος της). Τα προβλήματά της γνωστά, προστέθηκε και ο Μαρκίνιος και στη θέση του θα μπει ο βετεράνος Ζουμανά Καμαρά.

Πολύ σημαντικότερο απ’ όλα μαζί τα προβλήματα της Παρί, η απουσία του Τουλαλάν (τιμωρημένος) στη Μονακό. Δεν υπάρχει άλλος να τρέξει τόσο. Βάλτε και τον τραυματισμό του Μπερμπάτοφ που ναι μεν στα τελευταία δεν σκόραρε αλλά απασχολούσε πάντα τουλάχιστον ένα παίκτη. Η Μονακό έχει να βάλει πάνω από ένα γκολ από πέρυσι. Φέτος σε δέκα επίσημα σκόραρε στα οκτώ (από μια φορά). Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τόσο φτωχό ρεκόρ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.: Τ. Σίλβα (στόπερ, 1/0), Μαρκίνιος (7/1), Λαβέτσι (επιθετικός, 5/0), Ιμπραΐμοβιτς (5/5).

ΜΟΝΑΚΟ: Τουλαλάν (7/0, μέσος), Μπερμπάτοφ (8/2).

Μ.Ο. κόρνερ (Παρί/Μονακό): 3/7(4/6 εντός/εκτός αντίστοιχα)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (4-3-3): Σιρίγκου (7) – Φαν Ντερ Βιλ (5/0, 2α), Ντ. Λουΐζ (6/0), Ζ. Καμαρά (2/1), Μάξουελ (3/0, 1α) – Τ. Μότα (7/0, 2κ), Ματυϊντί (6/0), Βεράτι (7/0, 3α, 4κ) – Παστόρε (8/0, 2α), Λούκας (8/2), Καβάνι (8/3).

ΜΟΝΑΚΟ (4-3-3): Σούμπασιτς (8, 2κ) – Φαμπίνιο (6/0), Ράτζι (7/0), Καρβάλιο (7/0), Κυρζαβά (7/0, 2α) – Μπακαγιόκο (1/0), Μουτίνιο (8/0), Κοντογκμπιά (6/0, 1α) – Ντιράρ (6/1, 2κ), Οκάμπος (7/1) ή Καρασκό (8/0, 1α), Μαρσιάλ (6/0, μία σαν βασικός) ή Οκάμπος (7/1).

 

Γερμανία Μπουντεσλίγκα

vathm_bunde_510

 

