3ος Γύρος Ταϋγέτου MTB OPEN

0
126

Ο Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Νέδουσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων, διοργανώνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα εκκίνησης 11:00πμ, ποδηλατικό αγώνα ΟΡΕΝ, 3ο ΓΥΡΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΜΤΒ στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, στις κατηγορίες FAN 35 χλμ , RACE 62χλμ. και Kid 1500m .

Η αγωνιστική κατηγορία RACE θα έχει ηλικιακές υποκατηγορίες ως εξής: κατηγορία-άνδρες με ηλικίες 19-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών και 50 ετών και άνω. Θα υπάρχει κοινή εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες.

Η αγωνιστική κατηγορία FUN θα έχει ηλιακές κατηγορίες : 15-19 ετών , 20 ετών και άνω και κατηγορία γυναικών. Αν επιθυμεί κάποιος να τρέξει την μεγάλη διαδρομή (RACE) θα τρέχει στην αντίστοιχη ηλικιακά κατηγορία.

Θα υπάρξει για τους μικρούς μας αυριανούς αθλητές ειδική ηλικιακή κατηγορία από 8-14 ετών σε διαδρομή εντός του χωριού απολύτως ασφαλής κυκλική 1500 m .

Οι ανήλικοι αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να προσκομίσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα και οι υπόλοιποι αθλητές θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την παραλαβή των αριθμών που θα βρίσκονται στην γραμματεία .

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθεί στην πλατεία του χωριού Νέδουσα. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στον Ταΰγετο και στο 20ο χλμ του Εθνικού Επαρχιακού Δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης, με παράκαμψη (σηματοδοτημένη πινακίδα ΝΕΔΟΥΣΑ) . Συνεχίζοντας για άλλα 4 χιλιὀμετρα συναντάμε το καταπράσινο χωριό με τα άφθονα νερά, γενέτειρα του Νικηταρά του αγωνιστή του 1821.

Η γραμματεία θα βρίσκεται από τις 08:00 πμ στην πλατεία του χωριού, όπου θα δίνονται και οι αριθμοί των αθλητών.

Η διαδρομή είναι κυκλική, σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια, θα περάσει από το Νεοχώρι Φαλαισίας στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας και θα είναι σηματοδοτημένη 48 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.)

Η κατηγορία Race ξεκινάει από την πλατεία του χωριού σε υψόμετρο 700 μέτρων. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε έξω από το χωριό για να ξεκινήσουμε την ανάβαση για το Νεοχώρι Φαλαισίας το οποίο βρίσκεται στα 1200μ . Η ανάβαση θα συνεχίζει μέχρι τα 1600μ όπου θα καταλήξει στον Άγιο Παντελεήμωνα .Η θέα θα είναι μαγευτική καθώς θα φτάνει μέχρι την Λακωνία. Για πρώτη φορά στη διαδρομή ο δρόμος θα πάρει την κατηφόρα όπου θα μπούμε στο μονοπάτι του Αγίου Παντελεήμωνα το οποίο έχει μήκος 4 χιλιόμετρα περίπου, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε αθλητή. Με το πέρας του μονοπατιού θα βρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο όπου και ο δρόμος θα αρχίσει πάλι να ανηφορίζει για να βρεθούμε στο Κορφοβούνι σε υψόμετρο 1500 μέτρων . Έπειτα θα πάρουμε κατεύθυνση για την Ξεροβούνα και εν συνεχεία θα κατηφορίσουμε στον Άγιο Ελισσαίο που βρίσκεται στα 1300μ και θα καταλήξουμε στον Άη Λιά όπου η διαδρομή θα τραβήξει την ανηφόρα για τελευταία φορά προς τον Άγιο Νικόλαο . Φτάνωντας στην κορυφή θα κατηφορίσουμε στα Άσπρα χώματα , ένα μονοπάτι εξίσου απαιτητικό με το προηγουμενο . Ο τερματισμός βρίσκεται μέσα στην πλατεία του χωριού Νέδουσα .

