Γκέρτσος κεφαλιά και βραζιλιάνικο ψαλίδι από τον Μήτσικα! Άρης – Εθνικός Ν. Αγιονερίου 3 – 1. (βίντεο)

http://youtu.be/emi964grt38

Ο Άρης έφτασε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού Ν. Αγιονερίου, αλλά τελικά επικράτησε με 3-1 και επέστρεψε στις νίκες στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Παπαδόπουλο (17′)  και κυριάρχησε απόλυτα, αλλά οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στη μοναδική τους ευκαιρία στο ματς χάρη σε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Μήτσικα (26′) και οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν τελικά στο τελευταίο δεκάλεπτο (82′ Πόι, 90′ Χιντασέλι). Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Πόι, με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Άρης ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Καρατζιοβαλής, δεξί μπακ ο Ψυχογιός, αριστερό ο Λιόλιος, σέντερ μπακ οι Φερνάντες και Γκόλιας. Δεξί χαφ ο Σταυρόπουλος, αριστερό ο Παπαδόπουλος, στο κέντρο οι Προβατίδης και Σουνάς, επιθετικοί οι Πόι και Ρένια.

Ο Εθνικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Καλογεράκης, δεξί μπακ ο Γκελήνος, αριστερό ο Μπουζούρας, στόπερ οι Αποστολάς και Μιλκούδης. Καρασίμος και Ορφανός αμυντικά χαφ, στα άκρα οι Πεχλιβάνης (δεξιά) και Μήτσικας (αριστερά), ο Στεφανίδης πίσω από τον επιθετικό Γκέρτσο.

Απάντησε με …βραζιλιάνικο «ψαλίδι»

Ο Άρης ήταν απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου 45λεπτου τουλάχιστον από πλευράς κατοχής της μπάλας (75-25) και κατάφερε να προηγηθεί, όχι όμως και να διατηρήσει το προβάδισμα.

Μετά από ένα καλό σουτ του Παπαδόπουλου στο 12′ που πέρασε άουτ, ο ίδιος παίκτης στο 17′ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Καλαϊτζίδη με δεξί σουτ από το ημικύκλιο μετά από γύρισμα του Πόι. Όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα είχαν εύκολο απόγευμα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ίδια γνώμη.

Στο 26′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με εκπληκτικό τρόπο, καθώς η κεφαλιά-πάσα του Γκέρτσου κατέληξε στην περιοχή λίγο αριστερά στον Μήτσικα, ο οποίος με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι από πλάγια θέση με το δεξί, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Καρατζιοβαλή!

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου παρά το τετ-α-τετ του Ρένια στο 34′ που έβγαλε ο Καλογεράκης, αλλά και ένα μακρινό σουτ του Σουνά που πέρασε άουτ.

Λύτρωση στο τέλος

Με το σκορ στο 1-1, ήταν λογικό ο Άρης να πιέσει για το δεύτερο γκολ, με τον Καλαϊτζίδη να ρίχνει στο ματς από την αρχή του β’ μέρους τον Καπνίδη αντί του Ρένια.

Στο 52′ ο Γκελήνος έσωσε την κεφαλιά του Σταυρόπουλου πάνω στη γραμμή, ενώ στο 60′ το σουτ του Παπαδόπουλου από το ημικύκλιο έφυγε άουτ και στο 62′ ο Καπνίδης από πολύ κοντά αστόχησε μετά το γύρισμα του Πόι. Ο τελευταίος αστόχησε στο 70′ με σουτ και κάπου εκεί τα…φίδια άρχισαν να ζώνουν τον Καλαϊτζίδη αλλα και όσους φίλους του Άρη βρέθηκαν στο «Κ. Βικελίδης».
Χιντασέλι και Γκίνο επιστρατεύτηκαν για να ενισχύσουν την επίθεση και ο κλοίος άρχισε να σφίγγει για τους φιλοξενούμενους.

Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 82′,  όταν ο Λιόλιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φερνάντες έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, αλλά ο Πόι από κοντά στην επαναφορά έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.

Στο 90′ η εκ των αλλαγών του Καλαϊτζίδη Χιντασέλι, μπήκε από δεξιά στην περιοχή μετά από πάσα του Πόι και με δεξί διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

πηγή: novasports.gr