Ναι μεν αλλά…

0
123

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 2 επόμενα ματς μετά την πρεμιέρα για τα προκριματικά του euro 2016 έχασε από την Πολωνία με 2-0 σε ένα ματς το οποίο το σκορ είναι αρκετά πλασματικό αφού βάση αριθμών αλλά και εικόνας του ματς η Γερμανία είχε τον έλεγχο αλλά και τις φάσεις για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, μιας και οι Πολωνοί είχαν 4 φάσεις εκ των οποίων οι 3 στο στόχο ενώ η Γερμανία είχε 22 ευκαιρίες εκ των οποίων οι 9 στον στόχο. Στο μάτς με την Ιρλανδία, η Γερμανία είχε και πάλι τον έλεγχο αλλά και τις φάσεις για να σκοράρει, κάτι που φαίνεται και στα νούμερα το αγώνα, 28 έναντι 1 τελικής και στο στόχο ήταν 8-1 και το τελικό σκορ ήταν 1-1. Ο Λέβ όμως έχει να ανησυχεί και για άλλα θέματα, ακόμα και να έχει ένα τρόπον τινά “άλλοθι”.

Loew

Το πρόβλημα των παγκόσμιων πρωταθλητών όμως αυτήν τη χρονική περίοδο δεν είναι άλλο από τις απουσίες, η άμυνα και μετά την αποχώρηση του Λάμ έχει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα καθώς οι μουντιαλικοί Χούμελς και Μπόατενγκ δεν είναι 100% έτοιμοι ενώ υπάρχει θέμα στο ποιοί θα είναι οι παίχτες που θα καλύψουν τα δύο άκρα της άμυνας. Ο μέχρι και το τέλος του μουντιάλ αριστερός μπακ Χέβεντες είναι τραυματίας και οι Σμέλτσερ και Ντούρμ δεν πείθουν, πειραματισμοί γίνονται πλέον και στο δεξί άκρο της άμυνας με τους Γκρόσκροϊτς και Ρούντινγκερ χωρίς να υπάρχει κάποιο φαβορί. Οπότε η άμυνα κατά τα 2/4 είναι διαφορετική και οι δυο που δεν έχουν αλλάξει είναι ανέτοιμοι.

1669155345-kroos-kramer-dpa-BJR3bGPwkef

Στα χαφ υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα καθώς οι τραυματισμοί των Σβαϊνστάϊγκερ και Κεντίρα σε συνδιασμό με τους τραυματίες και ανέτοιμους Γκουντογάν και τα αδέλφια Μπέντερ, αφήνει ως μόνες επιλογές στο Λέβ τους Κρόος και Κράμερ να αντικαταστήσουν τους δυο πρώτους, πράγμα αρκετά δύσκολο καθώς ο μέν μπορεί να έχει την ικανότητα και την τεχνική αλλά δεν έχει το ειδικό βάρος για να καλύψει το κενό του νέου αρχηγού των “αετών” σε όλους τους τομείς, δεν είναι ακόμα ηγέτης δηλαδή. Ο Κράμερ από την άλλη είναι ένας καλός αλλά άπειρος από μεγάλα ματς κόφτης, στο μουντιάλ ήταν αναπληρωματικός, οπότε το δίδυμο Κρόος-Κράμερ καλείται να αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, καθώς και η άμυνα αντιμετωπίζει προβλήματα Η κλήση των έμπειρων αλλά όχι και τόσο ποιοτικών Ρόλφες και Κέλ ή και του νεαρού Νοϊστέντερ θα μπορούσε να καλύψει κάπως τα κενά, αλλά δεν είμαι στο μυαλό του Λέβ.

1782108_878944588796418_9071060409929598020_n

Η μεσοεπιθετική τριπλέτα έχει και αυτη τα δικά της προβλήματα, με τον Μάρκο Ρόϊς να τραυματίζεται ξανά, ο Μεσούτ Οζίλ αισθανόταν ενοχλήσεις στο γόνατο και μετά από εξετάσεις θα μείνει εκτός για 3 μήνες, ο Γιούλιαν Ντράξλερ έρχεται από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος, οι μόνοι έτοιμοι παίχτες που έχει στη διάθεση του ο Λέβ είναι οι Σούρλε, Γκέτσε και Μύλλερ. Στην επίθεση ο ανέτοιμος Μάριο Γκόμεζ δημιουργεί πονοκέφαλο στο Λέβ καθώς Κρούζε δεν έχει εμπειρία από ευρωπαϊκά ματς και τον Κίσλινγκ δεν τον καλέι, οπότε οι Γκέτσε και Μύλλερ λογίζονται ως επιθετικοί και να αλλάζουν θέσεις με τον νεοκληθέντα Μπελαράμπι να ντεμπουτάρει με την εθνική στο μάτς με την Πολωνία και να συμπληρώνει την τετράδα με τους Σούρλε-Γκέτσε-Μύλλερ, τέλος ο Ποντόλσκι δεν υπολογίζεται στους βασικούς καθώς ούτε στην άρσεναλ έχει θέση βασικού.

Χώρις να αποτελεί άλλοθι για την εικόνα που παρουσιάζει στα 2 επίσημα και 1 φιλικό μάτς, όμως αλλιώς παίζει μια ομάδα όταν έχει όλους τους παίχτες έτοιμους και αλλιώς όταν λείπουν οι μισοί τουλάχιστον.