Εισήγηση για αποβολή του Ηροδότου!

0
108

Την αποβολή του Ηροδότου από το πρωτάθλημα και το κύπελλο ερασιτεχνών αναμένεται να εισηγηθεί το ΔΣ της ΕΠΟ στην έκτακτη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη (14/10), όπως αναφέρει το soccerplus.

Έτοιμη να τιμωρήσει με τον πιο σκληρό τρόπο τον Ηρόδοτο για τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν και το μοιραίο, τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, εμφανίζεται η ΕΠΟ. 

Το διοικητικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την αποβολή του από τις διοργανώσεις που μετέχει, βασιζόμενη στο άρθρο 26 του πειθαρχικού κώδικα («σε περιπτώσεις ιδιαίτερης σοβαρής παράβασης του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ επιβάλλεται από το ΔΣ αποκλεισμός από διοργάνωση ή ανάληψη ανατεθείσης διοργάνωσης»). 

Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για τα τραγικά γεγονότα και τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος δύο εβδομάδες αργότερα υπέκυψε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401 στην Αθήνα.

 

Σχόλιο isports.gr: Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας πάει να γίνει ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και να εφαρμοστεί ο κανονισμός (άρθρο 26) όχι μόνο στον Ηρόδοτο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.  Ακόμη και σε μικρότερης έκτασης επεισόδια, και όταν δεν έχουμε νεκρούς η τραυματίες επιβάλλεται η αυστηρότερη τιμωρία.  ‘Οταν οι ποινές είναι πολύ μικρές και δεν τιμωρούν πραγματικά τις ομάδες, τότε το μόνο που κάνει η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι τοπικές ενώσεις ποδοσφαίρου είναι να “οπλίζουν” το χέρι των φιλάθλων για νέες ταραχές και επεισόδια στην επόμενη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί.