«Χ»αλαρός. Ολυμπιακός – Πανιώνιος 1 – 1 (βίντεο)

http://youtu.be/jhCJXgryugI

Εντελώς αλλαγμένος σε σχέση με το ντέρμπι «αιωνίων», ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα ματς, ο Μίτσελ άλλαξε όλη την ενδεκάδα, έβγαλε συμπεράσματα, αλλά είδε και την ομάδα του… χαλαρή να μη μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο (1-1). Ο Ντοσεβί ήταν κινητικός, είχε προσπάθειες, αλλά όχι ουσία, ενώ Γκαζαριάν, Μπουχαλάκης και Διαμαντάκος είδαν την τύχη του να τους γυρίζει την πλάτη, αφού οι προσπάθειές τους βρήκαν το δοκάρι. Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 4 βαθμούς και φιλοξενούνται τελευταία αγωνιστική από τον Φωστήρα. Αντίθετα, ο ορεξάτος Πανιώνιος έμεινε ζωντανός στο «κόλπο», έχει δυο βαθμούς και υποδέχεται την Παναχαϊκή στη Νέα Σμύρνη.

 

Πολλές αλλαγές
Ενδεκάδα… κυπέλλου από τον Μίτσελ, ο οποίος άφησε στο ματς σε σχέση με αυτό του ντέρμπι τον Αυλωνίτη. Οι Πειραιώτες με τον Ντοσεβί να επιστρέφει μπήκαν δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά άσκησαν έντονη πίεση. Στα δυο λεπτά είχε προλάβει να κάνει δυο καλές φάσεις, στην πρώτη από σέντρα του Ντοσεβί ο Διαμαντάκος δεν μπόρεσε με προβολή να σκοράρει, ενώ στην επόμενη η προβολή του Γκαζαριάν βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, ο Πανιώνιος είχε διάθεση και με τον Κολοβό προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Μέγιερι. Ωστόσο, στο 13′ από λάθος εκτίμηση των αμυντικών του Πανιωνίου, ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ. Ο Φορτούνης με υπέροχη εκτέλεση πέτυχε το 1-0 και άνοιξε λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα, ενώ βρήκε δίχτυα έπειτα από δυο χρόνια!

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν με τον Ντοσεβί κυρίως από τα δεξιά να απειλήσουν, ενώ είχαν και κάποια σουτ (Ντουρμάζ, Φορτούνη) τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Ετσι, στο 24′ ο Πανιώνιος στην πρώτη οργανωμένη επίθεση απάντησαν στο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φούντας έκανε τη σέντρα, ο Μητρόπουλος με εξαιρετικό άλμα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας και πέτυχε το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κινητικοί, αλά δεν είχαν την ουσία να απειλήσουν τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός κυρίως με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να πετύχει κάτι και σε μια από αυτές, ο Μπουχαλάκης στο 39′ είδε τη σέντρα σουτ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Ο Φορτούνης ήταν θετικός στο κέντρο προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά τόσο ο Τογκολέζος όσο και ο Σουηδός δεν τον βοηθούσαν αρκετά. Στο 45′ ο Ολυμπιακός έχασε κλασική ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά από τη σέντρα του Ντοσεβί, ο Διαμαντάκος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Γιαννακόπουλο.

Επέστρεψε ο Σιόβας!
Στα θετικά για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Δημήτρη Σιόβα έπειτα από ένα μήνα. Ο έμπειρος αμυντικός πήρε τη θέση του Αυλωνίτη βάζοντας παράλληλα ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα του Μίτσελ ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το β’ μέρος πάντως δεν είχε σχέση με την εικόνα του πρώτου. Ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι, τον έλεγχο, όχι όμως και την ουσία. Ο Μίτσελ πέρασε τον Κασάμι στη θέση του Γκαζαριάν, με τον Ελβετό να ζητά πέναλτι σωστά στη φάση του 65′ και στο… αγκάλιασμα του Ντουρμισάι, αλλά τον διαιτητή να μη δείχνει την παράβαση. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό με τον Βέργο, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Στο 86′ οι Πειραιώτες έκαναν τρία τα δοκάρια τους, ο Διαμαντακος με ωραία προσπάθεια και από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης (46’ Σιόβας), Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (79’ Βέργος), Φορτούνης, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (59’ Κασάμι), Διαμαντάκος

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Φούντας, Γκίνης, Χατζηισαΐας, Γιάννου (57’ Ντουρμισάι), Πάνος, Μπουμάλ, Κολοβός, Γκέζος

Βαθμολογία 1ου ομίλου 
1. Ολυμπιακός 4 (2-1)
2. Παναχαϊκή 3  (2-1)
3. Πανιώνιος 2 (1-1)
4. Φωστήρας 1 (0-2)

Eπόμενη αγωνιστική  07/01 
Φωστήρας – Ολυμπιακός
Πανιώνιος – Παναχαϊκή

πηγή: gazzetta.gr