Η συνέντευξη τύπου του Πάμισου Μεσσήνης. Άνοδος, νέα γραφεία, εφορία, συνεργασία με Μαύρη Θύελλα.

0
166

Ο γενικός διευθυντής του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, Ηρακλής Τσίκινης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο «Hotel Κλεοπάτρα» (λεωφόρος Εθνάρχου Μακαρίου – Μεσσήνη), όπου μίλησε για τα σχέδια της νέας διοίκησης του Δημήτρη Αντωνόπουλου, που όταν υλοποιηθούν, θα ανεβάσουν επίπεδο τον ιστορικό σύλλογο της Μεσσήνης.
Ο κ. Τσίκινης στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα οργάνωσης (γνωστοποίησε ότι ο Σύλλογος απέκτησε γραφεία, όπου θα λειτουργήσει μπουτίκ και θα φιλοξενηθεί ο Σύνδεσμος Φιλάθλων), τόνισε ότι θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην Ακαδημία, θα υπάρξει συνεργασία με την Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης, τον Ολυμπιακό Ανάληψης και άλλες ομάδες του Δήμου Μεσσήνης, ανέφερε ότι θα λειτουργήσει μόνιμο περίπτερο στην κεντρική πλατεία, ενώ θα αξιοποιηθούν οι παλαίμαχοι (θα λειτουργήσει τμήμα ανίχνευσης ταλέντων).
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, επισήμανε ότι ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α΄ Τοπική και μέσω των μπαράζ η άνοδος στη Γ΄ Εθνική. Σημαντική δε ήταν η εξέλιξη που ανέφερε σχετικά με το θέμα του προστίμου, που ταλανίζει για πολλά έτη τον Πάμισο Μεσσήνης.
Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του γενικού διευθυντή του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, Ηρακλή Τσίκινης:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για να παραβρεθούν στη συνέντευξη Τύπου, όπου θα μιλήσουμε για όλα τα θέματα που αφορούν στον ιστορικό Πάμισο Μεσσήνης. Επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους παλαίμαχους που είναι κοντά μας.
Θα ξεκινήσω με το διοικητικό κομμάτι και το βάρος που ρίχνουμε στην οργάνωση του Συλλόγου. Το νέο Δ.Σ. του Παμίσου και ο πρόεδρος Δημήτρης Αντωνόπουλος έχουν ως βασικό μέλημα την οργάνωση του Συλλόγου. Μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται η συμπεριφορά προς τον κόσμο, οι σχέσεις με τους φορείς, τις υπόλοιπες ομάδες κ.ά.

Νέα γραφεία – ηλεκτρονικό site
Ο ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης απέκτησε νέα γραφεία στην κεντρική πλατεία της πόλης. Είναι μία κίνηση που δείχνει την αλλαγή κλίματος. Τα γραφεία μας είναι σύγχρονα, άνετα και εύκολα προσβάσιμα. Βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, θέλοντας να φέρουμε την ομάδα πιο κοντά στον κόσμο. Η ιστορία της πόλης είναι συναφής με τον Πάμισο. Τα γραφεία θα στελεχωθούν με δύο άτομα που επελέγησαν από μία διαδικασία (με αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων κ.λπ.). Θα υπάρχει, λοιπόν, γραμματειακή υποστήριξη και θα λειτουργήσει εμπορικό τμήμα, προκειμένου να αρχίσουν να έρχονται έσοδα στο Σύλλογο (με την εκμετάλλευση του σήματος, την πώληση ρουχισμού, καθώς και από χορηγίες ή διαφημίσεις).
Ένα σημαντικό θέμα είναι η δημιουργία μοντέρνου ηλεκτρονικού site, μέσω του οποίου θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την ομάδα, όπου καταχωρήσουμε το σήμα μας.
Ως νέα διοίκηση θα δώσουμε μεγάλη έμφαση και στην Ακαδημία του Συλλόγου, στην οποία υπάρχουν 110 παιδιά, τα οποία προπονούνται στα τμήματα παίδων, προπαίδων, τζούνιορ, προτζούνιορ.

