Η Σουπερλίγκα είναι το χειρότερο πρωτάθλημα, πιάσαμε πάτο.

Χειρότερο πρωτάθλημα μεταξύ 34 από όλο τον κόσμο προκύπτει το ελληνικό με βάση έρευνα της Daily Mail που λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες. Πρωτιά για Αγγλία. Δείτε τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα.

Μετά από μια εβδομάδα που περιλάμβανε από ξυλοδαρμό μέλους της ΚΕΔ και λουκέτο στο πρωτάθλημα, μέχρι ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, ένα ακόμη «χτύπημα» ήρθε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το εγχώριο πρωτάθλημα προκύπτει πως είναι τελευταίο και χειρότερο στη λίστα των 34 που συμπεριλήφθηκαν σε έρευνα της Daily Mail, η οποία λαμβάνει υπόψη μια σειρά παραγόντων… Από τα έσοδα της λίγκας και τους μισθούς των παικτών, μέχρι τα γκολ, τις επιδόσεις των προπονητών, τις τιμές των εισιτηρίων και την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα. Και από τα μεγάλα ονόματα που αγωνίζονται σε αυτά και την παραγωγή ταλέντων, μέχρι την ανταγωνιστικότητά τους, τους διεθνείς τίτλους και την… κατανομή των τίτλων.

Δυστυχώς η Ελλάδα πιάνει πάτο, καθώς την ξεπερνούν και χώρες όπως η Νιγηρία, η Αλγερία, η Χιλή και η Νότιος Αφρική. Την πρωτιά απολαμβάνει η αγγλική Premier League, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Κάθε πρωτάθλημα βαθμολογήθηκε με βάση δέκα επί μέρους κατηγορίες. Εννιά εξ αυτών βαθμολογούνταν με μάξιμουμ δέκα πόντους και η τελευταία, που αφορά τη διοίκηση και τη συμβολή σε εθνικό επίπεδο, με είκοσι πόντους. Η τελευταία Ελλάδα έπιασε μόλις 28 βαθμούς, ενώ 77 ήταν η συγκομιδή της πρώτης Αγγλίας.

Ανάμεσα στα άλλα, το ελληνικό πρωτάθλημα ΔΕΝ είχε ομάδα που να κατάκτησε διεθνή τίτλο και ΔΕΝ είχε παρά μόνο δύο διαφορετικούς πρωταθλητές την τελευταία δεκαετία (εννιά ο Ολυμπιακός, έναν ο Παναθηναϊκός).

Δείτε τους σχετικούς πίνακες…

inner

Η τελική βαθμολογία

inner

Οι διεθνείς τίτλοι ανά πρωτάθλημα

inner

Οι διεθνείς διακρίσεις των προπονητών

inner

Οι διαφορετικές ομάδες που πήραν το πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία

inner

Τα γκολ την τελευταία σεζόν

inner

Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος

inner