Μαγικό ξεκίνημα στην Α’ κατηγορία Λακωνίας, η παραγωγικότερη 1η αγωνιστική φέτος!

0
101

Με την 1η αγωνιστική να διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου ξεκίνησε η Α’ κατηγορία Λακωνίας. Οι 12 ομάδες που αγωνίστηκαν πέτυχαν 22 γκολ σε 6 αγώνες, ρεπό είχε ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης.  Το πρωτάθλημα της Λακωνίας ήταν το πιο παραγωγικό την 1η αγωνιστική συγκρινόμενο με τα πρωταθλήματα των γειτονικών Νομών την αντίστοιχη αγωνιστική. Συγκεκριμένα στη Λακωνία μπήκαν 3.67 γκολ ανά αγώνα, στην Μεσσηνία 2.87 ανά αγώνα με 23 γκολ σε 8 αγώνες, στην Αργολίδα 3.12 γκολ ανά αγώνα σε 25 σε 8 αγώνες, στην Αρκαδία 2.83 γκολ ανά αγώνα σε 17 σε 6 αγώνες.  Χωρίς μάλιστα μια ομάδα να πετύχει μεγάλο σκορ νίκης αλλά με OΛΕΣ τις ομάδες να σκοράρουν αυτή την πρώτη αγωνιστική, πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο.  Φυσικά το 4 – 4 μεταξύ του Α.Ο. Λογγάστρας και του Ολυμπιακού Γυθείου είναι το σκορ της αγωνιστικής και μοναδικό σε όλα τα πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας πόσο μάλλον όταν η μια ομάδα είναι διεκδικητής του τίτλου.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο σημείο είναι το ότι οι δύο διεκδικητές του τίτλου δεν νίκησαν και ισοφάρισαν μάλιστα αφού βρέθηκαν να χάνουν.  Η μαγεία του ποδοσφαίρου είναι όταν ο θεωρητικά αδύναμος παίρνει αποτέλεσμα από τον θεωρητικά δυνατό. Η Α.Ε. Σπάρτη έχανε εντός έδρας 0 – 1 από την Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου και ο Ολυμπιακός Γυθείου έχανε 4 – 2 εκτός έδρας από τον Α.Ο. Λογγάστρας.   Δύο αποτελέσματα που δείχνουν το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα οι περισσότερες ομάδες είναι βελτιωμένες και συνεπώς έχουν την δυναμική να αποτελούν απειλές για να γκελάρουν η Α.Ε. Σπάρτη και ο Ολυμπιακός Γυθείου.  Μερικές ομάδες μάλιστα όπως ο Α.Ο. Λογγάστρας έχουν θεαματική βελτίωση.  Παρότι είναι μόλις ο δεύτερος επίσημος αγώνας φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα θυμίζει σε πολλά πράγματα την περυσινή που έσωσε την κατηγορία τις τελευταίες αγωνιστικές.  ‘Εχοντας και για μεγάλο όπλο της την έδρα της την οποία είχε στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η Α.Ε. Σπάρτη είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 25 νίκες και 1 ήττα σε 26 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός Γυθείου ήταν δεύτερος με 3 βαθμούς λιγότερους έχοντας 24 νίκες και 2 ήττες.  Ήδη από την πρώτη αγωνιστική έχουν μία ισοπαλία και οι δυο.  Είναι σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί η συγκομιδή των περυσινών πόντων από τον πρώτο της φετινής βαθμολογίας.

Πέραν των δύο πρώτων υπάρχουν πολλές ομάδες που θα κοντραριστούν για τις θέσεις  3 έως 8 με την οποιαδήποτε πρόβλεψη να είναι παρακινδυνευμένη αφού πολλές διαθέτουν το υλικό και τη δυναμική να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις στο πρωτάθλημα. Για το τέλος της βαθμολογίας είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε με μία ομάδα να υποβιβάζεται φέτος πεποίθησή μας είναι ότι θα αργήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τα πάντα να κρίνονται τις τελευταίες αγωνιστικές.

Με αυξημένο ενδιαφέρον και πολλά ερωτήματα αναμένουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής.

agon_1_a-1210

Τσαρούχας Ανδρέας