Ούτε σε πενθήμερη!

0
122

Απίστευτα περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμονής της Εθνικής Νέων στην Ελβετία, με αρνητικούς πρωταγωνιστές του νεαρούς και συνάμα… επαγγελματίες διεθνείς! 

Το ταξίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη Ζυρίχη για κάποιους παίκτες έμοιαζε περισσότερο με ταξίδι σχολείου παρά για παιχνίδι, στο οποίο φορούσαν τη φανέλα με το εθνόσημο. 

Την επομένη της βαριάς ήττας ήρθαν στο προσκήνιο επεισοδιακές συμπεριφορές από παίκτες που προκλήθηκαν μέχρι και υλικές ζημιές (!), σε τζάμια, τουαλέτες κ.α. 

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό κάποιοι από τους διεθνείς να τιμωρηθούν με βαριές τιμωρίες από την ΕΠΟ, εκτός από τον Βασίλη Τζαλακώστα και το επιτελείο του που ήδη αποτελούν παρελθόν και στη θέση του πάει ο Κώστας Τσάνας. 

Όπως γράφει και η SportDay, ένα από τα περιστατικά που συνέβησαν (συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη) είχε πρωταγωνιστές τους Δώνη (Γιουβέντους), Πόζογλου (ΠΑΟΚ) που έπαιζαν μπάλα και έσπασαν ένα έπιπλο την ώρα που μιλούσε ο Τζαλακώστας. 

Οι δύο παίκτες αποκλείστηκαν από την αποστολή του φιλικού της Παρασκευής που προηγήθηκε του κυριακάτικου με την Ελβετία και δεν τους επετράπη καν να δουν το ματς ως θεατές (έμειναν στο ξενοδοχείο). 

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που κατηγορείται πως έκανε παράπτωμα είναι ο Ρούσσος, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Επίσης, κάποιοι άλλοι φαίνεται πως είχαν… ντέρτια και είπαν καπνίσουν κανένα τσιγαράκι για να τους φύγει ο καημός που εκπροσωπούσαν την «γαλανόλευκη», έστω και σε φιλική αναμέτρηση. 

Το θέμα είναι ότι δεν λείπει το ταλέντο στους νεαρούς Έλληνες διεθνείς, αλλά το μυαλό και από ό,τι φαίνεται η Ομοσπονδία πρέπει να τους κάνει μαθήματα ηθικής για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται όταν εκπροσωπούν στο εξωτερικό ένα ολόκληρο έθνος. 

Σταύρος Καλογεράκης

πηγή: sport-fm.gr

 

Σχόλιο isports.gr: Υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή που δυσφημίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αποκλειστικά η ΕΠΟ. Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Νέων ότι έχασε 10 – 0 από την αντίστοιχη της Ελβετίας. Ντροπή όχι μόνο για την ήττα αλλά και για όσα διαρρέουν από την κάκιστη εικόνα της αποστολής πριν και μετά τους αγώνες.   Όπως η ΕΠΟ καρπώνεται τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων έτσι και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση διάλυσης που επικρατούσε στην Εθνική Νέων και να προλάβει τα όποια άλλα κάκιστα φαινόμενα πριν γίνουν.  Αυτός είναι ο ρόλος της.