Σε κώμα διαβητικός με τρία παιδιά που του έκοψαν το ρεύμα

0
88

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου μεταφέρθηκε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, ευρισκόμενος σε κακή κατάσταση, ο πατέρας τριών παιδιών Aρτέμης  Ρουσσουνέλος, που πάσχει από διαβήτη τύπου 1.

Λίγες ώρες νωρίτερα, συνεργείο της  ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο σπίτι του, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία του, καθώς είναι απαραίτητο να κάνει τις ενέσεις του, οι οποίες όμως αν μείνουν εκτός ψυγείου είναι άχρηστες.

Πριν οδηγηθεί στο νοσοκομείο ο κ. Ρουσσουνέλος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, παίρνοντας μαζί το έξι μηνών μωρό του και προσπαθώντας να πηδήσει από την ταράτσα του σπιτιού του, ενώ λίγο νωρίτερα είχε κάνει μια εκτός ψυγείου ένεση ινσουλίνης.

Συγκεντρωμένα τα έξι αδέλφια του έξω από τα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου, τόνισαν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, αφού τόσο ο ίδιος όσο και συγγενείς του ζήτησαν βοήθεια από παντού, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

«Αντί να μπορεί να πάει τα παιδιά του στην Αθήνα που είναι άρρωστα, τον φέραμε σε κώμα εδώ. Δεν έχει χρήματα να πληρώσει τη δόση της ΔΕΗ. Τι πρέπει να κάνει; Του έκοψαν το ρεύμα και ζει μέσα στη φτώχια όπως όλος ο κόσμος» λέει ο πεθερός του κ. Ρουσσουνέλου Δημήτρης Σκορδίλης, συμπληρώνοντας με δάκρυα στα μάτια: «Η τραγική κατάσταση τον έσπρωξε να πάρει το μωρό του, έξι μηνών, και να αποπειραθεί να πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του. Τον έσωσε μια γυναίκα στο παρά πέντε. Να πώς αυτοκτονεί ο κόσμος από απελπισία».

«Η κατάσταση είναι τραγική. Το αποτέλεσμα είναι να τον φέρουμε ετοιμοθάνατο» είπε η πεθερά του, ενώ η καρκινοπαθής αδελφή του κ. Ρουσσουνέλου, η Ζωή, συμπλήρωσε: «Αναγκαστικά χτύπησε ινσουλίνη που βρισκόταν εκτός ψυγείου και μετά από μισή ώρα τον φέραμε στον νοσοκομείο… Είχε ανέβει πολύ το ζάχαρο… Έλεγε ότι έτσι κι αλλιώς χαμένος ήταν. Εμείς του λέγαμε να μην την κάνει. Οι καταστάσεις  είναι άσχημες. Έχει ένα μωρό έξι μηνών και δύο παιδιά άρρωστα που πρέπει να τα μεταφέρει στο “Παίδων”».

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ τού έκοψε το ρεύμα. Στο σπίτι του κ. Ρουσσουνέλου, εκτός από τον ίδιο, τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, 11 ετών, 8 ετών και 6 μηνών αντίστοιχα, διαμένει και η αδερφή του.

Το ποσό που χρωστάει στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 3.200 ευρώ, για το οποίο έχει γίνει διακανονισμός.

Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Έκανα ό,τι μπορούσα και πλήρωσα 1.200 ευρώ μαζεμένα. Τώρα δεν πλήρωσα τη δόση του Οκτωβρίου συν το τρέχον ρεύμα και ήρθαν αμέσως και μου το έκοψαν ημέρα Παρασκευή μάλιστα, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει κάτι. Δυστυχώς μας βλέπουν ως ευρώ. Μας έχουν καταντήσει το 2014 να ζούμε με πετρογκάζ… Αν θέλω λοιπόν να… ησυχάσω από αυτή την κατάσταση, θα κάνω μια ένεση που θα είναι άχρηστη και… έφυγα. Τελείωσα!».

Με πληροφορίες από το logotypos.gr

πηγή: zougla.gr