Το Ινστιτούτο Σπάρτης τίμησε τους Σπαρταθλητές της Σπάρτης

Αγαπητοί καλοί μου φίλοι,

Για άλλη μία φορά οι πολίτες της Σπάρτης έδειξαν το καλό τους πρόσωπο τίμησαν και αναγνώρισαν τη προσπάθεια των δρομέων Σπαρταθλητών, και θέλουμε να πιστεύουμε στο πρόσωπο αυτόν όλους τους δρομείς της πόλης και της περιοχής μας που θα αποτελέσουν και τη δεξαμενή των αυριανών υπερμαραθωνοδρόμων.
Σε μία λιτή τελετή που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μενελάΐον το Ινστιτούτο Σπάρτης (στο εξής Ι.Σ.) παρουσία των Διοικητικών μελών, της Κ. Τασίας Κανελλοπούλου, του Κύριου Ματάλα (πρώην Δημάρχου Σπάρτης), του Κυρίου Πατσιλίβα (μέλος του Δ.Σ. Σπάρτης), του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Κυρίου Γεωργανέ, και άλλων μελών του, κάλεσε και τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα, και cd που περιείχε επικούς ύμνους, όλους τους Σπαρταθλητές της πόλης μας από τον πρώτο, ο οποίος τερμάτισε το 2000 Κώστα Μιχαλόπουλο, μέχρι και τους φωτεινούς συμμετέχοντες.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και απολογισμός και ακούστηκαν προτάσεις για τη προσφορά του Σπαρτάθλου στη πόλη, τους τρόπους αναβάθμισης του, και για το πως θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το αθλητικό γεγονός για την προβολή της πόλης της Σπάρτης.
Μεταξύ άλλων το Ι.Σ. πρότεινε την επαφή των δρομέων με τους μαθητές στα σχολεία, και τη δημιουργία πολιτισμικών ημερίδων ώστε να καλλιεργηθούν ανάλογα πρότυπα, και να τεθούν οι βάσεις για την επίτευξη υψηλών στόχων, τη δημιουργία προκριματικού αγώνα στη Σπάρτη για τη συμμετοχή στο Σπάρταθλον, τη κάλυψη των αναγκών των αθλητών με χορηγίες από πολίτες και θεσμικά όργανα της πόλης, και τρόπους για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη πόλη.
Οι δρομείς από τη πλευρά μας ανακοινώσαμε το υπό δημιουργία δρομικό σωματείο, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκομένους, εκφράσαμε τις ανάγκες των δρομέων, μιλήσαμε για τον αγώνα Σπάρταθλον και για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, και πως θα μπορούσαν αυτά να αποτελέσουν οδηγό ανάπτυξης και πόλο έλξης επισκεπτών.
θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ι.Σ. για την βραδιά που μας αφιέρωσε και τη δυνατότητα που μας έδωσε να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να βάλουμε και εμείς το μικρό μας λιθαράκι για την αναγέννηση της μικρής μας πόληs.

Με εκτίμηση προς όλους

Ευχαριστώ.

Σταύρος Σταυρόπουλος