Συνεργασία με άλλες ομάδες
Παράλληλα, θα στηρίξουμε την Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης. Έχουμε συνεχή επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας. Ανοίγουμε δε δίαυλο επικοινωνίας με τις άλλες ομάδες του Δήμου Μεσσήνης, όπως τον Ολυμπιακό Ανάληψης και θέλουμε συνεργασία μαζί τους.
Έχουμε σκοπό να φτιάξουμε τμήμα ανίχνευσης ταλέντων. Ένα γκρουπ από παλαίμαχους του Παμίσου Μεσσήνης, το οποίο θα έχει συνεργασία με το τεχνικό τιμ, θα παρακολουθεί αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και στο τέλος της σεζόν θα κάνει τις εισηγήσεις του, ώστε τα ταλέντα που επελέγησαν να συμμετάσχουν σ’ ένα Came.
Ο Πάμισος Μεσσήνης θ’ αρχίσει ν’ ανοίγει τα φτερά του στην πόλη της Μεσσήνης, υλοποιώντας διάφορες δράσεις που έχουν να κάνουν με τον εθελοντισμό. Στις σκέψεις του προέδρου Δημήτρη Αντωνόπουλου και του Δ.Σ., είναι η καθιέρωση εθελοντικής αιμοδοσίας για τη δημιουργία Τράπεζας αίματος. Ακόμη θα συνεργαστούμε με άλλους Συλλόγους για να βοηθήσουμε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.

Χώρος για μπουτίκ
Στα νέα γραφεία μας, θα υπάρχει χώρος, όπου θα λειτουργεί ως μπουτίκ και θα διατίθενται κασκόλ, μπρελόκ και άλλα είδη της ομάδας. Άμεση προτεραιότητα της διοίκησης είναι μια πιο στενή συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης. Υπάρχει δέσμευση για την κατασκευή σκεπάστρου στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και την τοποθέτηση καθισμάτων στην εξέδρα. Παράλληλα πρέπει να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου Μεσσήνης. Πρέπει να είναι «κόσμημα». Ο Δήμος Μεσσήνης είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Ο Πάμισος θέλει καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις και ένα σημαντικό κομμάτι είναι η τοποθέτηση προβολέων στο Στάδιο Μεσσήνης, ώστε να γίνονται βραδινοί αγώνες. Η ομάδα θ’ ανέβει επίπεδο.

Αύξηση μελών – συνεργασία με Δήμο Μεσσήνης
Μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η αύξηση των μελών. Ένας φίλαθλος παίρνοντας κάρτα μέλους που κοστίζει 5 ευρώ θα έχει και κάποιο κίνητρο (για παράδειγμα θα παίρνει εκπτωτικό κουπόνι από κατάστημα της πόλης με τα οποία θα έχει συμφωνία ο Πάμισος. Θα υπάρξει σχετική συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης. Σχεδιάζουμε δε διάφορα events. Ο κόσμος της Μεσσήνης είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας. Ο Πάμισος είναι κοινωνικό κομμάτι της πόλης. Είμαστε στον ιστό της Μεσσήνης. Θα γίνουν συνεστιάσεις όπως και εκδηλώσεις την περίοδο του καρναβαλιού που είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη μας.
Απευθύνω ένα μεγάλο κάλεσμα στους παλαίμαχους του Παμίσου που τόσα πολλά έχουν προσφέρει στην ομάδα. Θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια. Όλοι θα βοηθήσουμε και η ομάδα θα βρεθεί εκεί που ονειρευόμαστε. Θα φτιάξουμε ένα μόνιμο περίπτερο στην πλατεία, όπου θα πωλούνται εισιτήρια για τους αγώνες της ομάδας, ενώ θα δίνονται πληροφορίες για τον Πάμισο.

Επανίδρυση Συνδέσμου Φιλάθλων
Ακόμα θα επανιδρύσουμε το Σύνδεσμο Φιλάθλων (ήδη φτιάχνεται το καταστατικό) και στα γραφεία θα δημιουργηθεί χώρος για το Σύνδεσμο. Ο φίλαθλοι είναι ένας μεγάλος πυρήνας βοήθειας προς την ομάδα. Θα υπάρχει άριστη συνεργασία και δεν θέλουμε επεισόδια. Μαζί θα πανηγυρίσουμε τις νίκες, μαζί θα λυπούμαστε για τις ήττες. Προγραμματίζουμε αλλαγή του καταστατικού του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, ώστε να προσαρμοστεί ο Σύλλογος στη νέα αθλητικό δομή.
Ένας βραχνάς πολλών ετών που βασάνιζε τον Πάμισο Μεσσήνης θα εκλείψει. Το κράτος αποφάσισε να ισχύσει μια γενναία ρύθμιση σε περιπτώσεις χρεών συλλόγων και εμείς θα μπούμε σ’ αυτή τη ρύθμιση. Ο πρόεδρος Δημήτρης Αντωνόπουλος θ’ αναλάβει το πρόστιμο (δεν θα υπάρχουν στο ποσό οι προσαυξήσεις). Έτσι με καθαρά ΑΦΜ ο Σύλλογος θα προχωρήσει δυναμικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό νέο. Η ομάδα μας μπαίνοντας σε διαδικασία κάθαρσης δεν θα χρωστά σε κανέναν.

