Πότε θα ξέρουμε αν θα διεξαχθούν οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 22, 23 Νοεμβρίου;

Η απόφαση που έλαβε το ΔΣ της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή, ώστε ”να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων”, έχει προκαλέσει σύγχυση στα ποδοσφαιρικά σωματεία όλης της χώρας.

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει ομάδα να γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν θα παραταχθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο για την επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση, είτε πρόκειται για διοργάνωση πανελλαδικού χαρακτήρα, είτε για πρωτάθλημα τοπικής εμβέλειας.

Από σήμερα, πάντως, έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση της Ομοσπονδίας και σε περίπτωση που δεν αρθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αγώνες το σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πρόεδροι όλων των Ενώσεων (Σούπερ λίγκας, football league και των 53 ΕΠΣ) θα γνωρίζουν την Τετάρτη αν θα γίνουν τα πρωταθλήματά τους, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση από την ΕΠΟ.

Με λίγα λόγια, μέχρι την Τετάρτη οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θα έχουν αξιολογήσει (προφανώς θα έχουν δεχθεί και τις απαιτούμενες πιέσεις…) αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από εκείνες που αιτήθηκαν στην ανακοίνωση της Τετάρτης (στο σχετικό σημείο αναφέρεται πως η απόφαση θα ισχύει ”μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο”) κι εφόσον κρίνουν ότι τα βήματα είναι θετικά, θα άρουν την απόφαση με σχετική ανακοίνωση και θα ανάψουν το πράσινο φως στην ΚΕΔ ώστε να ορίσει διαιτητές στις αναμετρήσεις του σαββατοκύριακου.

Χωρίς απόφαση δύσκολα θα γίνουν…

Τα παραπάνω ισχύουν καθολικά για τα πρωταθλήματα της Σούπερ λίγκας, της football league και της Γ’ Εθνικής.

Ωστόσο, κύκλοι της ΕΠΟ διευκρινίζουν ανεπίσημα πως η απόφαση αφορά και τα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων, κάποιες εκ των οποίων έχουν παρουσιάσει τη διάθεση να ορίσουν κανονικά διαιτητές και να διεξάγουν τα πρωταθλήματά τους. Εφόσον πράξουν κάτι τέτοιο, θα θεωρηθεί πως παρακάμπτουν την απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας και πως ουσιαστικά κάνουν… αντάρτικο στην τωρινή ηγεσία της και στον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή, ο οποίος άλλωστε είχε εισάγει την πρόταση του ”μη ορισμού διαιτητών” κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Παρασκευή. Είναι βέβαιο πως ακόμη κι αν οι Ενώσεις ορίσουν διαιτητές του Συνδέσμου τους και όχι αξιολογημένους, θα εκληφθεί ως ανυπακοή σε μία κέντρική απόφαση, που θα φέρει την… αντάρτισσα Ένωση απέναντι στην Ομοσπονδία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων (της Τετάρτης και του σαββατοκύριακου) είναι στον… αέρα και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, εφόσον δεν έρθει πρώτα κάποια ανακοίνωση από την ΕΠΟ.

πηγή: infootball.gr