Απάντηση … κατά την ΕΠΟ για την κριτική στο Σαρρή

0
85

 


Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Ανδρών και τα σχόλια που ακολούθησαν, από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ επισημαίνονται τα εξής: 

1) Η ομάδα πράγματι ήταν κακή στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Και δε μπόρεσε (μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την καλή της παρουσία στο Ελσίνκι) να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν ΑΜΕΣΑ και οι παίκτες και ο προπονητής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα. 

2) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχθηκε κριτική για την εικόνα της ομάδας. Ο Γιώργος Σαρρής προφανώς και κάνει λάθη, όπως κάνουν όλοι όσοι δουλεύουν ανά την υφήλιο. Ας δούμε όμως τι έπραξε στ’ αλήθεια όσον αφορά την Εθνική Ανδρών: α)Όταν ο προηγούμενος προπονητής αρνήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ομοσπονδία έκλεισε έναν απ τις καλύτερους προπονητές στον κόσμο ΑΚΡΙΒΩΣ με το ίδιο τίμημα συμβολαίου. Μάλιστα συνολικά το κόστος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας είναι μικρότερο του προηγούμενου κατά 170.000 ευρώ. β)Έκανε στον Γιώργο Καραγκούνη πρόταση για την ανάληψη πόστου στην ομάδα ΠΡΙΝ ΚΑΝ την επιστροφή της αποστολής από τη Βραζιλία. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής έκανε αποδεκτή την πρόταση και εργάζεται πλέον μαζί με τον προπονητή και τους παίκτες. γ)Ο κ. Σαρρής συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, τους προσέφερε τη στήριξη της Ομοσπονδίας και συμφώνησε μαζί τους για όλα τα οικονομικά θέματα. Παράλληλα “όπλισε” τον προπονητή με τη δυνατότητα να έχει δίπλα του όλους τους συνεργάτες της απολύτου επιλογής του. Αυτά είναι τα… εγκλήματα του προέδρου, για τον οποίο μόνον ότι ευθύνεται για το Μεσανατολικό και το Κυπριακό δεν ακούσαμε ακόμη… Γιατί μπορεί να το ακούσουμε κι αυτό…. 

3) Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν κρύφτηκε ποτέ. Πριν από την πρεμιέρα των αγώνων αποκάλεσε καταστροφική την πιθανότητα μη πρόκρισης της Εθνικής. Στη συνέχεια ακολούθησε το δύσκολο δρόμο: Προσπαθεί δηλαδή ν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι τώρα η ομάδα και παράλληλα να την οδηγήσει στην πρόκριση. Τ’ αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον βοηθούν. Την ευθύνη όμως για τα λάθη του δε τη διώχνει μακριά του. Την αναλαμβάνει πλήρως. Είναι ένας απ τους κορυφαίους προπονητές ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο του οφείλεται στοιχειώδης σεβασμός. 

4) Όσον αφορά τη ποδοσφαιρική κριτική των ΜΜΕ είναι προφανέστατα απολύτως σεβαστή εφόσον γίνεται με γνώμονες την καλή πίστη, την κοινή λογική και την πρόθεση για την προκοπή και το καλό της ομάδας. Μια παρατήρηση μόνο: Η ενδεκάδα της ομάδας ήταν αναρτημένη σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες δύο ώρες πριν από τον αγώνα στο Καραϊσκάκη. Άρα οι σχολιογράφοι και οι αναλυτές είχαν όλη την άνεση να κάνουν το σχόλιό τους ΠΡΙΝ από το παιχνίδι. Δεν το έκανε κανείς. Φυσικά όλοι και όλα κρίνονται στη ζωή εκ του αποτελέσματος. Όμως, όποιος θέλει να είναι τίμιος (ως οφείλει) με αυτόν που κρίνει, πρέπει να είναι τίμιος και με τον εαυτό του. Και να παίρνει το ρίσκο της κριτικής όπως το παίρνει και ο προπονητής με τις επιλογές του για την ενδεκάδα. 

5) Η πολύ δυνατή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο Καραϊσκάκη ήταν ένα μήνυμα ότι επιθυμεί να στηρίξει και τους παίκτες, αλλά και τον Ρανιέρι και το αγωνιστικό και προπονητικό σκεπτικό του. Στο χέρι όλων είναι ο κόσμος να μείνει κοντά στην ομάδα… 

 

Σχόλιο isports,gr: Η πρώτη παρατήρηση ανούσια γιατί κατά την κρίση της ΕΠΟ ήταν καλή η παρουσία στο Ελσίνκι κάτι το οποίο ενδέχεται να διαφέρει από την κρίση της κοινής γνώμης.  Αλλά ακόμη και να το δεχτούμε το να είσαι καλός στο 1 από τα 3 παιχνίδια που κρίνεται η συμμετοχή σου σε μεγάλη διοργάνωση θεωρείται επιτυχία μόνο για όσους ΔΕΝ έχουν στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro.  Eπίσης ρίχνει το φταίξιμο για την χάλια εικόνα της Εθνικής στους παίκτες και τον προπονητη. Η δεύτερη παρατήρηση καταργεί τα απλά μαθηματικά και προσπαθεί να μας πείσει ότι το πιο φθηνό κατά 170.000 είναι ένα από τα καλύτερα στο κόσμο. Επίσης ομολογεί ότι παρότι ο Καραγκούνης (που θα ήθελε όσο κανένας άλλος στον κόσμο αυτή τη θέση) είχε πρόταση από πολύ νωρίς για το πόστο του Γενικού Αρχηγού αλλά εξαιτίας ενός σημαντικότατου λόγου που καταλαβαίνει και ένας ηλίθιος αν σκεφτεί λίγο, την αποδέχτηκε 4 μήνες μετά!  Στην τρίτη παρατήρηση προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον Ρανιέρι, κάτι το οποίο είναι παντελώς ανούσιο αφού δεν φταίει ο Ρανιέρι (που προφανώς δεν μπορεί να δώσει τα αποτελέσματα που άλλοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν δώσει με χειρότερο υλικό από το σημερινό) αλλά αυτός που τον έφερε.  Την 4η παρατήρηση την στηρίζουν στο ότι οι δημοσιογράφοι και αναλυτές επικεντρώθηκαν στην 11αδα της Εθνικής κάτι το οποίο δεν ισχύει, αφού το βασικό ερώτημα των δημοσιογράφων είναι το γιατί ξηλώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις της ομάδας και στο πως οι αλλαγές αυτές επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα της Εθνικής.  Για την 5η παρατήρηση, το γιουχάρισμα του κόσμου στο τέλος του αγώνα ήταν για τα ΜΜΕ;
Σε καμμία από τις παρατηρήσεις δεν γίνεται αναφορά στην Εθνική Νέων, προφανώς η απόλυση του Τζαλακώστα έσβησε όλες τις ασχήμιες ως δια μαγείας και δεν πιστεύει η ΕΠΟ ότι επιβάλλεται να πάρει θέση και περαιτέρω μέτρα για όσα συνεχώς βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.