Η διαδρομή της κατηγορίας Fun ξεκινά επίσης από την πλατεία του χωριού . Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε έξω από το χωριό για να ξεκινήσουμε την ανάβαση για το Νεοχώρι Φαλαισίας το οποίο βρίσκεται στα 1200μ . Η ανάβαση θα συνεχίζει μέχρι τα 1600μ όπου θα καταλήξει στον Άγιο Παντελεήμωνα .Η θέα θα είναι μαγευτική καθώς θα φτάνει μέχρι την Λακωνία. Για πρώτη φορά στη διαδρομή ο δρόμος θα πάρει την κατηφόρα όπου θα μπούμε στο μονοπάτι του Αγίου Παντελεήμωνα το οποίο έχει μήκος 4 χιλιόμετρα περίπου, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε αθλητή. Με το πέρας του μονοπατιού και φτάνωντας στον Άγιο Νικόλαο η κατηγορία Fun παίρνει το δρόμο προς τον τερματισμό ο οποίος είναι κατα κύριο λόγο κατηφορικός. Τελευταίο μονοπάτι της διαδρομής θα είναι τα Άσπρα Χώματα . Ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία της Νέδουσας.

Κανονισμοί: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ .

Βραβεύσεις: Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι αθλητές απ’ όλες τις κατηγορίες. Ο 1ος νικητής θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και οι υπόλοιποι 5 νικητές μετάλλιο.
Τροφοδοσία: θα υπάρχει σε καθορισμένα σημεία για όλους, καθώς επίσης και «σκούπα» για τυχόν εγκατάλειψη και βλάβες.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται τηλεφωνικά στο 27210-93076 ή με email στην διεύθυνση [email protected] . Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 10 ευρώ και θα γίνεται με κατάθεση στον Αρ. Λογ. Εθνικής Τράπεζας 788/890954-73. στην κ. Δασκαρόλη Μαρία ή αυτοπροσώπως στο κατάστημα “Δημητρακόπουλος Ποδήλατα” Φαρών 217 στην Καλαμάτα . Η κατηγορία Kid δεν θα πληρώσει συμμετοχή. Για την παραλαβή των αριθμών στην γραμματεία το πρωί της Κυριακής θα πρέπει να γίνεται επίδειξη της απόδειξης πληρωμής στην τράπεζα .Οι δηλώσεις συμμετοχής θα λήξουν την ημέρα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου .

Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε μέρος των εσόδων, να διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.
Θα παραστούν: η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, το ΕΚΑΒ με ιατρό, η Λέσχη ΜΧ
Μοτοσυκλετιστών και το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά-απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι διαγωνιζόμενοι χρειάζονται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση από το γονέα/κηδεμόνα τους.

Επίσης ο διοργανωτής δεν θα επιτρέψει σε κανέναν αγωνιζόμενο να συμμετέχει στον αγώνα χωρίς κράνος.

Για όσους έρχονται από μακρυά ή θέλουν να έρθουν από την προηγούμενη οι διοργανωτές προτείνουν τα εξής ξενοδοχεία:
1)Hotel Nevada. Τηλέφωνο επικοινωνίας  27210 81811.To ξενοδοχείο Nevada βρίσκεται στην παραλία της Καλαμάτας.
2)Ξενοδοχείο «Τουριστικό Ταϋγέτου» . Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 99236 . Βρίσκεται στο 34ο χιλιόμετρο  Καλαμάτας Σπάρτης και 15 χιλιόμετρα μακρυά από το χωριό της εκκίνησης του αγώνα, την Νέδουσα .
3)Ξενοδοχείο «Ξύλινα καταλύματα» στην Αλαγωνία . Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 76038 . Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακρυά από τη Νέδουσα.

Τα ξενοδοχεία αυτά θα έχουν ειδικές τιμές για τους αθλητές και τους συνοδούς τους.