Αρχίζει να… έρχεται

Το δρόμο της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα παίρνει από σήμερα η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον Παναιγιάλειο στην πρεμιέρα της Football League (18:00). Το πλάνο του Δέλλα και η σούπερ παράδοση. 

Κάθε μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα μικρό βήμα. Αυτό της ΑΕΚ προς τη Σούπερ Λίγκα, όπου δικαιωματικά ανήκει, ξεκινά σήμερα (18:00, ΟΤΕ Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) από το Αίγιο, όπου κόντρα στον τοπικό Παναιγιάλειο θέλει να δείξει με το καλησπέρα» τις διαθέσεις της. Η «Ένωση» αρχίζει το πρωτάθλημα της Football League με στόχο να στείλει σαφές μήνυμα πως θα είναι περαστική ΚΑΙ από αυτή την κατηγορία. 

Ο Τραϊανός Δέλλας θα παρατάξει την ομάδα του δίχως εκπλήξεις και με μοναδική σημαντική απουσία αυτή του Πέτρου Μάνταλου, που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική. Ο «Κολοσσός» προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Πεταυράκη και Μπακάκη στο αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στόπερ θα είναι οι Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος. Ανάκογλου και Κορδέρο θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τους Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και Ντούνη να κινούνται μπροστά τους αλλάζοντας συχνά θέσεις, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αραβίδης. 

Την αποστολή της ΑΕΚ συμπληρώνουν οι Βούρας, Γεωργέας, Γροντής, Σαρρής, Τζανετόπουλος, Ρόβας, Φαγέ, Ζόριτς και Ντ’ Ακόλ. Πέραν του Μάνταλου εκτός είναι και οι Μπρέτσεβιτς και Σοϊλέδης. 

Στο πλευρό ης η «Ένωση» θα έχει περισσότερους από 1.000, ίσως και 2.000 φίλους της. Τα 900 εισιτήρια που είχαν εξασφαλιστεί εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού, ενώ και άλλοι φίλοι της ομάδας έχουν προμηθευτεί εισιτήρια σε άλλες θέσεις. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο (4.500 η χωρητικότητά του), αφού η παρουσία της ΑΕΚ στο Αίγιο αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλάθλους, μιας και θα παίξει εκεί για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια. 

Το 1976 είχε επικρατήσει 4-0 του Πανσερραϊκού ως γηπεδούχος σε ένα ματς που είχε δώσει εκεί λόγω τιμωρίας. Συνολικά σε 13 ματς (δώδεκα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και ένα για το Κύπελλο) με τον Παναιγιάλειο, η ΑΕΚ μετρά 11 νίκες και 2 ισοπαλίες με τέρματα 38-9. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γρατσάνης από τα Τρίκαλα.  πηγη: sport-fm.gr