Αγωνιστικό κομμάτι
Στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Στις πρώτες 3 αγωνιστικές έχουμε ισάριθμες νίκες και βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας υπάρχει πολύ καλό τεχνικό τιμ και έχουμε άριστη συνεργασία. Διαθέτουμε αξιόλογο ρόστερ και αν μας ζητήσει η τεχνική ηγεσία κάποια προσθήκη τον Ιανουάριο θα την κάνουμε. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετές ιστορικές ομάδες. Εμείς προχωράμε με χαμηλούς τόνους.

Αδελφοποίηση με την Καλαμάτα
Θα κάνουμε μια προσπάθεια να έρθουμε πιο κοντά με την Καλαμάτα, την πρώτη ομάδα του Νομού μας. Θα κάνουμε μια πρόταση συνεργασίας με την ιστορική ομάδα της Καλαμάτας. Το 2015 και προς το τέλος της σεζόν θα διοργανώσουμε μία ημερίδα για το ποδόσφαιρο (Respect), η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης και θα μιλήσουν σ’ αυτή άνθρωποι από όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου.

Στόχοι το πρωτάθλημα και η άνοδος
Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α΄ Τοπική κατηγορία και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε στα μπαράζ την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ο πρόεδρος του Παμίσου Μεσσήνης Δημήτρης Αντωνόπουλος θα επενδύσει τα χρήματά του με σωστό τρόπο. Η οικονομική του στήριξη είναι μεγάλη και με τις ιδέες του θα οργανωθεί σωστά ο Σύλλογος».
Ο κ. Τσίκινης απαντώντας σ’ ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοπ0οίησης των σχεδίων της νέας διοίκησης του Παμίσου ανέφερε: «Το πλάνο μας είναι 5ετές. Θέλουμε άμεσα να καταφέρουμε να οργανώσουμε το Σύλλογο. Αγωνιστικά ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος στη Γ΄ Εθνική. Αφού ανεβούμε το πρώτο σκαλί στη συνέχεια βλέπουμε. Ο φίλαθλος κόσμος είναι ο μεγάλος χορηγός της. Δεν θέλουμε να πάμε σε υψηλό μπάτζετ».
Σ’ ερώτησή μας σχετικά με τα παλιά γραφεία, που έκανε ο παλιός παράγοντας του Παμίσου Γιώργος Γεωργούλιας, ο κ. Τσίκινης απάντησε: «Τα υπάρχοντα γραφεία θα παραμείνουν στην ομάδα και εκεί θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Πάμισος Μεσσήνης».

Αλέκος Βλαχάκης
Ο α΄ αντιπρόεδρος του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, Αλέκος Βλαχάκης, ανέφερε: «Η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει ο Πάμισος να βρεθεί ψηλά, είναι αυτή (είμαι κοντά στον Πάμισο είτε ως παλαίμαχος, είτε ως φίλαθλος πολλά χρόνια). Ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Αντωνόπουλος θέλει να βοηθήσει την ομάδα και έχει πολύ καλές ιδέες. Αν δεν ήταν ο φίλος μου ο Ηρακλής Τσίκινης, ο κ. Αντωνόπουλος δε θα ερχόταν στον Πάμισο και δε θα είχαμε τις πολύ ευχάριστες εξελίξεις.
Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε η ιστορική ομάδα να προχωρήσει».

Παναγιώτης Γιαννίτσας
Ο ταμίας του Πaμίσου Μεσσήνης, Παναγιώτης Γιαννίτσας, επισήμανε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Δημήτρη Αντωνόπουλο και όλο το Δ.Σ. που μου ανέθεσαν το κομμάτι της διαχείρισης. Ανέλαβα ταμίας του Συλλόγου, που είναι ένας δύσκολο ρόλος. Με υπευθυνότητα πιστεύω ότι θα φέρω εις πέρας την αποστολή μου.
Ήδη ο Σύλλογος πραγματοποιεί λαχειοφόρο αγορά και έχουν τυπωθεί 2.000 κλήροι (έχουν διατεθεί 18-20 μπλοκ).
Όσον αφορά στις κάρτες διαρκείας, έχουν κυκλοφορήσει 400 κομμάτια (έχουν διατεθεί 290) που κοστίζουν 40 ευρώ. Ο σύλλογος πλήρωνε 23 άτομα.
Δε θέλω να πιέζουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Ο Πάμισος αλλάζει. Ήμουν στην Ακαδημία Παμίσου, αλλά ο κ. Αντωνόπουλος μου ζήτησε να συμμετάσχω στο Δ.Σ. του Παμίσου Μεσσήνης για να βοηθήσω. Τον ευχαριστώ όπως και το Δ.Σ. για την τιμή που μου έκαναν».
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, ο εκ των τεχνικών Νίκος Γεωργακλής, παλιοί παράγοντες και παλαίμαχοι.

Πηγή: tharrosnews.gr