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ
*** Ασος του 1,75, στο 4,65 το διπλό.
Παρά την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Λιλ η Βόλφσμπουργκ έμεινε στο 1-1 εντός έδρας και είναι πλέον αουτσάιντερ για πρόκριση στους «32», με ένα βαθμό σε δύο ματς. Ηταν κυρίαρχος με αρκετές ευκαιρίες, λίγο έλειψε όμως να ηττηθεί κιόλας, τουλάχιστον ο Ντε Μπράιν «απάντησε» στο 82’ στο πέναλτι – γκολ του 77’.
Το περασμένο Σάββατο είχε πετύχει τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη σερί εντός έδρας με το δίκαιο 2-1 επί της Βέρντερ. «Πρέπει να δείξουμε από την αρχή στην Αουγκσμπουργκ ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι εδώ και να δώσουμε τέλος στο “μαύρο” σερί», δήλωσε ο Ντίτερ Χέκινγκ, καθώς σε τρία εντός έδρας παιχνίδια η Βόλφσμπουργκ έχει μία ήττα και δύο ισοπαλίες με φιλοξενούμενη την Αουγκσμπουργκ!
Η τελευταία χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι απέναντι στη Χέρτα για να δώσει συνέχεια στην ανάκαμψη της, με την τρίτη νίκη (1-0) στα τέσσερα τελευταία ματς. Κάκιστο το ματς, δεν είχε ούτε μία κλασική ευκαιρία, με την Αουγκσμπουργκ να προσπαθεί ανεπιτυχώς στο πρώτο ημίχρονο για τέτοιες και τη Χέρτα στο δεύτερο.
Δεν είναι για 1,75 ο άσος, ένα παιχνίδι έχει χάσει η Αουγκσμπουργκ από τα τελευταία τέσσερα και αυτό με 1-0 από τη Λεβερκούζεν. Πέντε στα έξι G/G η Βόλφσμπουργκ, αλλά οι μπουκ έχουν προσαρμοστεί αναλόγως (1,65).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: –
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μέλντερς (επιθετικός, 4/0).
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (4-3-2-1): Μπενάλιο – Γιουνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες – Λουίς Γκουστάβο, Ζιλαβοζί – Πέρισιτς, Χαντ, Ντε Μπράιν – Ολιτς.
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (4-1-4-1): Χιτς – Φερχάεχ, Κάλζεν-Μπράκερ, Κλάβαν, Μπάμπα – Μπάιερ, Κορ – Μπομπαντίγια, Αλτιντοπ, Βέρνερ – Τζούρτζιτς.
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΜΑΪΝΤΣ
*** Στο 1,80+ ο άσος, στο 4,35 το διπλό.
Ισοπαλία με 1-1 έφερε η Γκλάντμπαχ και στο δεύτερο αγώνα της για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αποτυγχάνοντας να αξιοποιήσει την υπεροχή της στη Ζυρίχη (43%-57% η κατοχή, 9-26 οι τελικές). Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Μπορούσια έπαιξε μονότερμα την αντίπαλό της, παρά τις απουσίες.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το 2-1 στο Πάντερμπορν και εντός έδρας από το επίσης δίκαιο 1-0 επί του Αμβούργου. Αήττητη σε 10 ματς για όλες τις διοργανώσεις (5-5-0), επιστρέφουν οι πολύτιμοι Ράφαελ (πλέι-μέικερ, 6/2), Κράμερ (αμυντικός χαφ, 6/1) και ο δεξιός μπακ-χαφ Τζόνσον (5/0), που έλειψαν από την αναμέτρηση της Πέμπτης.
Αήττητη είναι και η Μάιντς μετά την ήττα – αποκλεισμό στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Εχει 2-4-0 στο πρωτάθλημα, μένοντας στο 0-0 εντός έδρας πριν από μία εννιά μέρες κόντρα στη Χοφενχάιμ.
Ηθελε αλλά δεν μπορούσε, παρά το μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας (60%) έκανε μόνο δύο ευκαιρίες, ένα «κλικ» πιο απειλητική ήταν η φιλοξενούμενη. Φάνηκε πολύ η απουσία του πρώτου σκόρερ και κορυφαίου παίκτη Οκαζάκι (5/5), που επιστρέφει για το σημερινό ματς. Τέσσερις είναι οι μακροχρόνια απόντες.
Η Γκλάντμπαχ είναι ισχυρή εντός έδρας, ατυχώς στραβοπάτησε στην πρεμιέρα με τη Στουτγάρδη για να ακολουθήσουν δύο σερί νίκες. Ισως θα μπορούσε να είναι και πιο ψηλά ο άσος, αλλά θεωρώ αρκετά καλές τις πιθανότητες να διευρύνει η Γκλάντμπαχ την πελατειακή σχέση που έχει εσχάτως κόντρα στη Μάιντς (5-1-0 τα έξι τελευταία ανεξαρτήτως έδρας).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: –
ΜΑΪΝΤΣ: Νοβέσκι (στόπερ, 1/0), Κο (μέσος, 3/1), Παρκ (αριστερός μπακ, 1/0).
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (4-4-1-1): Ζόμερ – Κορμπ, Στραντσλ, Γιάντσκε, Αλβαρο Ντομίνγκες – Κράμερ, Τσάκα, Χαν, Τραορέ – Ράφαελ – Κρούζε.
ΜΑΪΝΤΣ (4-3-2-1): Κάριους – Μπροζίνσκι, Μπελ, Μπούνγκερτ, Ζούνιορ Ντίας – Γκάις, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μόρις – Τζούρισιτς, Χόφμαν – Οκαζάκι.

πηγη: matchmoney.com.gr

Πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παναγάκη-Χαντζή  Βασιλική Σπάρτη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 114 (μεταξύ Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς) τηλέφωνο: 2731025222 ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